Na današnji dan

Na današnji dan rođena je jedna od omiljenih američkih glumica – Julia Roberts

s

Na današnji dan 1967. godine rodila se glumica Julia Roberts, čije su izvedbe na svakom popisu filmova za Valentinovo.

Na današnji dan, 28. listopada godine 1967, rodila se Julia Roberts. Kao kći scenarista i glumice odrasla je u filmskome miljeu. Ipak, mlada Julia nije dijelila interes svojih roditelja.

Julia se nakon fakulteta odlučila uputiti u New York i upisati na glumačke tečajeve. Prvu ulogu dobila je poprilično rano, već 1988, u filmu Satisfaction, iako je bila svega par minuta na ekranu. Ubrzo nakon toga pojavila se u jednoj epizodi tada veoma popularne TV-serije Miami Vice

Njen divovski korak u Hollywoodu dogodio se 1990. ulogom prostitutke u filmu Pretty Woman, zbog koje je dobila nominaciju za Oscara. Stigavši na vrh karijere, glumila je u još mnogo hvaljenih filmova poput Runaway Bride i Notting Hill, a njima se afirmirala kao vodeće lice u romantičnim filmovima.

Godine 2000. osvojila je Oscara za ulogu okolišne aktivistice u biografskom filmu Erin Brockovich. Godinu kasnije udružila se s ansamblom prvoklasnih glumaca poput Georgea Clooneya, Brada Pitta i Matta Damona u kriminalističkoj trilogiji Oceans. Od tad nastavlja glumiti ponajviše u romantičnim komedijama i dramama. Neki od poznatijih jesu Eat Pray Love, Larry Crowne te August: Osage County, kojim je zaslužila svoju posljednju nominaciju za Oscara.

Izvan showbizza poznata je kao aktivan filantrop. Tijekom karijere posvetila je mnogo vremena i donirala milijune dolara UNICEF-u, a također se zalaže za podizanje svijesti o globalnom zatopljenju.

Komentari na članak

Vezani članci

Pablo Escobar, naslovna

Na današnji dan

Najzloglasniji bijeg iz zatvora u ljeto 1992.

Pablo Escobar, šef vodećeg narkokartela u Kolumbiji, poznat po svom neobičnom, ali i opasnom životnom stilu na današnji je dan u ljeto 1992. godine pobjegao iz zatvora.

CFSN slavi 14 godina na zagrebačkoj sceni

Elektronička glazba

24-satnim eventom CFSN slavi 14 godina na zagrebačkoj sceni

CFSN je pripremio spektakularnu zabavu za ljubitelje elektorničke glazbe. Poziva svoju vjernu publiku na proslavu 14 godina na zagrebačkoj sceni.

n aslovna

Na današnji dan

Osnovan Bayern München, nogometni klub popularan diljem svijeta

Jedan od najpoznatijih i najuspješnijih klubova u Njemačkoj, ali i u svijetu osnovan je na današnji dan 1900. godine. Tijekom povijesti nametnuo se kao klub u kojem igraju vrhunski igrači željni novih naslova, koje je Bayern kontinuirano uspijevao osvajati.

Rođendanska igrica; foto: Studentski.hr

Nagradni natječaj

Zaigraj našu rođendansku igricu i uzmi nam vrijedne nagrade

Početkom prošlog tjedna proslavili smo svoj četvrti rođendan, a u maniri pravih slavljenika odlučili smo vas počastiti. Okušajte se u našoj zabavnoj nagradnoj igri!

https://pixabay.com/en/alcohol-party-style-drink-1961542/

Vrhunsko piće

Večerašnjim izlaskom obilježite dan omiljenog pića

Titula jednog od najpopularnijih žestokih pića sa sigurnošću pripada viskiju. U čast njegova dana donosimo kratku povijest pića i zanimljive informacije koje o njemu trebate znati.