Na današnji dan

Kuhajte sa Studentskim: Jednostavna i ukusna kajgana za proslavu Svjetskog dana jaja

izvor: https://unsplash.com/photos/49Y9j30lGyg

Na današnji dan nećete morati predugo razmišljati što jesti ili provesti previše vremena u kuhinji jer uz jednostavan, povoljan, no i nešto drugačiji recept za kajganu možete proslaviti Svjetski dan jaja.

Na današnji dan slavimo Svjetski dan jaja. Kao i svake godine drugog petka u listopadu, a kako to bolje učiniti nego jednim jednostavnim receptom prihvatljivim svakom studentskom budžetu. Ovaj recept za kajganu razbit će monotoniju njene uobičajene pripreme i pružiti vašem nepcu nešto ukusniji i slasniji obrok, a poslužit će u onim razdobljima kada nemate previše vremena na raspolaganju ili vam se jednostavno ne da kuhati ništa zahtjevno.

U receptu možete malo izmijeniti sastojke ili dodati nešto što volite pa ga tako idući puta učiniti malo drugačijim.

Sastojci:

  • par kapi ulja

  • svježa jaja (količina po izboru)

  • par debljih kriški polutvrdog sira po izboru (npr. Gauda, Ementaler…)

  • žlica milerama ili kiselog vrhnja 20% mm

  • malo soli ili vegete

Dodaci:

  • par komadića šunke, salame, kobasice i slično

  • 1 trokutić topljenog sira po izboru

  • sir u listićima (zamjena za polutvrdi)

  • vrlo malo papra

  • salata kao prilog

Priprema:

U tanjuru razmutite onu količinu jaja koju želite te dodajte malo vegete i soli. Zatim u tavu ulijte manju količinu ulja i stavite da se zagrije. Kada se ulje zagrijalo na njega dodajte sir koji ćete miješati cijelo vrijeme dok ne omekša i ne počne se razvlačiti, odnosno dok ne postane takav da se može ravnomjerno pomiješati s jajima.

Ukoliko koristite sir u listićima onda ga oblikujte u nekakvu grudu kako se ne bi zalijepio za cijelo dno tave, a zajedno sa sirom koji ste odlučili staviti u jaja dodajte i sir u trkutićima ako želite. Također, ako dodate dodatak poput šunke, kobasice i slično, prije sira na ulju prvo malo ispržite mesnati proizvod pa tek onda dodajte sir, odnosno nakon sira jaja.

Žlica milerama ili vrhnja dolazi na kraju, kada je obrok već skoro skroz gotov. Bolje je koristiti mileram ili vrhnje s većim postotkom mliječne masti jer tada obrok neće postati prevodenast. Nakon što ste dodali žlicu istoga, na vatri još 2 – 3 minute miješajte sve zajedno i vaš je obrok spreman. Uz to možete servirati nekakvu salatu kao prilog, poput svježih krastavaca ili nečega drugoga što više volite.

Komentari na članak

Vezani članci

Finale kviza u Info zoni

Druženje u kafiću Galerija

Vrijedne nagrade na tomboli za kraj uspješne sezone Info zone

U prethodnoj je sezoni Info zona ostvarila više od 700 sati besplatnog programa za mlade. Kako bi proslavila nanizane uspjehe, organizira druženje i besplatnu tombolu.

Vatromet

Što nudi Zadar?

DOČEK NOVE GODINE U ZADRU

Ukoliko ostajete u Zadru ili se nalazite u blizini, a niste još odlučili gdje ćete provesti najluđu noć u godini, Studentski.hr za vas donosi nekoliko ponuda

Nova godina

Na današnji dan

VIDEO: Novogodišnja praznovjerja: što učiniti da nam 2016. bude sretna?

Ako ste praznovjerni i želite da nova godina bude bolja od prethodne, do ponoći ćete imati pune ruke (i usta) posla.

Tuna naslovna

BRZI RECEPT

Kuhajte sa Studentskim: napravite sami paštetu od tune

Pripremite blendere i napravite s nama paštetu od tune, energetski bogatu i zdravu.

lubenica

Mali ljetni trik

Održite ljepotu kože lica pomoću lubenice

Lubenica je omiljeno ljetno voće. No lubenica može poslužiti i kao fantastična ljetna maska i piling koji će kožu vašeg lica održati prekrasnom i svježom.