Na današnji dan

Kuhajte sa Studentskim: Jednostavna i ukusna kajgana za proslavu Svjetskog dana jaja

izvor: https://unsplash.com/photos/49Y9j30lGyg

Na današnji dan nećete morati predugo razmišljati što jesti ili provesti previše vremena u kuhinji jer uz jednostavan, povoljan, no i nešto drugačiji recept za kajganu možete proslaviti Svjetski dan jaja.

Na današnji dan slavimo Svjetski dan jaja. Kao i svake godine drugog petka u listopadu, a kako to bolje učiniti nego jednim jednostavnim receptom prihvatljivim svakom studentskom budžetu. Ovaj recept za kajganu razbit će monotoniju njene uobičajene pripreme i pružiti vašem nepcu nešto ukusniji i slasniji obrok, a poslužit će u onim razdobljima kada nemate previše vremena na raspolaganju ili vam se jednostavno ne da kuhati ništa zahtjevno.

U receptu možete malo izmijeniti sastojke ili dodati nešto što volite pa ga tako idući puta učiniti malo drugačijim.

Sastojci:

  • par kapi ulja

  • svježa jaja (količina po izboru)

  • par debljih kriški polutvrdog sira po izboru (npr. Gauda, Ementaler…)

  • žlica milerama ili kiselog vrhnja 20% mm

  • malo soli ili vegete

Dodaci:

  • par komadića šunke, salame, kobasice i slično

  • 1 trokutić topljenog sira po izboru

  • sir u listićima (zamjena za polutvrdi)

  • vrlo malo papra

  • salata kao prilog

Priprema:

U tanjuru razmutite onu količinu jaja koju želite te dodajte malo vegete i soli. Zatim u tavu ulijte manju količinu ulja i stavite da se zagrije. Kada se ulje zagrijalo na njega dodajte sir koji ćete miješati cijelo vrijeme dok ne omekša i ne počne se razvlačiti, odnosno dok ne postane takav da se može ravnomjerno pomiješati s jajima.

Ukoliko koristite sir u listićima onda ga oblikujte u nekakvu grudu kako se ne bi zalijepio za cijelo dno tave, a zajedno sa sirom koji ste odlučili staviti u jaja dodajte i sir u trkutićima ako želite. Također, ako dodate dodatak poput šunke, kobasice i slično, prije sira na ulju prvo malo ispržite mesnati proizvod pa tek onda dodajte sir, odnosno nakon sira jaja.

Žlica milerama ili vrhnja dolazi na kraju, kada je obrok već skoro skroz gotov. Bolje je koristiti mileram ili vrhnje s većim postotkom mliječne masti jer tada obrok neće postati prevodenast. Nakon što ste dodali žlicu istoga, na vatri još 2 – 3 minute miješajte sve zajedno i vaš je obrok spreman. Uz to možete servirati nekakvu salatu kao prilog, poput svježih krastavaca ili nečega drugoga što više volite.

Komentari na članak

Vezani članci

Nova godina u Dubrovniku

Doček Nove godine u Dubrovniku

OĐE, OĐE NA DOBRO VAM NOVO LJETO DOĐE...

Iako slovi za jedan od najskupljih gradova (što vama ne bi trebalo predstavljati problem budući da ste, srećom, iz Grada ili ste dovoljno bogati da tu proslavite Novu godinu), postoje mjesta na kojima se ipak možete zabaviti do dugo u noć. Studentski.hr donosi popis najboljih mjesta za novogodišnji izlazak!

Proslava 20 godina

Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu

Hrvatski studentski zbor proslavio 20 godina djelovanja

Proslavi obljetnice postojanja Zbora prisustvovali su brojni uzvanici od kojih valja istaknuti ministra znanosti, obrazovanja i sporta Pavu Barišića, rektora zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa, rektora riječkog sveučilišta Peru Lučina te bivše i sadašnje predstavnike Hrvatskog studentskog zbora.

https://pixabay.com/en/mulled-claret-wine-cinnamon-972827/

Božićne radosti

Brzi i jednostavni recepti za kuhano vino i punč

Kuhano vino i punč tradicionalna su božićna pića bez kojih je nemoguće zamisliti advent. Brzo su gotovi i vrlo ih je lako pripraviti uz samo nekoliko sastojaka. Postoje različite varijante, s bijelim i crnim vinom ili pak votkom.

Ravna Gora zimi

Dobro došli u čaroliju zime

Želite drugačiju proslavu Nove? Zašto ne u gorskim predjelima?!

Želite nešto novo za ove blagdane? Pogledajte što buro247.hr bira između hrvatskih sela.

Ivanin banana bread

Jednostavan i drugačiji recept

Kuhajte sa Studentskim: banana bread koji izgleda kao brownie

Donosimo jednostavan recept za banana bread koji će vas izgledom podsjetiti na brownie, a okusom oduševiti.