Na današnji dan

Kuhajte sa Studentskim: Jednostavna i ukusna kajgana za proslavu Svjetskog dana jaja

izvor: https://unsplash.com/photos/49Y9j30lGyg

Na današnji dan nećete morati predugo razmišljati što jesti ili provesti previše vremena u kuhinji jer uz jednostavan, povoljan, no i nešto drugačiji recept za kajganu možete proslaviti Svjetski dan jaja.

Na današnji dan slavimo Svjetski dan jaja. Kao i svake godine drugog petka u listopadu, a kako to bolje učiniti nego jednim jednostavnim receptom prihvatljivim svakom studentskom budžetu. Ovaj recept za kajganu razbit će monotoniju njene uobičajene pripreme i pružiti vašem nepcu nešto ukusniji i slasniji obrok, a poslužit će u onim razdobljima kada nemate previše vremena na raspolaganju ili vam se jednostavno ne da kuhati ništa zahtjevno.

U receptu možete malo izmijeniti sastojke ili dodati nešto što volite pa ga tako idući puta učiniti malo drugačijim.

Sastojci:

  • par kapi ulja

  • svježa jaja (količina po izboru)

  • par debljih kriški polutvrdog sira po izboru (npr. Gauda, Ementaler…)

  • žlica milerama ili kiselog vrhnja 20% mm

  • malo soli ili vegete

Dodaci:

  • par komadića šunke, salame, kobasice i slično

  • 1 trokutić topljenog sira po izboru

  • sir u listićima (zamjena za polutvrdi)

  • vrlo malo papra

  • salata kao prilog

Priprema:

U tanjuru razmutite onu količinu jaja koju želite te dodajte malo vegete i soli. Zatim u tavu ulijte manju količinu ulja i stavite da se zagrije. Kada se ulje zagrijalo na njega dodajte sir koji ćete miješati cijelo vrijeme dok ne omekša i ne počne se razvlačiti, odnosno dok ne postane takav da se može ravnomjerno pomiješati s jajima.

Ukoliko koristite sir u listićima onda ga oblikujte u nekakvu grudu kako se ne bi zalijepio za cijelo dno tave, a zajedno sa sirom koji ste odlučili staviti u jaja dodajte i sir u trkutićima ako želite. Također, ako dodate dodatak poput šunke, kobasice i slično, prije sira na ulju prvo malo ispržite mesnati proizvod pa tek onda dodajte sir, odnosno nakon sira jaja.

Žlica milerama ili vrhnja dolazi na kraju, kada je obrok već skoro skroz gotov. Bolje je koristiti mileram ili vrhnje s većim postotkom mliječne masti jer tada obrok neće postati prevodenast. Nakon što ste dodali žlicu istoga, na vatri još 2 – 3 minute miješajte sve zajedno i vaš je obrok spreman. Uz to možete servirati nekakvu salatu kao prilog, poput svježih krastavaca ili nečega drugoga što više volite.

Komentari na članak

Vezani članci

Proslava 20 godina

Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu

Hrvatski studentski zbor proslavio 20 godina djelovanja

Proslavi obljetnice postojanja Zbora prisustvovali su brojni uzvanici od kojih valja istaknuti ministra znanosti, obrazovanja i sporta Pavu Barišića, rektora zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa, rektora riječkog sveučilišta Peru Lučina te bivše i sadašnje predstavnike Hrvatskog studentskog zbora.

Brownie sa šećerom u prahu

Na današnji dan

VIDEO: Jednostavan recept rajskog kolača za „Brownie“ dan

Samo dva dana nakon Svetog Nikole i svih pojedenih slastica vrijeme je da se počastite još jednom. Naime 8. prosinca slavi se „Brownie“ dan, a mi vam donosimo jednostavan recept za najbolji kolač u svemiru.

Zvjezdan Ružič

Jazz glazba

Međunarodni dan jazza proslavljen u Vip klubu uz zvukove pijanista Zvjezdana Ružića

Mladi pijanist, aranžer i skladatelj Zvjezdan Ružić odličnim koncertom svog seksteta oduševio je mnogobrojnu publiku zagrebačkog Vip kluba.

Noć zagorskih studenata vol.16

Noć zagorskih studenata vol.16

Najveći zagorski blagdan ponovno se slavi u Zagrebu!

Tijekom osam godina Noć zagorskih studenata postala je senzacija utorkom jer ju je do sada posjetilo više od 20 000 ljudi!

Dan mrtvih, Toluca, Mexico, slavlje

Dan mrtvih u Meksiku

FOTO: Kako Dan mrtvih slave Meksikanci

Meksikanci se prisjećaju svojih najmilijih koji više nisu među njima - ali slavljem!