LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Kompliment je poklon koji si svaki student može priuštiti

Danas obilježavamo Dan komplimenata. Nasuprot Valentinovu ili Majčinu danu, proslava je svima omogućena.

Danas obilježavamo Dan komplimenata. Nasuprot Valentinovu ili Majčinu danu, proslava je svima omogućena.

Nizozemski profesor Hans Poortvliet prepoznao je važnost davanja i primanja komplimenata. Zato je pokrenuo inicijativu pod nazivom Najpozitivniji dan u svijetu. Naime, zahvaljujući njemu Međunarodni dan komplimenata obilježava se od 1. ožujka 2011. godine

Smatra da bi svaka osoba trebala odvojiti vrijeme da iskreno udijeli kompliment barem trima osobama koje je okružuju. Kaže da bi to bilo jako pozitivno iskustvo, jer tko ne voli komplimente? Na svojoj internetskoj stranici profesor objašnjava da se radi o najvišem stupnju prihvaćanja pojedinca. Smatra da se ljubav i poštovanje iskazuju upravo lijepim riječima, a ne materijalnim poklonima.

Foto: Facebook, World Compliment Day

Na Facebook stranici inicijative stoji priopćenje u kojem aktivisti naglašavaju nematerijalnu stranu ovog dana. Nasuprot Valentinovu ili Majčinu danu, proslava Dana komplimenata ne iziskuje novčana sredstava. Kompliment je poklon koji si svaki student može priuštiti. Volonteri tvrde da je danas potrebno prepoznati potrebu ljudskog bića da bude cijenjeno i prihvaćeno.

Mi vam poručujemo da se nasmijete, prihvatite životne izazove i budete baš one osobe koje jeste jer ste kao takvi najbolji. A vi? Što čekate? Dajte kompliment mami, tati, sestri, kolegici koja se smočila na kiši i zapamtite da najbolje stvari u životu ne dolaze upakirane s vrpcom.

FOTO: FACEBOOK, WORLD COMPLIMENT DAY