Na današnji dan

Kako kvalitetno proslaviti Međunarodni dan samaca

Djevojka sama

Međunarodni dan samaca, koji pada na 11. 11, međunarodni je praznik koji slavi ljepotu samačkoga života. Idealna je to prilika da proslavite ljubav prema prijateljima, obitelji, kućnim ljubimcima i, prije svega – sebi.

Na Sveučilištu u Nanjingu, u Kini, četvorica je studenta 1993. godine, kako bi razbila monotoniju samačkoga studentskog života, odlučila da će 11. 11. izlaskom proslaviti to što su samci. Inicijativa se brzo proširila među ostalim studentima, a s vremenom i među ostatkom kineskog društva. Nisu ni slutili da će današnji dan međunarodnu popularnost steći preko interneta te da će danas stotine tisuća samaca slaviti svoj dan. Povodom te prigode mnogi, pogotovo kineski online shopping lanci pripremaju visoke popuste kako bi se single ljudi mogli počastiti – Alibaba, GearBest, AliExpress i eBay samo su neki od njih. Singles' Day je u Aziji, a pogotovo Kini, ono što su Black Friday i Cyber Monday na Zapadu. Samo s puno većim popustima.

Ako se, pak, ne odlučiš počastiti online kupnjom, Dan samaca možeš proslaviti na razne druge načine. Ujutro se možeš probuditi kad god želiš jer znaš da ti nitko neće zauzeti kupaonicu dok spavaš. Možeš si u miru skuhati kavu jer te nitko neće ometati i obraćati ti se dok ne popiješ onu prvu jutarnju. Dok piješ kavu, možeš nazvati svoje roditelje i biti zahvalan na činjenici da ne moraš upoznavati roditelje svog partnera. Zatim se možeš počastiti u McDonald'su uživajući u svakom krumpiriću i svakom gutljaju Cole jer nemaš dečka ili djevojku da ti pojedu pola hrane.

FOTO: Pixabay

Večer možeš provesti gledajući koji god film želiš – možeš gledati blesavu romantičnu komediju, bilo koji akcijski film, neki indie film koji ne zanima nikoga osim tebe. Možeš pogledati svoj najdraži Disney film po stoti put… Što god odabrao, nitko neće osuđivati tvoj filmski ukus. Zatim možeš leći u krevet koji imaš samo za sebe i, dok se pokrivaš dekom koju ti nitko usred noći neće ukrasti, razmišljati kako ćeš se lijepo naspavati jer te nitko neće probuditi hrkanjem, pričanjem u snu i naglim pokretima. Lijepo je svake noći spavati u zagrljaju voljene osobe, ali puno je ljepše probuditi se naspavan.

S gotovo proročkim pjesmama Tina Ujevića možemo se složiti u mnogim stvarima. Ali kada je svoju Svakidašnju jadikovku započeo stihom kako je teško biti sam, očito nije baš bio u pravu.

Komentari na članak

Vezani članci

Bombardiranje Dresdena

Na današnji dan

Započelo bombardiranje Dresdena

Saveznička bombarderska akcija uništila je oko 90 000 kuća i stanova te usmrtila oko 30 000 ljudi, od kojih je većina umrla poradi temperature do 1000 °C, zbog trovanja ugljičnim monoksidom i nedostatka kisika. Poginuli su spaljeni na lomači u središtu grada.

sudnica

Na današnji dan

Ustanovljeno sudsko Mirandino pravilo

Prošlo je gotovo pola stoljeća od kada policijski službenici diljem svijeta pri svakom uhićenju izgovaraju dobro poznatu frazu u sudskom rječniku poznatu kao Mirandino pravilo.

Zagrljaj

Obiteljska okupljanja, filmovi i klizanje

Sve prednosti provođenja praznika udvoje

Podsjećamo vas zašto nije tako loše biti u vezi za vrijeme zimskih praznika.

Drugi svjetski rat

Na današnji dan

Prisjetimo se zašto Crveni križ opisujemo rečenicom „Tutti fratelli”

Nedaleko od Solferina Dunant je, prema izvorima, povikao da smo svi braća. Što je to za njega značilo i kakve veze ima s Crvenim križem, saznajte na Dan obilježavanja ove humanitarne organizacije.

Neno Belan u Domu sportova

Koncert u Domu Sportova

Neno Belan ponovno s Fiumensima slavi ljubav

Autor koji je napisao neke od najromantičnijih stihova u slavu ljubavi, uz koje su se zaljubljivale ili zbog ljubavi patile brojne generacije obožavatelja, za svoj valentinovski koncert priprema poseban program.