Na današnji dan

Kako kvalitetno proslaviti Međunarodni dan samaca

Djevojka sama

Međunarodni dan samaca, koji pada na 11. 11, međunarodni je praznik koji slavi ljepotu samačkoga života. Idealna je to prilika da proslavite ljubav prema prijateljima, obitelji, kućnim ljubimcima i, prije svega – sebi.

Na Sveučilištu u Nanjingu, u Kini, četvorica je studenta 1993. godine, kako bi razbila monotoniju samačkoga studentskog života, odlučila da će 11. 11. izlaskom proslaviti to što su samci. Inicijativa se brzo proširila među ostalim studentima, a s vremenom i među ostatkom kineskog društva. Nisu ni slutili da će današnji dan međunarodnu popularnost steći preko interneta te da će danas stotine tisuća samaca slaviti svoj dan. Povodom te prigode mnogi, pogotovo kineski online shopping lanci pripremaju visoke popuste kako bi se single ljudi mogli počastiti – Alibaba, GearBest, AliExpress i eBay samo su neki od njih. Singles' Day je u Aziji, a pogotovo Kini, ono što su Black Friday i Cyber Monday na Zapadu. Samo s puno većim popustima.

Ako se, pak, ne odlučiš počastiti online kupnjom, Dan samaca možeš proslaviti na razne druge načine. Ujutro se možeš probuditi kad god želiš jer znaš da ti nitko neće zauzeti kupaonicu dok spavaš. Možeš si u miru skuhati kavu jer te nitko neće ometati i obraćati ti se dok ne popiješ onu prvu jutarnju. Dok piješ kavu, možeš nazvati svoje roditelje i biti zahvalan na činjenici da ne moraš upoznavati roditelje svog partnera. Zatim se možeš počastiti u McDonald'su uživajući u svakom krumpiriću i svakom gutljaju Cole jer nemaš dečka ili djevojku da ti pojedu pola hrane.

FOTO: Pixabay

Večer možeš provesti gledajući koji god film želiš – možeš gledati blesavu romantičnu komediju, bilo koji akcijski film, neki indie film koji ne zanima nikoga osim tebe. Možeš pogledati svoj najdraži Disney film po stoti put… Što god odabrao, nitko neće osuđivati tvoj filmski ukus. Zatim možeš leći u krevet koji imaš samo za sebe i, dok se pokrivaš dekom koju ti nitko usred noći neće ukrasti, razmišljati kako ćeš se lijepo naspavati jer te nitko neće probuditi hrkanjem, pričanjem u snu i naglim pokretima. Lijepo je svake noći spavati u zagrljaju voljene osobe, ali puno je ljepše probuditi se naspavan.

S gotovo proročkim pjesmama Tina Ujevića možemo se složiti u mnogim stvarima. Ali kada je svoju Svakidašnju jadikovku započeo stihom kako je teško biti sam, očito nije baš bio u pravu.

Komentari na članak

Vezani članci

Ljubav roditelja

Psihologija čovjeka

Revolucionarno istraživanje psihologa zahvaljujući kojemu svijet danas vidimo drugačije

Iako se svi katkad pitamo čemu zapravo služe roditelji osim kao bankomat, Harry Harlow na to je pitanje odgovorio još prije više od 50 godina. Naime, roditeljska je ljubav ono o čemu ovisi naša inteligencija, kako mentalna, tako i emocionalna.

Tesla, naslovna

Na današnji dan

Smrt genija koji je težio svjetlosti

Možda je premalo riječi u ljudskim jezicima kojima bi se opisao genij Nikole Tesle. Izmjenična struja, indukcijski motor i zavojnica samo su neke asocijacije na ovog znanstvenika kojeg se prisjećamo na dan njegove smrti.

Seks

Savršeni dani za igre u krevetu

Seks je najbolji nedjeljom

Nedjelja je idealan dan jer je vikend. Obično nemate ništa posebno za raditi i možete se posvetiti igricama s vašom boljom polovicom.

Exit: Splićanka nosila srpsku, a Novosađanka hrvatsku zastavu

#SHARELOVE

Lekcija iz dobrosusjedskih odnosa: Na Exitu Splićanka nosila srpsku, a Novosađanka hrvatsku zastavu

Zapažena Exitova društvena kampanja za cilj je imala širenje ljubavi, tolerancije i održavanje dobrih susjedskih odnosa, a u njoj su inspiraciju pronašle dvije djevojke koje su na festival došle obučene u zastave susjednih zemalja.

Kome dati drugu šansu

Ljubavni savjeti

Kome dati drugu šansu, a kome crveni karton?

Dejtanje je iscrpljujuće, bez obzira je li vam ono donese uspjeh na ljubavnom polju ili ne. Uz sve ostalo što nam se događa u životu, ponekad je teško posvetiti vrijeme za upoznavanje i druženje s novim ljudima, bilo da je to za dugoročne prilike ili iz nekih drugih, kratkotrajnih razloga.