Na današnji dan

Evo kakve veze ima obitelj sa sviješću o klimatskim promjenama

https://www.goodfreephotos.com/albums/cyprus/family-on-the-beach-in-paphos-cyprus.jpg

Međunarodni dan obitelji svake se godine fokusira na neku bitnu temu u današnjem svijetu, a 2019. to su klimatske promjene.

Ujedinjeni su narodi 1994. odredili da će se 15. svibnja slaviti Međunarodni dan obitelji s ciljem shvaćanja važnosti povezanosti obitelji te njene uloge u današnjem društvu. Svake je godine na ovaj dan aktualna druga tema, a ovogodišnja je Obitelj i akcije u klimatskim promjenama.

Ova je tema odabrana za 2019. godinu jer UN želi pokazati da obitelj kao kolektiv može imati veliki utjecaj na okolinu. Tako je sada cilj podizanje svijesti o važnosti edukacije o klimatskim promjenama i globalnom zatopljenju. Ako takav način razmišljanja bolje dopre do ljudi, generalno bi se olakšao posao onima koji su zaduženi za planiranje sprječavanja negativnih klimatskih promjena.

U sklopu Međunarodnog dana obitelji obrađuje se uvijek važna tema, a neke od njih u prethodnim su godinama vezane za smještanje obitelji u kontekst društva, obrazovanja i rodne ravnopravnosti. Govorenje o ovakvim problemima može promijeniti mišljenje o socijalnim, ekonomskim i demografskim učincima koji mogu znatno potresti svaku od njih.

A kako biste vi mogli proslaviti današnji dan? Ponajprije, trebalo bi ga provesti u društvu obitelji kako biste se podsjetili koliko je ona značajna za svakog pojedinca. Zajedno sa svojim najdražima organizirajte zabavne aktivnosti kao što je, primjerice, igranje društvenih igara. Ovakvi bi dani trebali ohrabriti ljude da obnove kontakte sa svojom obitelji ako su ih zanemarili, ali i potaknuti ih da svaki dan provode kao Međunarodni dan obitelji – s puno smijeha i ljubavi.

Komentari na članak

Vezani članci

Splitski pjevač Petar Grašo

Na današnji dan

Sretan 42. rođendan miljeniku hrvatske publike, Petru Graši!

Danas svoj 42. rođendan slavi Petar Grašo.

Winston Churchill slavi poraz Njemačke 1945.

Na današnji dan

Europa slavi Dan pobjede i kraj Drugog svjetskog rata

8. svibnja 1945. godine njemačka vojska priznala je poraz, što označava službeni kraj II. svjetskog rata.

Ava Gardner

Na današnji dan

Umrla Ava Gardner

„I wish to live to 150 years old, but the day I die, I wish it to be with a cigarette in one hand and a glass of whiskey in the other”, Ava Gardner.

Ernie Pyle

Na današnji dan

Ubijen Ernie Pyle, najpoznatiji ratni dopisnik

Prije točno 70 godina je na otoku Le Shima život izgubio najpopularniji američki dopisnik iz 2. svjetskog rata.

https://pixabay.com/p-727117/?no_redirect

Na današnji dan

Republika Hrvatska međunarodno priznata

Prije točno 25 godina Hrvatsku su međunarodno priznale sve članice tadašnje Europske zajednice te time potvrdile njezinu samostalnost i suverenost.