LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Emitirana prva epizoda kultne teen serije „Beverly Hills, 90210”

Kultna tinejdžerska serija „Beverly Hills, 90210” danas slavi svoj 28. rođendan.

Kultna tinejdžerska serija „Beverly Hills, 90210” danas slavi svoj 28. rođendan.

Na današnji dan prije 28 godina na male je ekrane stigla serija koja je definirala pojam teen sapunice. Naime, 4. listopada 1990. godine emitirana je prva epizoda serije Beverly Hills, 90210. Tijekom idućih deset sezona i impresivne 293 epizode tinejdžeri diljem svijeta bez daha su pratili brojne pustolovine društva iz srednje škole West Beverly – blizanaca Brandona i Brende Walsh te njihovih prijatelja Kelly Taylor, Dylana McKaya, Donne Martin, Stevea Sandersa, Andree Zuckerman i Davida Silvera. Glumci i glumice vrlo su brzo postali svjetske zvijezde, a serija je postigla kultni status koji i danas uživa.

Iako se to možda ne bi očekivalo od teen serije, Beverly Hills bavio se raznolikim, pa i poprilično mračnim temama. Od neizbježnih prijateljskih i ljubavnih jada, do depresije i samoubojstva, alkoholizma, tinejdžerske trudnoće, HIV-a i AIDS-a i zlostavljanja u obitelji. Mnoge iznimno popularne teen drame koje su se kasnije pojavile nastavile su putem koji je utrla ova serija, od One Tree Hilla i The O.C.-a do Dawson's Creeka i Tračerice.

Ova serija bila je prvi veliki uspjeh za scenarista i producenta Darrena Stara koji je nakon toga stvorio i druge uspješnice, poput serija Melrose Place i  velikog hita i kulturnog fenomena, serije Sex and the City. Zadnja epizoda emitirana je 17. svibnja 2000. godine

FOTO: PIXABAY.COM