Na današnji dan

Danas javno podijelite svoje sramotne trenutke uz #AwkwardMomentsDay

https://media.giphy.com/media/idSnyh1gs1kly/giphy.gif

Za svakoga tko je ikada poželio da se zemlja otvori i proguta ga, Dan neugodnih trenutaka proslava je svih tih neugodnih i sramotnih trenutaka. Ljubitelji društvenih mreža predlažu da na ovaj dan javno podijelite svoje sramotne trenutke uz #AwkwardMomentsDay.

Jeste li ikada nazvali nekoga krivim imenom, spotaknuli se na ravnom, gurali vrata na kojima piše vuci, rekli nešto potpuno pogrešno u krivo vrijeme na krivom mjestu ili ste zaboravili gdje ste krenuli ili što ste krenuli napraviti?

Neugodni trenuci svima se događaju svakodnevno, ali naravno, nekim ljudima više nego drugima. Za svakoga tko je ikada poželio da se zemlja otvori i proguta ga, Dan neugodnih trenutaka (eng. Awkward Moments Day), koji slavimo danas, proslava je svih tih neugodnih i sramotnih trenutaka. Život je prepun takvih situacija. Od izlaska iz toaleta u kafiću ili nekom drugom javnom mjestu s toaletnim papirom zalijepljenim na potpetici do spoznaje da svakodnevno razgovarate s nekom osobom godinu dana, a niste sigurni u njihovo pravo ime.

Iako ne postoji mnogo informacija o podrijetlu ovoga dana, ipak se može istaknuti činjenica da se Dan neugodnih trenutaka slavi dan nakon Dana sv. Patrika, dana koji obilježavaju alkohol i zabava. Zanimljivo je i to da je maskota koja obilježava ovaj dan, prigodno, nespretna kornjača.

Stoga, ako se nešto nespretno i neugodno dogodi na Dan neugodnih trenutaka, važno je cijelu situaciju napraviti humorističnom i duhovitom. Naravno, poželjno je tako postupiti i ostalim danima u godini. Također, ljubitelji društvenih mreža predlažu da na ovaj dan javno podijelite svoje sramotne trenutke uz #AwkwardMomentsDay i priuštite svima malo smijeha i zabave.

Komentari na članak

Vezani članci

Marko Aurelije

Na današnji dan

Rođendan rimskog cara čije se književno djelo „Meditacije“ i danas rado čita

Na današnji dan 121. godine rođen je rimski car koji je usprkos tome što je vlast obilježio brojnim ratovima ipak ostao zapamćen kao dobar car i car filozof.

Luj XVI

Na današnji dan

Giljotiniran Luj XVI.

'I die innocent of all the crimes laid to my charge; I pardon those who have occasioned my death; and I pray to God that the blood you are going to shed may never be visited on France' – Luj XVI.

Johannes Gutenberg

Na današnji dan

Umro Johannes Gutenberg

"Otac tiskarstva", Johannes Gutenberg umro je na današnji dan, 3. veljače 1468. godine.

Tito

Na današnji dan

Josip Broz Tito - najpoznatija ličnost Jugoslavije

„Bratstvo i jedinstvo može postojati samo među onima koji su zbilja ravnopravni”, Josip Broz Tito.

Suđenje Miloševiću, Haag

Na današnji dan

Započelo suđenje Slobodanu Miloševiću za ratne zločine

Na današnji dan, 12. veljače 2002. godine, u Den Haagu, pred Međunarodnim sudom za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije - za ratne zločine na Kosovu i u Hrvatskoj te genocid u Bosni i Hercegovini, započelo je suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću.