Na današnji dan

Dan kojim se diljem svijeta slavi vrijednost muževa

https://unsplash.com/photos/Z9q18W0cZBs

Danas, 20. travnja 2019. godine, obilježava se Husband Appreciation Day. Isplanirana večera ili poklanjanje neke posebne stvari koju sami sebi uskraćuju dat će im do znanja da su potrebe obitelji zadovoljene i da sve rade baš kako treba.

Možda su se uloge u braku s godinama promijenile i rodne uloge više nisu iste kao što su bile ranije, ali muž se i dalje brine o svojoj obitelji na milijun različitih načina. Ono što se nije promijenilo jest činjenica da snažnije polovice zaslužuju uvažavanje i povjerenje baš kao i nježnije polovice u braku, stoga im želimo da lijepo provedu današnji dan koji slovi kao engl. Husband Appreciation Day. Ove se godine obilježava 20. travnja prema običaju kojim se obilježava treće subote u mjesecu travnju.

Otkako postoje žene, postoje i muževi, i ta dva suputnika zajedno su radila na održavanju svojih obitelji i domova. Tradicionalno, ako možemo tako reći, muževi su donosili kruh u kuću, svaki su dan odlazili na posao kako bi zaradili novac za uzdržavanje svoje obitelji. Ranije, muževi su bili tzv. lovci sakupljači i o njima je iz dana u dan ovisilo kako će se obitelj prehraniti i preživjeti. Danas je pak tipično da oba partnera rade i donose novac u dom. Također, postoje i sve češće situacije u kojima je samo žena ta koja ima prihode, pri čemu na muža padaju obaveze kućanica.

Da se razumijemo, nije najvažnija uloga muža da donosi novac u kuću ili da odlično obavlja svoju ulogu i poslove u domu ukoliko nije zaposlen, najvažnija je uloga da pruža ljubav i podršku svom bračnom drugu. Taj je emocionalni element mnogo važniji od bilo čega, a nekolicina je njih u tome neumorna kao i u ostalim stvarima koje rade.

Postoji mnogo načina da se proslavi ovaj dan i slavi čovjeka svog života. Od jednostavne ljubavne bilješke skrivene u vrećici s njegovim ručkom ili odlaska na neko lijepo mjesto i boravljenje ondje čitav dan. Isplanirana večera ili poklanjanje neke posebne stvari koju sami sebi uskraćuju dat će im do znanja da su potrebe obitelji zadovoljene i da sve rade baš kako treba. 

Komentari na članak

Vezani članci

Jacek

Besane noći

Ljubav ovog momka ruši sve prepreke!

Sada kada gledam na to sa sigurnošću mogu reći kako novac nije najvažniji faktor za sreću. Da, daje određenu „sigurnost“, ali život vas može vrlo brzo baciti na koljena i pokazati vam što je zaista važno. Najvažnije je da se upitate jeste li sretni? Trebate li ostatku društva pokazivati ono materijalno što imate? Zar to zaista želite?

http://www.publicdomainpictures.net/pictures/160000/velka/coeur-et-coucher-de-soleil.jpg

Predavanje o ljubavi

Bruno Šimleša za Valentinovo održava malu „Školu ljubavi“

– Doznajte kako razviti zdravu ljubav prema sebi, kako privući partnera, kako postaviti granice prema drugima. – pozivaju iz Svijeta knjige.

https://pixabay.com/en/love-couple-romance-valentine-560783/

Ljubav je u zraku

Omiljeni ljubavni parovi s malih ekrana

Donosimo vam popis od 15 omiljenih ljubavnih parova iz serija uz koje smo se smijali i plakali. Krenite sa nama ovom stazom sjećanja i pronađite serije koje ćete ponovno gledati ili novitete koje još niste imali prilike pogledati.

Karting za dvoje

Nagradni natječaj

Karting Arena Zagreb i Studentski.hr nagrađuju najluđe odgovore na pitanje što je ljubav!

Ususret Valentinovu pitajte svoje partnere, prijatelje ili članove obitelji što je za njih ljubav, a ako budu dovoljno ludi, njihovi će vas odgovori možda smjestiti u karting bolid i pružiti vam pravi adrenalinski užitak za Valentinovo. Igramo se do 13. veljače u ponoć.

Ljubavni par

Diploma, posao, ljubav

Bez žurbe u vezu i brak nakon završetka fakulteta

Diplomirali ste, a nemate dečka/curu? Gledajte na to pozitivno, jer solo status nudi vam brojne mogućnosti.