LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Dan kada se udružuju ruke svih generacija

Svaka prva subota u svibnju rezervirana je za „Join Hands Day”, dan kada se potiče međugeneracijska suradnja radi boljeg funkcioniranja zajednice.

Svaka prva subota u svibnju rezervirana je za „Join Hands Day”, dan kada se potiče međugeneracijska suradnja radi boljeg funkcioniranja zajednice.

Na današnji dan, 2. svibnja, oblježava se dan za udruživanje ruku, odnosno snage, popularnog naziva Join Hands Day. Ovdje nije riječ o nasumičnom rukovanju sa svim ljudima koje srećete na ulici. Join Hand Day posvećen je globalnom pokušaju da surađuju starije i mlađe generacije kako bi se stvorila što ugodnija društvena zajednica.

Današnje društvo stereotipno prikazuje starije generacije kao slabe i krhke, a mlade su generacije one koje se dosađuju i vrijeme provode baveći se nevažnim stvarima. Današnji dan povezuje generacije kako bi se prepoznali različiti načini na koje mogu sudjelovati pripadnici društvene zajednice, i to bez obzira na svoju dob.

Mnoge će zajednice diljem svijeta iskoristiti današnji dan kako bi pokrenule međugeneracijski dijalog i suradnju.

Join Hands Day jedini je međunarodni dan koji pokušava ujediniti ljude volontiranjem. Zato se potiče mlade na to da posjete neki od najbližih staračkih domova te da pokažu da smo, bez obzira na godine, svi jednaki te da nam svima treba pažnje i druženja.

Join Hands Day program je Američke bratske zajednice. Ova zajednica djeluje već 125 godina, a ujedinjuje čak 70 bratskih zajednica koje djeluju u svih 50 saveznih država u Americi. Iako navedene bratske zajednice program međusobne suradnje provode cijelu godinu, na današnji dan svim se ostalim zajednicama daje prilika da postanu dio ovoga velikog društva, da počnu od malih stvari; primjerice, da u svom susjedstvu pokrenu projekt međusobne suradnje mladih i starijh generacija.

Join hands day otvoren je za sve. Neke od prednosti sudjelovanja u ovom programu su sljedeće:

1. Pomoći ćeš da se premosti međugeneracijski jaz.

2. Pomoći ćeš svojoj zajednici.

3. Ostali članovi tvoje zajednice naučit će nešto o naporu tvoje generacije.

4. Lako je i zabavno!

FOTO: FACEBOOK