LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Dan Filozofskoga fakulteta Družbe Isusove

U četvrtak, 6. studenoga 2014. u 18 sati, održat će se proslava Dana Filozofskog fakulteta Družbe Isusove i promocija diplomanata.

U četvrtak, 6. studenoga 2014. u 18 sati, održat će se proslava Dana Filozofskog fakulteta Družbe Isusove i promocija diplomanata.

U četvrtak, 6. studenog 2014. u 18 sati, održat će se proslava Dana Filozofskoga fakulteta Družbe Isusove i promocija diplomanata.

Filozofski fakultet Družbe Isusove u Zagrebu nastavlja višestoljetnu i formalno sveučilišnu tradiciju Družbe Isusove u poučavanju filozofije u Zagrebu. 

Predavanja filozofije, započeta 6. studenoga 1662. u Kolegiju Družbe Isusove u Zagrebu, dovela su do toga da kralj Leopold I. Habsburg (23. rujna 1669.) svečano i službeno uspostavi Filozofski fakultet unutar Zagrebačke akademije s pravom podjeljivanja svih akademskih stupnjeva kao i na ostalim sveučilištima carstva.  

Taj fakultet, zajedno s Teološkim studijem s istim pravima u istom Zagrebačkom kolegiju Družbe Isusove, s pravom se smatra početkom Sveučilišta u Zagrebu. Isusovci sve do ukinuća svoga reda 1773. poučavaju na njemu filozofiju.

Program

- Himna Republike Hrvatske

- Pozdravi

- I u beznađu ima nade!

Prof. dr. sc. Mate Babić

- Vittorio Monti, Czardas

Lucija Krstanović, violina
Zvonimir Penava, glasovir

- Promocija

- Zahvala u ime promoviranih

Josip Kos

- Jimmy Rosenberg, Valse de Wasso

Juraj Birin i Silverstar Petrov, gitare

- Obraćanje dekana

- Dodjela nagrada najboljim studentima

- Gaudeamus igitur

- Domjenak

FOTO: UNIZG