LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Premijera u Gavelli

Žudnja za ljubavlju postaje divlja glad u predstavi „Srce veće od ruku“

– Dva bračna para nalaze se usred ljubavnog četverokuta. U nemogućnosti realiziranja stvarnog odnosa svaki od njih stvara potpuno imaginaran odnos, živeći tako više u mašti s osobom koju nemaju nego s osobom koju imaju pored sebe. – zapisao je Elvis Bošnjak o predstavi.

– Dva bračna para nalaze se usred ljubavnog četverokuta. U nemogućnosti realiziranja stvarnog odnosa svaki od njih stvara potpuno imaginaran odnos, živeći tako više u mašti s osobom koju nemaju nego s osobom koju imaju pored sebe. – zapisao je Elvis Bošnjak o predstavi.

U zagrebačkom kazalištu Gavella u utorak, 28. ožujka, očekuje nas nova premijera. Riječ je o predstavi Srce veće od ruku Elvisa Bošnjaka, u režiji Tamare Damjanović. 

Nakon Nosi nas rijeka, Gavella je ovaj put na Scenu 121 odlučila postaviti još jednu dramu splitskog glumca i pisca Elvisa Bošnjaka. Napuštajući zavičajni teritorij, kojem je posvetio prethodni naslov, otiskuje se u scensko rastvaranje muško-ženskih odnosa, najprije višestruko izvođenom dramom Hajdemo skakati po tim oblacima, a zatim i tekstom Srce veće od ruku. Kombinacijom unutrašnjih i vanjskih dijaloga, kroz glumački intenzivan, zgusnut materijal, vođeni smo poznatim nam, ali i iznenađujućim toposima, ne samo ljubavnih, veza, sapetih između stvarnog i imaginarnog, doživljenog i žuđenog, između sebeljublja i potrebe da (se) dajemo, da volimo i da budemo voljeni.

Foto: Gavella

– Dva bračna para nalaze se usred ljubavnog četverokuta. U nemogućnosti realiziranja stvarnog odnosa, svaki od njih stvara potpuno imaginaran odnos, živeći tako više u mašti s osobom koju nemaju nego s osobom koju imaju pored sebe. Tako i ne primjećuju da njihov partner živi isti problem i da ih više stvari veže, no što ih dijeli. Njihova ljubav postaje paranoičan strah jer je ona za njih gubitak prava na ljubav, prava na život. Njihova opsesija prerasta u gubitak identiteta. Žudnja za ljubavlju postaje divlja glad kojom izjedaju i sebe i svoju ljubav. Ljubav postaje njihov demon.  Prepoznati osobu s kojom dijele stvaran život doći će kao ljekovito odrješenje. Ovaj kratak sadržaj drame  Srce veće od ruku upućuje na tekst pun prevrata. Ali to je varka, koju može ponuditi spretno napisan kratak sadržaj. – zapisao je Elvis Bošnjak o predstavi.

U predstavi, u režiji i izboru glazbe Tamare Damjanović, mlade redateljice koja nas je sa svojim radom upoznala izuzetnom predstavom Proletio je tihi anđeo – kao Žena, Muž, Prijateljica i Prijatelj, igraju Barbara Nola, Hrvoje Klobučar, Tara Rosandić i Andrej Dojkić. Scenografkinja i kostimografkinja je Marita Ćopo, a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik.

FOTO: GAVELLA