HNK Šibenik

“Zločin na kozjem otoku” premijerno pred šibenskom publikom


"Zločin na kozjem otoku" u HNK Šibenik

HNK u Šibeniku priprema predstavu u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu. "Zločin na kozjem otoku" premijerno će se prikazati 14. ožujka.

U tijeku su pripreme za premijeru novog kazališnog projekta Zločin na kozjem otoku, autora Uga Bettija. Premijera predstave zakazana je za 14. ožujka u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, a reprizne izvedbe uslijedit će u iduća dva dana.

Režiju predstave potpisuje Vinko Brešan, dramaturginja je Željka Udovičić Pleština, scenograf Dragutin Broz, autor glazbe Mate Matišić, kostimografkinja Sara Lovrić Caparin. Uloge tumače Senka Bulić, Jakov Bilić, Barbara Nola, Franka Klarić i Anđelko Babačić.

 

Foto: Ante Baranić

Predstava je uprizorenje najizvođenijeg dramskog teksta talijanskog autora Uga Bettija. Priča je to o životima tri žene, Agate, Pije i Sivije, koje su vlastitom odlukom, ali i spletom okolnosti osuđene na usamljenički život u izolaciji pustog mjesta. Nenadanom pojavom Stranca, njihov se ustaljeni red i mir nepovratno narušava. Taj dolazak Muškarca pokreće čitavu lavinu strasti, neočekivanih obrata u odnosima između majke, kćeri i šogorice – mlade usidjelice. On nužno vodi, oslanjajući se na literarne elemente trilera, neočekivanom kraju koji ponovno uspostavlja mir. Je li počinjen zločin ili je presudio slučaj?

Zločin na kozjem otoku nastao je u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, kao diplomski projekt Julije Martinović, studentice produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti, pod mentorstvom prof. Snježane Banović.

Komentari na članak

Vezani članci

Film "Govornica"

Premijera u Art kinu

Studenti su stvorili „Govornicu“ kojom bude filmsku kulturu

Filmom, koji će se premijerno prikazati u riječkom Art kinu, studenti različitih fakulteta bude riječku filmsku kulturu i motivaciju svih mladih koji streme prema karijeri u kulturi i umjetnosti.

Chaillot, Pariz

Teatar K.

Psi lutalice neće biti gladni nakon studentske predstave na Savi

Kazališna sekcija zagrebačkih studenata komparativne književnosti priprema premijeru predstave "Chaillot, Pariz". Prikazat će priču o zlikovcima i konačnom trijumfu ljubavi.

Naslovna

Ususret premijeri u kazalištu Gavella

FOTO: Za „Filumenu Marturano” stvorena je scenografija koja živi, igra, govori i osjeća

U kazalištu Gavella ove subote očekuje nas premijera drame „Filumena Marturano”. Ususret izvedbi porazgovarali smo sa Stefanom Katunarom, mladim i iznimno talentiranim scenografom.

Predstava "Ružni"

Kazališne izvedbe

„Ružni” su prva ovosezonska premijera Teatra &TD

Prva ovosezonska &TD-ova premijera, koju ravnopravno nose četvero mladih glumaca – Josip Ledina, Lucija Barišić, Ivan Čuić, Goran Zelić – otvara pitanje pozicije čovjeka unutar korporativne ljestvice.

Umjetnički projekt "Pogledajme"

Premijera umjetničkog projekta

Arterarijev „Pogledajme” razbija staklene stropove

Novi umjetnički projekt udruge Arterarij progovara o identitetu, društvenim odnosima temeljenima na percepciji identiteta te utjecaju kojeg uska percepcija identiteta uokvirena u predrasude ostavlja na društvene subjekte. Premijerno će se prikazati 18. siječnja.