HNK Šibenik

“Zločin na kozjem otoku” premijerno pred šibenskom publikom


"Zločin na kozjem otoku" u HNK Šibenik

HNK u Šibeniku priprema predstavu u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu. "Zločin na kozjem otoku" premijerno će se prikazati 14. ožujka.

U tijeku su pripreme za premijeru novog kazališnog projekta Zločin na kozjem otoku, autora Uga Bettija. Premijera predstave zakazana je za 14. ožujka u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, a reprizne izvedbe uslijedit će u iduća dva dana.

Režiju predstave potpisuje Vinko Brešan, dramaturginja je Željka Udovičić Pleština, scenograf Dragutin Broz, autor glazbe Mate Matišić, kostimografkinja Sara Lovrić Caparin. Uloge tumače Senka Bulić, Jakov Bilić, Barbara Nola, Franka Klarić i Anđelko Babačić.

 

Foto: Ante Baranić

Predstava je uprizorenje najizvođenijeg dramskog teksta talijanskog autora Uga Bettija. Priča je to o životima tri žene, Agate, Pije i Sivije, koje su vlastitom odlukom, ali i spletom okolnosti osuđene na usamljenički život u izolaciji pustog mjesta. Nenadanom pojavom Stranca, njihov se ustaljeni red i mir nepovratno narušava. Taj dolazak Muškarca pokreće čitavu lavinu strasti, neočekivanih obrata u odnosima između majke, kćeri i šogorice – mlade usidjelice. On nužno vodi, oslanjajući se na literarne elemente trilera, neočekivanom kraju koji ponovno uspostavlja mir. Je li počinjen zločin ili je presudio slučaj?

Zločin na kozjem otoku nastao je u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, kao diplomski projekt Julije Martinović, studentice produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti, pod mentorstvom prof. Snježane Banović.

Komentari na članak

Vezani članci

Morske radosti

Akademija dramskih umjetnosti

Predstavljen projekt „Život je ples”: prikupljanje financijske podrške novosnovanom plesnom studiju

Hrvatska pomalo dolazi u korak sa zapadnim svijetom, barem kada je u pitanju ples.

Predstava "Govori glasnije"

Praizvedba predstave u Kerempuhu

„Govori glasnije!” – postratno-predratno stanje, egzistencijalna kriza, emocije i humor

Autorski projekt jednog od naših najpoznatijih kazališnih redatelja u kojem istražuje utjecaj atmosfere aktualnog postratnog-predratnog stanja na živote pojedinaca, ali i čitavoga društva u kojemu se nalazimo prvi će se put izvesti na pozornici Kerempuha.

Opera "Pimpinone"

Premijera opere

Vespetta zavodi Pimpinonea radi novca u Maloj sceni

Telemannova uspješnica, opera „Pimpinone", ponovno se postavlja u Hrvatskoj povodom 250. godišnjice smrti ovog baroknog skladatelja. U ovoj inscenaciji Vespetta na Facebooku otkriva da je glavni lik bogat pa ga zavodi i upravlja mu životom.

Pokret-ač

Suradnja s koreografkinjom Aleksandrom J. Imfeld

Premijerna izvedba predstave „Pokret-ač” na otvorenju Tjedna suvremenog plesa

U plesnoj predstavi „Pokret-ač” čitavu stvar pokreće ansambl Studija za suvremeni ples u ulozi Pokret-ača. Scenografiju i kostimografiju potpisuje poznati modni dizajner i multimedijalni umjetnik Silvio Vujičić, koji već dugi niz godina djeluje i na kazališnoj sceni.

Predstava "Revizor"

Premijera u Komediji

„Revizor” ovog puta s Filipom Juričićem, bez grozne perike i klaunovske odjeće

– Kao i svakom drugom dobrom komadu, i Revizoru se može pristupiti na razne načine. Mi smo pokušali zadržati živahnost vodvilja, a s druge strane, htjeli smo da to ostane ozbiljan komad. – istaknuo je Dražen Ferenčina.