LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
HNK Šibenik

“Zločin na kozjem otoku” premijerno pred šibenskom publikom

HNK u Šibeniku priprema predstavu u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu. "Zločin na kozjem otoku" premijerno će se prikazati 14. ožujka.

HNK u Šibeniku priprema predstavu u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu. "Zločin na kozjem otoku" premijerno će se prikazati 14. ožujka.

U tijeku su pripreme za premijeru novog kazališnog projekta Zločin na kozjem otoku, autora Uga Bettija. Premijera predstave zakazana je za 14. ožujka u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, a reprizne izvedbe uslijedit će u iduća dva dana.

Režiju predstave potpisuje Vinko Brešan, dramaturginja je Željka Udovičić Pleština, scenograf Dragutin Broz, autor glazbe Mate Matišić, kostimografkinja Sara Lovrić Caparin. Uloge tumače Senka Bulić, Jakov Bilić, Barbara Nola, Franka Klarić i Anđelko Babačić.

 

Foto: Ante Baranić

Predstava je uprizorenje najizvođenijeg dramskog teksta talijanskog autora Uga Bettija. Priča je to o životima tri žene, Agate, Pije i Sivije, koje su vlastitom odlukom, ali i spletom okolnosti osuđene na usamljenički život u izolaciji pustog mjesta. Nenadanom pojavom Stranca, njihov se ustaljeni red i mir nepovratno narušava. Taj dolazak Muškarca pokreće čitavu lavinu strasti, neočekivanih obrata u odnosima između majke, kćeri i šogorice – mlade usidjelice. On nužno vodi, oslanjajući se na literarne elemente trilera, neočekivanom kraju koji ponovno uspostavlja mir. Je li počinjen zločin ili je presudio slučaj?

Zločin na kozjem otoku nastao je u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, kao diplomski projekt Julije Martinović, studentice produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti, pod mentorstvom prof. Snježane Banović.

FOTO: ANTE BARANIĆ