LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Koncerti posebnog sjaja“

Zlatni glazbeni talenti u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest

Mladi glazbenici u najnovijem ciklusu koncerata „Zlatni Zagreb“ pripremaju tri vrhunska glazbena doživljaja.

Mladi glazbenici u najnovijem ciklusu koncerata „Zlatni Zagreb“ pripremaju tri vrhunska glazbena doživljaja.

Zagrebački gornjogradski biser, palača Hrvatskog instituta za povijest u Opatičkoj 10, otvara vrata svojih reprezentativnih prostora i u Zlatnoj dvorani ugošćuje naše najbolje zlatne talente – sjajne mlade glazbenike u najnovijem ciklusu koncerata Zlatni Zagreb!

Godine 1891. otac modernog Zagreba Izidor Kršnjavi započeo je veliki graditeljski i umjetnički pothvat obnove i dogradnje ove palače na Gornjem gradu u Zagrebu. Za svoju viziju angažirao je slavnog zagrebačkog arhitekta Hermana Bolléa, najbolje majstore i probranu plejadu slikara i kipara. Kao rezultat Zagreb je dobio jednu od najreprezentativnijih i najljepših palača 19. stoljeća sa Zlatnom dvoranom jedinstvene umjetničke vrijednosti i carskoga sjaja.

Novi jedinstveni ciklus Zlatni Zagreb nastao je iz najmanje dva podjednako važna i vrijedna razloga: zbog promocije Zlatne dvorane Hrvatskog instituta za povijest na Gornjemu gradu, kao i zbog želje da se u tome prostoru priredi ekskluzivni koncertni ciklus i prvorazredni društveni događaj kojim će se dvorana i palača približiti najširoj javnosti. Zlatna dvorana zasigurno zaslužuje Koncerte posebnog sjaja – kako prikladno glasi i slogan novoga ciklusa, i stoga su već u premijernoj sezoni u Zlatnoj dvorani pripremljena tri sasvim posebna koncerta kojima se predstavljaju naši najbolji zlatni glazbeni talenti.

Vrsni mladi saksofonist Lovro Merčep uz pratnju Krešimira Starčevića i njegov Ardemus kvartet saksofona (22. rujna), potom naš međunarodno priznati gitarist Srđan Bulat u društvu mlade nadarene pijanistice, ali i flautistice Ane Dadić (26. listopada), te naposljetku sjajni mladi vibrafonist Šimun Matišić uz jazz pijanista Matiju Dedića (24. studenoga) – garantiraju tri vrhunska glazbena doživljaja koja jednostavno ne smijete propustiti!

Već samo doživjeti Zlatnu dvoranu u Opatičkoj 10 sasvim je posebno i neprocjenjivo iskustvo, a uživati u koncertima u tome jedinstvenom i reprezentativnom gornjogradskom prostoru jednostavno nema cijenu! Ne propustite stoga naše najbolje talente u Zlatnoj dvorani u ciklusu Zlatni Zagreb na Koncertima posebnog sjaja! Dodatne informacije potražite na službenim Facebook stranicama.

FOTO: G.A.D. PRODUKCIJA