LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kulturne manifestacije

ZgKUL ovog ljeta metropolu pretvara u pozornicu pod otvorenim nebom

Ovog ljeta od lipnja do rujna glavni grad Hrvatske još jednom će pokazati da je moderna europska metropola, a Zagrebačko kulturno ljeto – ZgKUL ponudit će bezbroj nezaboravnih kulturnih događaja.

Ovog ljeta od lipnja do rujna glavni grad Hrvatske još jednom će pokazati da je moderna europska metropola, a Zagrebačko kulturno ljeto – ZgKUL ponudit će bezbroj nezaboravnih kulturnih događaja.

Jedinstvena ponuda kulturnih manifestacija, festivala i događanja - Zagrebačko kulturno ljeto pod zajedničkim brandom ZgKUL okuplja najbolje i najatraktivnije kulturne događaje tijekom ljeta u metropoli. Kultura u ljetnim mjesecima daje živost i obogaćuje urbani gradski život, ali su i izuzetni gospodarski i turistički potencijal koji, u trenutku kad postaje interesantnija turistička destinacija, treba još bolje iskoristiti.

Zato se s jedne strane programi ZgKUL obraćaju svim građanima, ali se marketingom i PR-om snažno okreću i sve brojnijim turistima s ciljem da Zagreb postane atraktivna destinacija kako zimi u vrijeme Adventa, tako i ljeti kada se cijeli Zagreb pretvara u jedinstvenu pozornicu pod otvorenim nebom od Medvedgrada preko Gornjega grada do Tomislavca, i od Maksimira do Bundeka i Jaruna.

– Zagreb, kao glavni grad i metropola, svojevrsni je predvodnik turističkih i kulturnih trendova na području Hrvatske, a manifestacija ZgKUL okuplja najbolje ljetne kulturne programe u Zagrebu. Turistička zajednica grada Zagreba stavlja poseban naglasak na kulturni turizam koji je jedan od glavnih motivatora posjetitelja na odabir destinacije, kao i razlog samog dolaska u nju. Raduje nas da će i ove godine u sklopu ZgKUL-a sve brojniji gosti našeg grada, ali i naši sugrađani moći uživati, slušajući i gledajući raznovrsne programe i brojne nastupe renomiranih izvođača te ponijeti lijepe dojmove i uspomene iz Zagreba. – rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Svojim programima svim posjetiteljima otvara najljepše otvorene i zatvorene pozornice grada Zagreba koje će tijekom ljeta zauzeti brojni umjetnici  njih više od dvije tisuće. Očekuju vas glazba, film, kazalište, izložbe, baština i još puno najraznolikijih kulturno-turističkih sadržaja s ciljem da se grad čvrsto pozicionira na karti europskih kulturnih metropola i ljetnih destinacija.

Iznimno bogati sadržaj ZgKUL-a ove će godine postati bogatiji za još jednu novu festivalsku atrakciju: novi open-air festival Zagreb classic koji će na Trgu kralja Tomislava, popularnom Tomislavcu, okupiti niz prvorazrednih simfonijskih i opernih orkestara predvođenih našim br. 1 filharmonijskim orkestrom  Zagrebačkom filharmonijom.

Foto: G.A.D. produkcija

U sklopu toga festivala 2. srpnja očekuje nas i velikirođendanski koncertni spektakl 2CELLOS-a kojeg ovaj planetarno popularni dvojac i Grad Zagreb daruju svim Zagrepčanima i njihovim gostima. I to je samo jedna u nizu brojnih kulturnih poslastica.

 Iznimno smo počašćeni što možemo nastupiti ovog ljeta na festivalu Zagreb classic na Tomislavcu. Fenomenalnu produkciju koju smo imali na koncertu u Veroni u potpunosti ćemo preseliti u Zagreb. Koncerte u Americi smo odradili, a svjetsku turneju ćemo završiti gdje drugdje nego doma! Nadamo se samo da baš taj dan hrvatska nogometna reprezentacija neće igrati četvrtfinale! – ističu 2CELLOS.

 Kul je biti gradonačelnik Zagreba.  izjavio je na press konferenciji održanoj 16. svibnja Milan Bandić nadovezujući se na novi slogan manifestacije Budi KUL  Budi u Zagrebu. Ovog će ljeta doista biti kul na ZgKUL!

FOTO: FACEBOOK