Književni natječaj Klimatska fikcija

Zelenu akciju i Booksu zanima vaša vizija klimatske budućnosti

https://static.pexels.com/photos/6469/red-hands-woman-creative.jpg

Ako vas zanimaju ekologija i klimatske promjene, volite pisati i imate razvijenu maštu te volite razmišljati o budućnosti naše planete, prijavite se na Književni natječaj za klimatsku fikciju do 22. siječnja.

Zelena akcija / Friends of the Earth Hrvatska u suradnji s Booksom organizira Književni natječaj za klimatsku fikciju, odnosno natječaj za kratke priče i kratke pjesničke forme žanra Cli-fi.

Organizatore zanima vizija budućnosti koju imaju autori sudionici natječaja. Ako vas zanimaju ekologija i klimatske promjene, volite pisati i imate razvijenu maštu te volite razmišljati o budućnosti naše planete, prijavite svoju kratku priču (od tri do sedam kartica teksta) ili kratku pjesničku formu (do jedne kartice teksta) na hrvatskom jeziku do 22. siječnja putem online obrasca

Tema je slobodna. Bitno je samo da je podloga radnje vezana uz klimatske promjene i njihov utjecaj, da je smještena u budućnost te da je njen koncept utemeljen u suvremenoj znanosti o klimatskim promjenama. Jedan autor može poslati samo jedan rad.

Najbolji će radovi biti uključeni u tiskanu i online publikaciju te će biti predstavljeni u Booksi. Publikacija će se prevesti i na engleski i distribuirati putem mreže Friends of the Earth. Pet najboljih djela bit će ilustrirano te ući u završni krug natječaja. Ta će djela biti predstavljena na E?! – Okolišnom filmskom festivalu, koji će se održavati od 21. do 23. travnja ove godine u Kinu Tuškanac, gdje će publika glasanjem odabrati najbolji rad, koji će biti i novčano nagrađen.

Ako imate još neko pitanje, možete ga postaviti na e-adresama: sven@zelena-akcija.hrbooksa@booksa.hr ili potražiti odgovor na službenoj stranici organizatora.

Komentari na članak

Vezani članci

ruta

SPORTMEF i GrabafSport

Utrka „162 stube“: trči na Valentinovo

Tradicionalna cestovna utrka pod nazivom „162 stube" održat će se 14. veljače u organizaciji Sportske udruge studenata medicine i GrabarSporta.

knjiga

Natječaj Drame.hr i Scene Gorica

Autoru najbolje drame za mlade pozamašna svota novca

Mladim dramskim autorima otvorila se sjajna prilika. Ovog ljeta mogu sjesti, marljivo raditi i do 6. rujna portalu Drama.hr dostaviti vlastiti uradak za koji zatim mogu biti novčano nagrađeni. Osim toga mogu dobiti priliku vidjeti kako njihova drama oživljava na kazališnim daskama Scene Gorica.

FOTO: Pixabay

Promišljanje o zdravstvu

Besplatna studentska ljetna škola umjetne inteligencije u zdravstvenoj skrbi

U Budimpešti i Barceloni organizira se desetodnevna ljetna škola o umjetnoj inteligenciji u zdravstvenoj skrbi, a namijenjena je studentima medicine, inženjerstva, ekonomije i marketinga. Rok je za prijavu 21. travnja.

s

Trening osječkog sveučilišnog zbora

Strah te javnoga nastupa – prijavi se na komunikacijski trening!

Od 14. do 16. ožujka u prostorijama Studentskoga zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku organizira se komunikacijski trening i trening javnog nastupa. Prijave za sudjelovanje zaprimaju se još danas!

FOTO

Natječaj Create the Change

Za umjetničko djelo na temu održivog razvoja i migracije nagrada od 5000 kn

Udruga Breza, jedna od partnerskih organizacija na europskom projektu koji radi na održivom razvoju i migracijama, poziva sve mlade umjetnike da kreacijom suvremenog umjetničkog djela na ovu temu konkuriraju za osvajanje novčane nagrade od 5000 kn, kao i predstavljanje na Svjetskom danu izbjeglica u Osijeku.