LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival glazbe i urbane klupske kulture

Završilo četvrto izdanje Impulse festivala u Rijeci

Program festivala je u šest dana posjetilo više od 1500 posjetitelj(ic)a.

Program festivala je u šest dana posjetilo više od 1500 posjetitelj(ic)a.

Trigon partyjem zatvaranja na tri lokacije simultano – u Nemo pubu, Tunelu i Životu u subotu je u Rijeci završilo četvrto izdanje Impulse festivala, tjedna posvećenog glazbi i urbanoj klupskoj kulturi, koji su zajednički organizirali Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

Impulse se kroz posljednja četiri izdanja artikulirao u klupski glazbeni boutique festival s misijom promocije urbane glazbene kulture. Kroz 6 proljetnih dana, od 27. ožujka do 1. travnja, 11 različitih događanja povezanih motom „glazba je svugdje“ održalo se na 7 gradskih lokacija u Rijeci: u Omladinskom kulturnom centru Palach, Galeriji Kortil, Tunelu, Životu, Nemo Pubu, Art-kinu Croatia i Pogonu kulture. Program festivala je u šest dana posjetilo više od 1500 posjetitelj(ic)a.

Vrhunac četvrtog izdanja Impulsea bio je rasprodani, gotovo trosatni koncert eksperimentalnog američkog noise benda Swans u Pogonu kulture povodom otvorenja festivala. U ostatku tjedna posvećenog glazbi uslijedili su programi za različite potrebe i ukuse: od besplatnih edukativnih formata poput dvodnevne radionice primitivnog tiska u režiji kreativnog dvojca This Town Needs Posters u Galeriji SKC, izložbe Prijatelji, rockeri, umjetnici – slike i crteži Jerryja Garcie, Boba Dylana i Patti Smith iz kolekcije Voje Šindolića u Galeriji Kortil do predavanja na temu 1967. godine i obljetnice 50 godina psihodelije u glazbi te dvije tematske tribine s relevantnim gostima iz glazbene industrije u Omladinskom kulturnom centru Palach.

U sklopu festivala održan je i veliki 8. sajam ploča (4. u sklopu Impulsea), riječka premijera nagrađivanog dokumentarca Nosi se s tim pitanjem – Frank Zappa vlastitim riječima u Art-kinu Croatia, koncert indie kantautorice Lovely Quinces u Tunelu i glasna Noise / Post-punk Night s nastupima bendova ###, ESC Life i Rašpa u OKC-u Palach.

Partneri u provedbi programa bili su: Tunel, Nemo Pub, Život, Pogon Kulture, Art-kino Croatia, Omladinski kulturni centar Palach, Galerija SKC, Galerija Kortil, Entrio.hr, Dallas Music shop Rijeka, Jadran hoteli d.o.o., Omladinski hostel Rijeka, Glazbeni centar Rijeka, tiskara Grafic, udruga Poligon i Savez udruga Molekula.

Realizacija trećeg izdanja festivala omogućena je uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Rijeke – Odjela za kulturu i Sveučilišta u Rijeci.

FOTO: STEPHANY STEFAN