LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Centar za kulturu Trešnjevka

Zavidno plesno umijeće pokazuje 37 skupina na TREPS festivalu

TREPS festival u zagrebačkom Centru za kulturu Trešnjevka ovoga vikenda okuplja brojne plesne skupine iz cijele Hrvatske. Ulaz je besplatan.

TREPS festival u zagrebačkom Centru za kulturu Trešnjevka ovoga vikenda okuplja brojne plesne skupine iz cijele Hrvatske. Ulaz je besplatan.

Posljednjih mjeseci Trešnjevačka plesna scena (TREPS) diše punim plućima. Plesni programi u Centru za kulturu Trešnjevka bit će zaokruženi TREPS festivalom koji će se održati u subotu i nedjelju, 17. i 18. lipnja. U kategorijama klasični balet, suvremeni ples, show, jazz, step, društveni i urbani plesni izrazi, natjecat će se 37 najboljih plesnih skupina iz cijele Hrvatske.

TREPS događanja tradicionalno su započela susretima plesnih grupa na kojima je u travnju predstavljeno više od 200 koreografija 82 plesne skupine. Najbolji od njih kvalificirali su se za festival koji je započeo 27. svibnja nastupima najmlađih plesačica i plesača, a kulminirat će ovoga vikenda dodjelom nagrada o kojima odlučuje žiri u sastavu: Dinko Bogdanić, Antonijeta Šeketa, Marija Matković, Tamara Savičević i Ana Šaškor Jurić.

Mali i veliki plesači u CeKaTe su ove godine došli iz Brača, Čakovca, Ivaneca, Jastrebarskog, Karlovca, Koprivnice, Kutine, Osijeka, Požege, Pule, Rijeke, Samobora, Solina, Sukošana, Sv. Filipa i Jakova, Sv. Nedelje, Šibenika, Umaga, Varaždina, Velike Gorice, Vodnjana, Zadra, Zagreba i Zaprešića. Različitost njihovih izričaja još jednom će prikazati bogatstvo hrvatske plesne scene koja iz godine u godinu svjedoči porastu broja klubova i plesača.

TREPS cilja umrežavanju i okupljanju svih zaljubljenika u ples pa će, nakon niza susreta, publika i ove godine u prostorima Centra za kulturu Trešnjevka imati priliku vidjeti rad onih, koji su po mišljenju stručnog žirija, pokazali zavidno umijeće i vrsnu izvedbu. Ulaz je besplatan, a više informacija pronađite na poveznici.

FOTO: CENTAR ZA KULTURU TREŠNJEVKA