"Sketchbook Station"

Započni kreativno putovanje s brojnim europskim umjetnicima

Rođendan umjetnosti

Udruga Prizma otvorila je natječaj za sudjelovanje u projektu "Sketchbook Station". Poziva sve umjetnike i one koji se tako osjećaju da se prijave do 25. svibnja.

Sketchbook Station projekt osmišljen je u svrhu povezivanja umjetnika iz različitih zemalja europskog kontinenta uz slikarsku mapu koja putuje od jednog umjetnika do drugog. Umjetnik slika ili crta u mapu slobodnom tehnikom jedan crtež ili sliku. Nakon što završi rad, cijelu mapu sa svojim crtežom ili slikom šalje na adresu sljedećeg sudionika/ce. Mapa započinje i završava svoje kreativno putovanje u Hrvatskoj gdje slijedi priprema za otvorenje internacionalne izložbe radova napravljenih uz Sketchbook Station mapu. Izložba je planirana u nekoliko izložbenih prostora i galerija diljem Hrvatske.

Udruga Prizma otvorila je natječaj Art from heart to heart za sudjelovanje u projektu. Poziva sve umjetnike i one koji se tako osjećaju da se prijave putem obrasca. Potrebno je poslati CV i i vizualnu dokumentaciju radova. Uz fotografije, prijava mora sadržavati kratak opis. Svaka vrsta rada (slika, crtež, grafika, print, skulptura, instalacija, fotografija, novi mediji) mora biti prikazana putem fotografije. Rok za prijavu je 25. svibnja, a odabrani autori bit će proglašeni tri dana poslije. 

Žiri odabire umjetnike za sudjelovanje u projektu koji će primiti Sketchbook Station mapu na svoju adresu. Sudionici će biti odabrani na osnovu njihove prijave i portfolija, a rezultati će biti objavljeni na stranici projekta i poslani na e-mail adresu sudionika. Odabranim autorima će biti proslijeđene detaljnije upute o projektu. Nepotpune, nepravilno ispunjene i zakašnjele prijave neće se razmatrati. Tema i tehnika za rad u mapi je slobodna (crtež, slika, grafika, kolaž itd).

Komentari na članak

Vezani članci

Snimanje filma

Pretvorba ideja u filmski jezik

„Filmska RUNDA“: Besplatna radionica izrade prvog filmskog uratka

Iskusni filmaši stručno će voditi polaznike kroz proces osmišljavanja, pripreme, snimanja i montaže prvog filmskog uratka koji će poslužiti kao najava ovogodišnje „Filmske RUNDE“.

Biljarski stol s kuglama

Natjecanje počinje 15. ožujka

Prijavite se na studentsku biljarsku ligu!

Biljarski klub „Las Vegas” organizira Studentsku biljarsku ligu te poziva sve zainteresirane studente da se prijave do 15. ožujka kada liga započinje.

British International School

Primijeni teoriju u praksi

Prilika za stručnu praksu na British International School u Londonu

British International School, institucija za pružanje edukacije iz engleskoga jezika, raspisala je natječaj za obavljanje (ne)plaćene stručne prakse iz područja marketinga, IT-a, financija, prodaje i turizma.

Rektorat pročelje

Sveučilište u Zagrebu

Rektorat traži studente volontere u Uredu za odnose s javnošću

Ured za odnose s javnošću zagrebačkoga Sveučilišta traži studente i studentice za odrađivanje volonterske prakse u trajanju od jedne akademske godine. Prijave se primaju do 15. listopada.

Euri

Financijska pismenost

Mladi uče ulagati, trošiti i štedjeti na projektu "Osobne financije"

Novi projekt Ekonomske klinike "Osobne financije" odvijat će se svakog petka u razdoblju od 31. ožujka do 12. svibnja. Cilj mu je stvaranje financijskih pismenih i odgovornih građana.