LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
"Sketchbook Station"

Započni kreativno putovanje s brojnim europskim umjetnicima

Udruga Prizma otvorila je natječaj za sudjelovanje u projektu "Sketchbook Station". Poziva sve umjetnike i one koji se tako osjećaju da se prijave do 25. svibnja.

Udruga Prizma otvorila je natječaj za sudjelovanje u projektu "Sketchbook Station". Poziva sve umjetnike i one koji se tako osjećaju da se prijave do 25. svibnja.

Sketchbook Station projekt osmišljen je u svrhu povezivanja umjetnika iz različitih zemalja europskog kontinenta uz slikarsku mapu koja putuje od jednog umjetnika do drugog. Umjetnik slika ili crta u mapu slobodnom tehnikom jedan crtež ili sliku. Nakon što završi rad, cijelu mapu sa svojim crtežom ili slikom šalje na adresu sljedećeg sudionika/ce. Mapa započinje i završava svoje kreativno putovanje u Hrvatskoj gdje slijedi priprema za otvorenje internacionalne izložbe radova napravljenih uz Sketchbook Station mapu. Izložba je planirana u nekoliko izložbenih prostora i galerija diljem Hrvatske.

Udruga Prizma otvorila je natječaj Art from heart to heart za sudjelovanje u projektu. Poziva sve umjetnike i one koji se tako osjećaju da se prijave putem obrasca. Potrebno je poslati CV i i vizualnu dokumentaciju radova. Uz fotografije, prijava mora sadržavati kratak opis. Svaka vrsta rada (slika, crtež, grafika, print, skulptura, instalacija, fotografija, novi mediji) mora biti prikazana putem fotografije. Rok za prijavu je 25. svibnja, a odabrani autori bit će proglašeni tri dana poslije. 

Žiri odabire umjetnike za sudjelovanje u projektu koji će primiti Sketchbook Station mapu na svoju adresu. Sudionici će biti odabrani na osnovu njihove prijave i portfolija, a rezultati će biti objavljeni na stranici projekta i poslani na e-mail adresu sudionika. Odabranim autorima će biti proslijeđene detaljnije upute o projektu. Nepotpune, nepravilno ispunjene i zakašnjele prijave neće se razmatrati. Tema i tehnika za rad u mapi je slobodna (crtež, slika, grafika, kolaž itd).

FOTO: FLICKR/ANDREI NIEMIMÄKI