"Sketchbook Station"

Započni kreativno putovanje s brojnim europskim umjetnicima

Rođendan umjetnosti

Udruga Prizma otvorila je natječaj za sudjelovanje u projektu "Sketchbook Station". Poziva sve umjetnike i one koji se tako osjećaju da se prijave do 25. svibnja.

Sketchbook Station projekt osmišljen je u svrhu povezivanja umjetnika iz različitih zemalja europskog kontinenta uz slikarsku mapu koja putuje od jednog umjetnika do drugog. Umjetnik slika ili crta u mapu slobodnom tehnikom jedan crtež ili sliku. Nakon što završi rad, cijelu mapu sa svojim crtežom ili slikom šalje na adresu sljedećeg sudionika/ce. Mapa započinje i završava svoje kreativno putovanje u Hrvatskoj gdje slijedi priprema za otvorenje internacionalne izložbe radova napravljenih uz Sketchbook Station mapu. Izložba je planirana u nekoliko izložbenih prostora i galerija diljem Hrvatske.

Udruga Prizma otvorila je natječaj Art from heart to heart za sudjelovanje u projektu. Poziva sve umjetnike i one koji se tako osjećaju da se prijave putem obrasca. Potrebno je poslati CV i i vizualnu dokumentaciju radova. Uz fotografije, prijava mora sadržavati kratak opis. Svaka vrsta rada (slika, crtež, grafika, print, skulptura, instalacija, fotografija, novi mediji) mora biti prikazana putem fotografije. Rok za prijavu je 25. svibnja, a odabrani autori bit će proglašeni tri dana poslije. 

Žiri odabire umjetnike za sudjelovanje u projektu koji će primiti Sketchbook Station mapu na svoju adresu. Sudionici će biti odabrani na osnovu njihove prijave i portfolija, a rezultati će biti objavljeni na stranici projekta i poslani na e-mail adresu sudionika. Odabranim autorima će biti proslijeđene detaljnije upute o projektu. Nepotpune, nepravilno ispunjene i zakašnjele prijave neće se razmatrati. Tema i tehnika za rad u mapi je slobodna (crtež, slika, grafika, kolaž itd).

Komentari na članak

Vezani članci

Zgraf 12

Izložba grafičkog dizajna i virtualnih komunikacija

Otvoren natječaj za izlaganje na Zgrafu

Zgraf od osnutka 1975. godine okuplja i dovodi u Zagreb dizajnere, teoretičare i kritičare iznimnih inozemnih karijera s namjerom propitivanja temeljnih problema i položaja dizajna u suvremenom društvu

Lopta na obruču

Tradicionalna sportska natjecanja

STUDOM 2018: Kreću prijave za međudomsko nadmetanje u 6 disciplina

Sportovi u kojima će se studenti natjecati su futsal, košarka, odbojka, tenis, stolni tenis i badminton.

nagradni natječaj

Nagradni natječaj „Pametno sa svojim novcem“

Otvorena posljednja prilika za financijsku edukaciju i novi iPhone 6s SpaceGray

Zašto se trebaš prijaviti na završni krug nagradnog natječaja „Pametno sa svojim novcem“, otkriva dobitnik prethodnog kruga.

Učenje jezika

Za mlade s područja Šibenika

Besplatne radionice talijanskog i rumunjskog jezika

Imaš dovoljno slobodnog vremena i želiš ga iskoristiti radeći nešto kvalitetno i korisno? Sudjeluj na besplatnim radionicama na kojima ćeš, pričajući s izvornim govornicima, dobiti fantastičnu priliku upoznati se s talijanskim i rumunjskim jezikom. Zaista izvrstan način za ulaganje u sebe i vlastito znanje, zar ne?

Promocija studenata

Nova mogućnost stipendiranja

Prijavite se za studij na Floridi i bogate stipendije

Florida-Eastern European Linkage Institute studentima iz Istočne Europe dodjeljuje stipendije koje će im pokriti troškove školovanja na Florida State Universityju.