"Sketchbook Station"

Započni kreativno putovanje s brojnim europskim umjetnicima

Rođendan umjetnosti

Udruga Prizma otvorila je natječaj za sudjelovanje u projektu "Sketchbook Station". Poziva sve umjetnike i one koji se tako osjećaju da se prijave do 25. svibnja.

Sketchbook Station projekt osmišljen je u svrhu povezivanja umjetnika iz različitih zemalja europskog kontinenta uz slikarsku mapu koja putuje od jednog umjetnika do drugog. Umjetnik slika ili crta u mapu slobodnom tehnikom jedan crtež ili sliku. Nakon što završi rad, cijelu mapu sa svojim crtežom ili slikom šalje na adresu sljedećeg sudionika/ce. Mapa započinje i završava svoje kreativno putovanje u Hrvatskoj gdje slijedi priprema za otvorenje internacionalne izložbe radova napravljenih uz Sketchbook Station mapu. Izložba je planirana u nekoliko izložbenih prostora i galerija diljem Hrvatske.

Udruga Prizma otvorila je natječaj Art from heart to heart za sudjelovanje u projektu. Poziva sve umjetnike i one koji se tako osjećaju da se prijave putem obrasca. Potrebno je poslati CV i i vizualnu dokumentaciju radova. Uz fotografije, prijava mora sadržavati kratak opis. Svaka vrsta rada (slika, crtež, grafika, print, skulptura, instalacija, fotografija, novi mediji) mora biti prikazana putem fotografije. Rok za prijavu je 25. svibnja, a odabrani autori bit će proglašeni tri dana poslije. 

Žiri odabire umjetnike za sudjelovanje u projektu koji će primiti Sketchbook Station mapu na svoju adresu. Sudionici će biti odabrani na osnovu njihove prijave i portfolija, a rezultati će biti objavljeni na stranici projekta i poslani na e-mail adresu sudionika. Odabranim autorima će biti proslijeđene detaljnije upute o projektu. Nepotpune, nepravilno ispunjene i zakašnjele prijave neće se razmatrati. Tema i tehnika za rad u mapi je slobodna (crtež, slika, grafika, kolaž itd).

Komentari na članak

Vezani članci

EFOS-HUP suradnja

Suradnja HUP-a i EFOS-a

VIDEO: Prilika za stručnu praksu za studente Ekonomskog fakulteta u Osijeku

Studenti diplomskoga studija EFOS-a imaju priliku za ljetnu stručnu praksu koju im je omogućila suradnja Ekonomskog fakulteta i Hrvatske udruge poslodavaca.

SAD

Fondacija John S. Knight

Traju prijave za novinarske stipendije na Sveučilištu Stanford u SAD-u

Fondacija JSK omogućuje studentima novinarstva da provedu devet mjeseci na Sveučilištu Stanford u SAD-u. Prijave traju do 1. prosinca.

Tour de Tourism

Studentska konferencija

„Tour de Tourism“ otkriva tajne slapova Plitvičkih jezera

Udruga studenata turizma Ekonomskog fakulteta organizira konferenciju „Tour de Tourism“. Održat će se od 6. do 9. prosinca u Zagrebu.

Ogulin trail

Utrke

Kosjenka i Regoč daju bajkoviti štih Ogulin trailu

Četvrto izdanje Ogulin traila održat će se 9. rujna. U bajkovitom zavičaju očekuju se dvije bajkovite utrke – Kosjenka od 13,5 kilometara i nešto izazvoniji Regoč.

Snimanje filma

Program Filmske RUNDE

Besplatna radionica snimanja, i to spota za Kandžiju

Radionica osnova snimanja i montaže namijenjenja je početnicima koji se za sudjelovanje mogu prijaviti do 24. travnja. Potrebno je poslati motivaciju, a ona može biti u rimi jer snima se spot za Kandžiju.