"Sketchbook Station"

Započni kreativno putovanje s brojnim europskim umjetnicima

Rođendan umjetnosti

Udruga Prizma otvorila je natječaj za sudjelovanje u projektu "Sketchbook Station". Poziva sve umjetnike i one koji se tako osjećaju da se prijave do 25. svibnja.

Sketchbook Station projekt osmišljen je u svrhu povezivanja umjetnika iz različitih zemalja europskog kontinenta uz slikarsku mapu koja putuje od jednog umjetnika do drugog. Umjetnik slika ili crta u mapu slobodnom tehnikom jedan crtež ili sliku. Nakon što završi rad, cijelu mapu sa svojim crtežom ili slikom šalje na adresu sljedećeg sudionika/ce. Mapa započinje i završava svoje kreativno putovanje u Hrvatskoj gdje slijedi priprema za otvorenje internacionalne izložbe radova napravljenih uz Sketchbook Station mapu. Izložba je planirana u nekoliko izložbenih prostora i galerija diljem Hrvatske.

Udruga Prizma otvorila je natječaj Art from heart to heart za sudjelovanje u projektu. Poziva sve umjetnike i one koji se tako osjećaju da se prijave putem obrasca. Potrebno je poslati CV i i vizualnu dokumentaciju radova. Uz fotografije, prijava mora sadržavati kratak opis. Svaka vrsta rada (slika, crtež, grafika, print, skulptura, instalacija, fotografija, novi mediji) mora biti prikazana putem fotografije. Rok za prijavu je 25. svibnja, a odabrani autori bit će proglašeni tri dana poslije. 

Žiri odabire umjetnike za sudjelovanje u projektu koji će primiti Sketchbook Station mapu na svoju adresu. Sudionici će biti odabrani na osnovu njihove prijave i portfolija, a rezultati će biti objavljeni na stranici projekta i poslani na e-mail adresu sudionika. Odabranim autorima će biti proslijeđene detaljnije upute o projektu. Nepotpune, nepravilno ispunjene i zakašnjele prijave neće se razmatrati. Tema i tehnika za rad u mapi je slobodna (crtež, slika, grafika, kolaž itd).

Komentari na članak

Vezani članci

Stipendije

Einstein forum i Daimler i Benz

Boravak u Einsteinovu ljetnikovcu i 10 000 dolara stipendije za rad na vlastitom projektu

Završio si društveni, humanistički fakultet ili onaj prirodnog usmjerenja? Voliš izazove i nove projekte, a želiš raditi na jednom svom, u ni manje ni više nego – Einsteinovoj kući, uz stipendiju od 10 000 dolara? Ovo je prilika za tebe!

Prvi međunarodni simpozij mladih anglista, kroatista i talijanista

Poziv na simpozij u Splitu

„Juriš na posljednje margine“ udruge iTHEom

Udruga studenata filoloških smjerova Filozofskoga fakulteta u Splitu iTHEom želi okupiti angliste, kroatiste, talijaniste i ostale zainteresirane mlade znanstvenike kroz interdisciplinarni pristup aktualnim pitanjima.

Regrutacija

AIESEC Hrvatska

AIESEC prima nove članove, uključite se u najveću studentsku organizaciju

Udruga trenutno organizira regrutaciju novih članova i traži mlade i ambiciozne studente koji žele aktivno sudjelovati u rješavanju problema na globalnoj razini.

EU-Japan Centre

Program Vulcanus in Japan

Odradi stručnu praksu u Japanu uz financijsku potporu EU!

Do 20. siječnja 2016. primaju se prijave za program „Vulcanus in Japan” koji studentima iz zemalja članica EU-a omogućava odrađivanje stručne prakse u nekom od vodećih japanskih poduzeća.

Rašić, Marijanović, Sabol

Europsko natjecanje

Traže se mladi poduzetnici za „PowerUp!", najbolji mogu ostvariti investicije do 150 000 eura

– U protekle tri godine je više od stotinu startupova u 23 zemlje Srednje i Istočne Europe pokazalo interes za sudjelovanjem u ovom natjecanju. Ovo je idealna prilika poduzetnicima za dokazivanje na europskoj sceni. – rekao je Dalibor Marijanović.