LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ZFF 2014.

Zagreb Film Festival organizirao popust na ulaznice za grupe

Za grupu od 10 ili više osoba odobrava se popust na ulaznice (voditelj grupe dobiva besplatnu ulaznicu).

Za grupu od 10 ili više osoba odobrava se popust na ulaznice (voditelj grupe dobiva besplatnu ulaznicu).

Zagreb Film Festival domaćoj publici donosi najsvježije i najzanimljivije naslove debitantskog autorskog filma već više od deset godina. Ove će godine festival od 19. do 26. listopada po dvanaesti put ponuditi više od stotinu filmova razmještenih u desetak različitih programa, autora i autorica iz cijeloga svijeta.

Festival će se održati na ukupno šest lokacija. Kao i proteklih godina, programe ZFF-a donose digitalizirana kina Europa, Tuškanac i MSU, Zagrebački plesni centar i Zagrebačko kazalište lutaka, a nova lokacija aktualnog izdanja je Dokukino KIC u Preradovićevoj 5.

Glavni međunarodni natjecateljski program ove godine donosi 40 dugometražnih i kratkih, igranih i dokumentarnih razloga za odlazak u kino, a oni stižu iz svih krajeva svijeta (od Islanda do Indonezije), dok će se u programu Kockice prikazati 12 naslova koji čine presjek domaće kratkometražne produkcije.

Kao i prijašnjih godina, ZFF donosi nekoliko stalnih popratnih programa: Moj prvi film u selekciji filmskog kritičara Nenada Polimca donosi prvijence slavnih rumunjskih novovalovaca, Bibijada će opet uveseljavati klince čudesnim filmskim avanturama koje nam ove godine stižu iz Danske, a izuzetno popularan program Velikih 5 i ove će godine na platna donijeti nove uspješnice iz Španjolske, Francuske, Italije, Njemačke i Velike Britanije.

U programu Dan LUX filma moći će se pogledati finalisti nagrade Europskog parlamenta za postignuća u kinematografiji, a Retrospektiva Dereka Jarmana, u suradnji s Queer Zagrebom, donosi izbor filmova britanskog queer-punk filmaša.

Uz spomenute programe, ovogodišnji Zagreb Film Festival donosi i nekoliko programskih noviteta. ZFF voli otkrivati genijalne redatelje i pratiti njihov daljnji rad. Novi program Ponovno s nama donosi pet ostvarenja u režiji proslavljenih autora čiji su prvijenci prikazani na prethodnim izdanjima. Riječ je o novim filmovima:

1. Andreja Zvjaginceva
2. Xaviera Dolana
3. Ronita i Shlomija Elkabetza
4. Antona Corbijna
5. Taike Waititija
6. Jemainea Clementa.

Novost 12. Izdanja je i Bib PLUS, program koji se nastavlja na dječji program Bibijada i donosi četiri filma koji će se svidjeti svim generacijama, a posebno tinejdžerima. Programom Prvi svjetski rat na filmu, čiji je selektor povjesničar filma Daniel Rafaelić, komemorirat će se stota godišnjica ovog povijesnog događaja.

Programi

1. GLAVNI PROGRAM - Glavni natjecateljski program (kino Europa, kino Tuškanac, Zagrebačko kazalište lutaka) i ove godine donosi presjek kvalitetnih debitantskih, odnosno prvih i drugih filmova autora i autorica iz cijeloga svijeta. Filmovi se natječu za nagradu festivala Zlatna kolica, dok se autoru/ici najboljih filmova u svakoj kategoriji dodjeljuje i novčana nagrada.

2. PONOVNO S NAMA - program filmova koji donosi nove filmove značajnih autora/autorica čiji su debitantski ili drugi filmovi prikazani u glavnom natjecateljskom programu. ZFF voli otkrivati nova redateljska imena, a ovaj je program prilika da i dalje pratimo njihov rad.

3. VELIKIH 5 - Stalni program Zagreb Film Festivala Velikih 5 donosi izbor filmova iz pet najvećih europskih kinematografija - Francuske, Italije, Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva i Španjolske. Program se već godinama održava uz pomoć naših partnera i prijatelja iz mreže kulturnih instituta Europske unije u Hrvatskoj (EUNIC Hrvatska).

4. MOJ PRVI FILM - RUMUNJSKA - Program Moj prvi film uveden je 2008. godine, a dosad smo u njemu mogli temeljito upoznati prva ostvarenja danas najznačajnijih redatelja Španjolske, Njemačke, Danske, Austrije i Poljske. Ove godine u spomenutom programu prikazat ćemo prve filmove danas najistaknutijih rumunjskih filmaša. Selektor programa Moj prvi film je Nenad Polimac.

5. PRVI SVJETSKI RAT NA FILMU - Program Prvi svjetski rat na filmu uključuje filmove s tematikom o Prvom svjetskom ratu, a njime se komemorira stota godišnjica ovog povijesnog događaja. Selektor programa je povjesničar filma Daniel Rafaelić

Cijena ulaznica

Glavni program - dugometražni + kratki igrani filmovi:

30,00 kn za premjere i projekcije u nedjelju, 26.10

20,00 kn za pretpremjere i reprize

Glavni program - dokumentarni filmovi:

20,00 kn za svaku projekciju

Inspirirano stvarnim događajem:

30,00 kn po projekciji

Velikih 5:

25,00 kn po projekciji

Za grupu od 10 ili više osoba odobrava se popust na ulaznice (voditelj grupe dobiva besplatnu ulaznicu). Grupe se moraju prijaviti najmanje dan prije odabrane projekcije kako bi se osigurale ulaznice za sve članove grupe. Prijave se šalju na e-mail: andrea@zagrebfilmfestival.com

FOTO: ZFF