Bogat program u Dubrovniku

Više od 2000 umjetnika na 67. Dubrovačkim ljetnim igrama

Dubrovačke ljetne igre

Od 10. srpnja do 25. kolovoza na 20 dubrovačkih lokacija nastupat će brojni umjetnici iz cijeloga svijeta.

Podizanjem festivalske zastave Libertas uz stihove Himne slobodi ispred crkve sv. Vlaha svečano su otvorene 67. Dubrovačke ljetne igre. Održavat će se i ove godine od 10. srpnja do 25. kolovoza te će na 20 lokacija okupiti više od 2000 umjetnika iz cijelog svijeta koji će izvesti više od 70 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih i drugih programa.

U premijernom dramskom programu festivalsku publiku očekuju dva naslova. Kafetarija Carla Goldonija u prijevodu i adaptaciji Frana Čale, koja je inače jedna od legendarnih predstava zlatnog doba Igara. Postavljanjem Othella u režiji Ivice Bobana, Dubrovačke ljetne igre pridružile su se proslavi obilježavanja velike obljetnice 400 godina smrti Williama Shakespearea.

Iz ZKM-a stiže suvremeni komad #radninaslovantigona argentinskog tima Jazmíne Sequeire i Luciana Delprata u režiji Renate Carole Gatice, dok iz kazališta Gavella stiže Molièrov Umišljeni bolesnik, redatelja Krešimira Dolenčića. Izdvajamo još predstavu Dundo Maroje koju je postavila redateljica Mira Muhoberac sa studentima Sveučilišta u Zagrebu, a dvije su izvedbe u parku Umjetničke škole.

Dubrovačke ljetne igre, IZVOR: Facebook

Glazbeni program započeo je na otvorenju Igara izvedbom tenora Joséa Cure koji je nastupio kao dirigent i pjevač, a večeras će ispred crkve sv. Vlaha na gala koncertu izvesti arije sa sopranisticom Lindom Ballovom i Simfonijskim orkestrom HRT-a kojim će ravnati maestro Mladen Tarbuk. U glazbenom će se programu naći više od 20 koncerata. Izdvajamo nastup Matije Dedića koji će posvetiti večer svome ocu te će nastupiti i ispred Dvora na koncertu naziva Četiri godišnja doba za tri klavira.

Mnogobrojne posjetitelje Igara očekuju filmske projekcije ostvarene u suradnji s Pulskim filmskim festivalom, izložbe te novi program U susret budućnosti koji uključuje šest koncerata na kojima će se publici predstaviti laureati prestižnih međunarodnih natjecanja. Ovogodišnji je program  poseban po tome što će izaći iz gradskih zidina te će otkrivati zaboravljena mjesta diljem županije. 

Dodatne informacije i sve novosti možete pronaći na službenoj Facebook stranici Igara. Dok gorljivo iščekujemo sve manifestacije ovogodišnjih Igara, podsjetimo se kako je sve izgledalo na 65. Dubrovačkim ljetnim igrama.

Komentari na članak

Vezani članci

Plivanje

Dodatan razlog zašto se veselimo ljetu

Plivanje pozitivno utječe na vaše mentalno zdravlje

Postoje brojna istraživanja koja potvrđuju dobrobiti plivanja za psihu. U vrijeme ispitnih rokova preporučujemo barem pola sata plivanja tjedno da se oslobodite stresa.

"Osjećam." – destigmatizacija mentalnog zdravlja

Mentalno zdravlje

VIDEO: "Osjećam." – biti dobro da bismo bili dobri u nečemu

– Ako se zrelost određenog društva mjeri po brizi za djecu i mlade, na sjecištu obrazovnih promjena, važno je zagovarati da se mlade ljude prvenstveno i prvo nauči kako biti dobro da bi tek bili dobri u nečemu. – ističu osnivači udruge BoliMe.

Naslovna

Intervju s beauty blogericom Ivom Mamilović

„Prekrasan make-up ne može maskirati ružnu osobnost“

Riječka beauty blogerica Iva Mamilović otkrila nam je kako uspijeva studirati, voditi uspješan YouTube kanal i pisati kolumne te dala nekoliko savjeta o šminkanju i vođenju bloga.

Prvi susret mladih

Prvi susret mladih Splićana

Hrvatsko Nadzemlje zna ima li budućnosti za mlade u Hrvatskoj

Tema je prvog susreta mladih s Hrvatskim Nadzemljem u ovoj kalendarskoj godini „A di ćeš?“. Pitanje se tiče budućnosti mladih koje pogađa izravno u živac – ostati ili otići iz Hrvatske?

Igra prijestolja

Game of Thrones

Igra prijestolja odlazi iz Hrvatske ako HBO ne dobije obećani novac

Ukoliko Sabor izglasa rebalans proračuna kojim bi se smanjili poticaji za filmsku produkciju, HBO neće snimati Igru prijestolja u Dubrovniku.