Bogat program u Dubrovniku

Više od 2000 umjetnika na 67. Dubrovačkim ljetnim igrama

Dubrovačke ljetne igre

Od 10. srpnja do 25. kolovoza na 20 dubrovačkih lokacija nastupat će brojni umjetnici iz cijeloga svijeta.

Podizanjem festivalske zastave Libertas uz stihove Himne slobodi ispred crkve sv. Vlaha svečano su otvorene 67. Dubrovačke ljetne igre. Održavat će se i ove godine od 10. srpnja do 25. kolovoza te će na 20 lokacija okupiti više od 2000 umjetnika iz cijelog svijeta koji će izvesti više od 70 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih i drugih programa.

U premijernom dramskom programu festivalsku publiku očekuju dva naslova. Kafetarija Carla Goldonija u prijevodu i adaptaciji Frana Čale, koja je inače jedna od legendarnih predstava zlatnog doba Igara. Postavljanjem Othella u režiji Ivice Bobana, Dubrovačke ljetne igre pridružile su se proslavi obilježavanja velike obljetnice 400 godina smrti Williama Shakespearea.

Iz ZKM-a stiže suvremeni komad #radninaslovantigona argentinskog tima Jazmíne Sequeire i Luciana Delprata u režiji Renate Carole Gatice, dok iz kazališta Gavella stiže Molièrov Umišljeni bolesnik, redatelja Krešimira Dolenčića. Izdvajamo još predstavu Dundo Maroje koju je postavila redateljica Mira Muhoberac sa studentima Sveučilišta u Zagrebu, a dvije su izvedbe u parku Umjetničke škole.

Dubrovačke ljetne igre, IZVOR: Facebook

Glazbeni program započeo je na otvorenju Igara izvedbom tenora Joséa Cure koji je nastupio kao dirigent i pjevač, a večeras će ispred crkve sv. Vlaha na gala koncertu izvesti arije sa sopranisticom Lindom Ballovom i Simfonijskim orkestrom HRT-a kojim će ravnati maestro Mladen Tarbuk. U glazbenom će se programu naći više od 20 koncerata. Izdvajamo nastup Matije Dedića koji će posvetiti večer svome ocu te će nastupiti i ispred Dvora na koncertu naziva Četiri godišnja doba za tri klavira.

Mnogobrojne posjetitelje Igara očekuju filmske projekcije ostvarene u suradnji s Pulskim filmskim festivalom, izložbe te novi program U susret budućnosti koji uključuje šest koncerata na kojima će se publici predstaviti laureati prestižnih međunarodnih natjecanja. Ovogodišnji je program  poseban po tome što će izaći iz gradskih zidina te će otkrivati zaboravljena mjesta diljem županije. 

Dodatne informacije i sve novosti možete pronaći na službenoj Facebook stranici Igara. Dok gorljivo iščekujemo sve manifestacije ovogodišnjih Igara, podsjetimo se kako je sve izgledalo na 65. Dubrovačkim ljetnim igrama.

Komentari na članak

Vezani članci

NEM 2015

NEM u Dubrovniku

Studentima osigurane besplatne akreditacije za najveće okupljanje medijskh profesionalaca

Na konferenciji će sudjelovati neka od najvećih imena svjetske medijske scene, među kojima su producentica Simpsona Bonita Pietila, producent Trilogije Millennium Peter Nadermann i autor serije Oz Tom Fontana

Moana

Od Hollywooda do animea

VIDEO: Deset sjajnih crtanih filmova koji omogućuju bijeg od ružne realnosti ovoga svijeta

Ponekad se i odrasli vole opustiti uz sjajnu animaciju koja se danas nudi. Provjerite ovih deset animiranih filmova koji će vas oduševiti.

puštanje lampiona 2016

Humanitarna manifestacija

Tisuće lampiona ukrasile nebo nad Zagrebom

Puštanje lampiona već je tradicionalna manifestacija koja se održava u Zagrebu, a krasi je i humanitarni karakter.

Zgrada

Od biologije do geografije

PMF-ovi studenti za građane Zagreba – u jednom danu čak šest manifestacija!

Šest odsjeka zagrebačkog PMF-a organizirat će šest manifestacija otvorenih za sve građane, kako bi doprinijeli popularizaciji prirodnih znanosti. Događanja će biti u petak, 10. travnja 2015., na nekoliko lokacija u Zagrebu, u vremenu od 10 do 22 sata.

Rolling Stones jezik

Na današnji dan

VIDEO: Snimljena pjesma koja je „stvorila“ Rolling Stonese

Na današnji dan 1965. godine snimljena je jedna od najpoznatijih pjesama britanskog rock sastava Rolling Stones koja je postala odrazom društvenih promjena u drugoj polovici 20. stoljeća.