LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
TV pregled

VIDEO: Nove televizijske serije koje nas očekuju na jesen

Nekima početak akademske godine obilježava početak škole, a nekima početak još jedne sezone njihove najdraže serije.

Nekima početak akademske godine obilježava početak škole, a nekima početak još jedne sezone njihove najdraže serije.

Nekima početak akademske godine obilježava početak škole, a nekima početak još jedne sezone njihove najdraže serije.

Bili ste fanovi serija poput Kalifornikacija, Kako sam upoznao vašu majku, ili Frikovi, koje su svoje posljednje epizode prikazale u lipnju ove godine, možda još uvijek pokušavate pronaći zamjenu za Na putu prema dolje, ili Televizijska posla, ili pak jednostavno smatrate da gledanje 7 serija tjedno nije dovoljno, i želite početi pratiti još koju?

Leona i Mateja vam donose listu serija koje će svoju premijeru doživjeti u nadolazećih par tjedana.

DISCLAIMER: Leona i Mateja savršeno su kvalificirane za sastavljanje ove liste. Kvalifikacije su stekle tako što su provele stotine i stotine sati gledajući dobre, i one ne baš tako dobre, serije. Mateja preferira sve što ima veze s policijom, ubojstvima, detektivima i misterijom, što je iz njezine liste i očito. Leona je sretna što ju je zapao sci-fi dio posla.

1. Madame Secretary (21. rujna, CBS)

Téa Leoni preuzima ulogu državne tajnice Sjedinjenih Američkih Država u novoj CBS drami. Bivša agentica CIA, Elizabeth Faulkner, povučena je iz mirnog seoskog života nazad u svijet političkih igara kada državni tajnik pogiba u avionskoj nesreći. Faulkner se suočava s izborom između slijeđenja vlastitih instinkta i poštivanja političkih protokola.

Plus: Glavnog suparnika Elizabeth Faulkner, načelnika Glavnog stožera Bijele kuće, glumi slovenski glumac hrvatskog podrijetla Željko Ivanek.

2. NCIS: New Orleans (23. rujna, CBS)

Nakon Los Angelesa, najgledanija dramska serija u Americi svoju podružnicu seli i u Big Easy. Spin-off NCIS: NOLA predstavljen je u dvije epizode 11. sezone originala NCIS, a zločine američkog juga rješavat će tim predvođen Scott Bakulom (Zvjezdane staze: Enterprise, Chick, Muškarci u krizi), uz pomoć Lucasa Blacka (Američka gotika) i Zoe McLellan (JAG, Prljavi seksi novac).

Plus: NCIS očito voli davati čudna imena glavnim likovima. Dwayne Cassius Pride? Leroy Jethro Gibbs? G. Callen?

3. How to Get Away With Murder (25. rujna, ABC)

Scenaristica Shonda Rhimes, poznata po serijama Uvod u anatomiju i Skandal, donosi nam novu, nešto mračniju seriju koja se bavi pitanjem koliko su daleko studenti spremni otići za dobru ocjenu. Viola Davis (Tajni život kućnih pomoćnica) profesorica je kaznenog prava koje svoje studente uči kako počiniti savršeno ubojstvo, a četiri najbolja studenta svake godine zaposli u svojoj firmi. No što se dogodi kada su studenti malo preambiciozni?

Plus: Dean Thomas (Alfred Enoch) se preselio iz Hogwartsa u Philadelphiju studirati pravo, jer od čarobnjaštva nema novaca.

4. Stalker (1. listopada, CBS)

Još jedna u nizu novih serija televizijske kuće CBS smještena je u Los Angelesu, a prati Maggie Q (Nikita), i Dylana McDermotta (Pravda za sve, Američka horor priča), detektive jedinice za incidente uhođenja, voajerizma, cyber zlostavljanja i romantične fiksacije. No, kao i u svakoj drugoj kriminalističkoj seriji, detektivi Davis (Q) i Larsen (McDermott) bore se i protiv pokoje vlastite tajne.

Plus: Sam trailer serije dovoljan je da obrišete sve profile na društvenim mrežama, zalijepite papirić preko kamere na laptopu i više nikada ne iziđete iz kuće.

5. Gracepoint (2. listopada, FOX)

Gracepoint je američka verzija britanske serije Broadchurch (ITV), u kojoj glavnu ulogu ponavlja škotski glumac David Tennant (Doktor Who, Harry Potter). Ova kriminalistička serija prati detektiva Carvera (Tennant) i njegovu partnericu, detektivku Miller (Anna Gunn, Na putu prema dolje) u pokušaju da razriješe slučaj ubojstva dvanaestogodišnjeg dječaka u priobalnom američkom gradiću. Uz Tennenta i Gunn, u seriji se još pojavljuju i Nick Nolte i Michael Peña.

Plus: Uvijek je zanimljivo vidjeti američke verzije britanskih serija, a ovaj puta još će zanimljivi je biti slušati doktora Whoa i Barty Croucha Jr. s američkim naglaskom.

6. Selfie (30. rujna, ABC)

Iako smo htjeli preskočiti ovu seriju u kratkom pregledu, privukla nas je s dvije stvari: ocjenom 7,2 na IMDB-u te glavnom ženskom ulogom. Nositeljica serije je Karen Gillan, bivša pratiteljica Doktora Who koja je odlučila napustiti Otok. U ovoj seriji glumi Elizu, tipičnu žensku osobu opsjednutu građenjem imidža na internetu. Nakon što na isti taj internet procuri neka neugodna snimka, odlučuje unajmiti marketinškog eksperta koji će joj vratiti društvene vještine i prijatelje. Tog eksperta glumi John Cho, poznatiji po ulozi Sulua iz Zvjezdanih staza. Zapravo, koga lažemo, čovjek je bio u svakoj poznatijoj seriji danas, ali ga nismo baš pretjerano pratili.

Plus: Gillan je zbog snimanja ove serije odbacila škotski naglasak, a i ovo joj je pokušaj isfuravanja van okvira Doktora. Držimo fige.

7. The Flash (7. listopada, The CW)

Nakon što se The CW hrabro uhvatio ekranizacije Arrowa i uspio u tome, televizijski ljudi su napokon odlučili ustupiti svoje minutaže još jednom DC Comics junaku - Flashu. Zadnji put Flash je na telki bio viđen početkom 90-ih, a tada se provukao kroz samo 21 epizodu. Priča ukratko? Barry Allen je forenzički istražitelj kojega u laboratoriju zadesi nesreća. Probudivši se iz kome, shvatio je kako ima supermoć, a to je da može trčati brzo. Like, really fast. Glumi ga Grant Gustin, 24-godišnji glumac kojega smo već vidjeli u drugoj sezoni Arrowa.

Plus: Po traileru, koji je u pogon pušten sredinom petog mjeseca, bi se dalo zaključiti kako ovo nije suhoparna serija, već ipak ima i elemenata humora, što će zasigurno pomoći u prvih nekoliko epizoda. Za sve ostalo, tu je Mastercard.

8. Gotham (22. rujna, FOX)

Ideja ove serije je prezentirati Gotham prije Batmana, prije Poison Ivy i prije svih dobrih i loših likova koje smo dosada imali prilike gledati u sklopu DC Comics franšize. Serija se fokusira na život poznatog komesara Jima Gordona. Priča počinje kada je Gordonu dodijeljen slučaj atentata bračnog para, igrom slučaja roditelja mladog Brucea Waynea. Gordona glumi ni više ni manje doli Ben McKenzie (znate ga iz poznate američke serije O.C.), a mladoga Brucea David Mazouz, slatki klinac koji je glumio u seriji Dodir s Kieferom Sutherlandom, prije nego je dotična otkazana.

Plus: Na seriji radi Bruno Heller, poznatiji po serijama Rim i Mentalist. Ukoliko Ben nastavi imati loše facijalne ekspresije kao u traileru, nadamo se da će Heller izvući ponekog asa iz rukava.

9. Constantine (24. listopada, NBC)

Još jedna ekranizacija DC-jevih stripova ove jeseni slijeće u televizijski program. Iako smo već vidjeli Keanu Reevesa kako utjelovljuje Constantina, junaka koji spašava svijet od demona i ostalih bića, no ovoga puta će ga utjeloviti Matt Ryan (Kriminalni umovi). Kritičari već sada smještaju seriju negdje između Grimma i Supernaturala.

Plus: Izgleda spooky i Ryan ima naglasak koji nije američki. 

10. Z nation (12. rujna, Syfy)

Syfy je odavno izgubio neke kvalitetnije serije jer se pomamio za lovom. Zadnji primjer toga je otkazivanje serijala Will Wheaton Project o kojemu možete pročitati na njegovoj stranici.

Njihov najnoviji pokušaj primamljivanja gledateljstva je Z nation, odgovor na prepopularan The Walking Dead. Po onome što smo vidjeli u kratkom traileru, bolje da nisu napravili to. Glavne uloge nose Tom Everett (Ljepotica i zvijer) te Harold Perrineau.

Plus: Um, ne znamo. Pogledajte te specijalne efekte, samo pogledajte...

Na kraju, vesela vijest za sve one koji još uvijek oplakuju činjenicu da The Late Late Show gubi Craiga Fergusona: šarmantni škotski komičar od 22. rujna vodit će kviz Celebrity Name Game. Ova verzija igre Pogodi tko si ujediniti će poznate s „normalnim“ ljudima u pokušaju da pogode što više celebova koje će im Ferguson opisivati.

Za novčanu nagradu, naravno.

FOTO: WIKIPEDIA