LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zlatna malina

VIDEO: "50 nijansi sive" najgori je film godine

Održana je 36. dodjela Zlatnih malina, nagrade koju nitko ne želi osvojiti.

Održana je 36. dodjela Zlatnih malina, nagrade koju nitko ne želi osvojiti.

Dodjela ne tako prestižnih Zlatnih malina tradicionalno se održala po 36. put, dan prije dodjele najprestižnije filmske nagrade – Oscara. Rijetko koji glumac želi doći preuzeti nagradu za svoj najgori „uspjeh“, ali bilo ih je par koji su to napravili. Među poznatijima Halle Berry za ulogu u filmu "Žena mačka" 2005. te 2010. godine Sandra Bullock za film "All about Steve".

Ove godine film 50 nijansi sive imao je 6 nominacija koje su rezultirale s 5 osvojenih Zlatnih malina.

Najgori film: 

U kategoriji za najgori film nominirani su bili "Jupiter u usponu", "Policajac iz shopping centra 2", "Pikseli" dok su filmovi "Fantastična četvorka" i "Pedeset nijansi sive" osvojili ovu nagradu.

Najgori glumac:

Za najgoreg glumca su se natjecali, ako se to tako može reći - Johnny Depp u "Mortdecaiju", Kevin James za ulogu u "Policajcu iz shopping centra 2", Adam Sandler za uloge u filmovima "The Cobbler" i "Pikseli", te Channing Tatum za svoju ulogu u filmu "Jupiter u usponu". Međutim, među nominacijama je bio i Jamie Dornan koji je za svoju ulogu u "Pedeset nijansi sive" osvojio Zlatnu malinu.

Najgora glumica:

Ove godine nagradu za najgoru glumicu iščekivale su Katherine Heigl za "Home Sweet Hell", Mila Kunis za "Jupiter u usponu", Jennifer Lopez za ulogu u "The Boy Next Door" i Gwyneth Paltrow za "Mortdecai".  Nagrada je dodijeljena Dakoti Johnson za ulogu u filmu "Pedeset nijansi sive".


Najgori sporedni glumac:

Za najgoreg sporednog glumca bili su nominirani Chevy Chase u "Jacuzzi Expressu" i "Vacationu", Josh Gad za "Piksele" i "The Wedding Ringer", Kevin James za "Piksele", Jason Lee za "Alvin i vjeverice: Velika avantura", a na kraju je ovu nagradu osvojio Eddie Redmayne za film "Jupiter u usponu".

Najgora sporedna glumica:

Najgorom sporednom glumicom proglašena je Kaley Cuoco-Sweeting za ulogu u "Alvinu i vjevericama: Velika avantura" i "The Wedding Ringer". Među nominirama bile su i Rooney Mara u "Panu", Michelle Monaghan u "Pikselima", Julianne Moore u "Sedmom sinu" i Amanda Seyfried za "Love the Coopers" i "Pan".

Najgori remake/rip-off/nastavak:

Najgorim remakeom proglašen je film "Fantastična četvorka", dok su za tu nagradu nadmetali i "Alvin i vjeverice: Velika avantura", "Jacuzzi express", "Human Centipede 3 (Final Sequence)" te "Policajac iz shopping centra 2".

Najgori par na ekranu:

Fleksibilnošću ove nagrade u ovoj kategoriji bili su nominirani svih četvero iz "Fantastične četvorke" te parovi Johnny Depp i njegov brk u "Mortdecaiju", Kevin James i njegov ples ili njegov nalijepljeni brk u "Policajcu iz shopping centra 2" i Adam Sandler i bilo koji par cipela u "The Cobbleru", a na kraju su Zlatnom malinom počašćeni Jamie Dornan i Dakota Johnson u "Pedeset nijansi sive", što je bilo i za očekivati.

Najgori redatelj: 

Titulom najgoreg redatelja mogli su biti ovjekovječeni Andy Fickman za film "Policajac iz shopping centra 2", Tom Six za "Human Centipede 3 (Final Sequence)", Sam Taylor-Johnson za "Pedeset nijansi sive" te Andy i Lana Wachowski za "Jupiter u usponu". No, na kraju je u pobjednik ove kategorije bio Josh Trank za "Fantastičnu četvorku".

Najgori scenarij:

Nagrada za najgori scenarij mogla je biti dodijeljena filmovima "Fantastična četvorka", "Jupiter u usponu", "Policajac iz shopping centra 2", i "Pikseli", ali ipak, pogađate, Zlatnu malinu osvojio je film "Pedeset nijansi sive"

Nagrada za iskupljenje:

Za iskupljenje su mogli biti nagrađeni sljedeći filmaši: Elizabeth Banks za nekoliko hit filmova 2015. godine, M. Night Shyamalan za film "Posjeta", Will Smith za "Concussion". Ipak, čini se da je Sylvester Stallone za "Creed: Legenda je rođena" ostavio najbolji dojam i tako pokupio ovu ne tako prestižnu nagradu.

FOTO: STUDENTSKI.HR