Glazbeni spektakl na Krku

Velvet festival nudi moderni, alternativni, europsko orijentirani sadržaj

Velvet festival

– Ponukani nizom festivala duž dalmatinske i istarske obale, želimo učiniti Krk bogatijim za još jedan kulturni sadržaj, prvi ovoga tipa na najvećem hrvatskom otoku! – poručuju organizatori festivala.

Velvet festival glazbena je manifestacija u organizaciji mladih otočana, koja će se održati od 19. do 20. kolovoza 2016. godine u mjestu Punat na otoku Krku. Ovaj će događaj ponuditi publici dva dana audio-vizualnog spektakla na kojem će desetak izvođača regionalne i svjetske alternativne scene prezentirati svoj rad.

Ako sagledamo unatrag pet godina, možemo uvidjeti kako se većina alternativnih kulturnih manifestacija na području otoka Krka ugasila. Gledajući iz naše perspektive mladih perspektivnih ljudi s vizijom za bolju budućnost  smatramo da je potrebno pružiti mogućnost realizacije programa pogodne za mlade koji se odmiču od dominantne i standardizirane narodne hrvatske glazbe. Organizacijom Velvet festivala želi se lokalnim i regionalnim posjetiteljima ponuditi moderni, alternativni i prije svega europsko orijentirani sadržaj u vidu glazbenog spektakla. – poručuju organizatori.

Događaj svojom lokacijom – Punta de Bij, mjesto na samoj obali Jadrana, mladim lokalnim i regionalnim posjetiocima nudi pravi ljetni doživljaj. Festival će, uz dvije pozornice, ponuditi i bogat program koji uključuje raznoliku ugostiteljsku i gastronomsku ponudu, kazališne predstave, intimne jazz koncerte, mnogobrojne radionice te zabavni sadržaj u vidu party-broda.

Također, jedan od ciljeva jest učiniti otok Krk prepoznatljivijim mlađoj populaciji i glazbenim ljubiteljima i van granica Hrvatske. Svojom jedinstvenom lokacijom i dobrom prometnom povezanošću stvara se mogućnost širenja festivala koji može postati svojevrstan brend otoka Krka. Ponukani nizom festivala duž dalmatinske i istarske obale, želimo učiniti Krk bogatijim za još jedan kulturni sadržaj, prvi ovoga tipa na najvećem hrvatskom otoku! – zaključili su organizatori.

Kvalitetna glazba, intimna atmosfera i brojni popratni sadržaji čekaju vas na novom ljetnom festivalu na otoku Krku. Više informacija možete pronaći na Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

naslovna

Konferencija za studente i mlade

College2Business konferencija nastavlja svoju turneju u Zagrebu

Za studente koji svoju budućnost vide u Hrvatskoj pokrenuta je College2Business konferencija koja je do sada obišla Split, Rijeku i Zadar, a sada dolazi i u Zagreb. Studenti i mladi u kombinaciji inspirativnih govora, predavanja i panela imat će priliku čuti životna iskustva poduzetnika koji su uspjeli u Hrvatskoj.

Marathon vol.3

Vikend idila za rasplesane partijanere

Glazbeni maraton Šuma na umu

Još jedno dvanaestosatno glazbeno putovanje u društvu Šuma na umu.

Ultra Europe na Poljudu

Ultra ludilo zapalilo Split!

ZAPOČEO NAJVEĆI FESTIVAL ELEKTRONSKE GLAZBE U REGIJI I OKUPIO VIŠE OD 40.000 LJUDI

Ultra ludilo zapalilo Split! Detalji na linku.

Klasja

Artcoustic

Vasko Atanasovski trio i izložba Klasje Habjan u KSET-u

U KSET-u ćete moći poslušati međunarodno priznate glazbenike te pogledati nove radove mlade umjetnice.

miriam

Spot za pjesmu „King on the Road”

VIDEO: Virtualni prvijenac mlade zagrebačke kantautorice Miriam

Pogledajte videospot za pjesmu „King on the Road” kantautorice Miriam i provjerite kako je izgledao njezin skok u glazbene vode.