Glazbeni spektakl na Krku

Velvet festival nudi moderni, alternativni, europsko orijentirani sadržaj

Velvet festival

– Ponukani nizom festivala duž dalmatinske i istarske obale, želimo učiniti Krk bogatijim za još jedan kulturni sadržaj, prvi ovoga tipa na najvećem hrvatskom otoku! – poručuju organizatori festivala.

Velvet festival glazbena je manifestacija u organizaciji mladih otočana, koja će se održati od 19. do 20. kolovoza 2016. godine u mjestu Punat na otoku Krku. Ovaj će događaj ponuditi publici dva dana audio-vizualnog spektakla na kojem će desetak izvođača regionalne i svjetske alternativne scene prezentirati svoj rad.

Ako sagledamo unatrag pet godina, možemo uvidjeti kako se većina alternativnih kulturnih manifestacija na području otoka Krka ugasila. Gledajući iz naše perspektive mladih perspektivnih ljudi s vizijom za bolju budućnost  smatramo da je potrebno pružiti mogućnost realizacije programa pogodne za mlade koji se odmiču od dominantne i standardizirane narodne hrvatske glazbe. Organizacijom Velvet festivala želi se lokalnim i regionalnim posjetiteljima ponuditi moderni, alternativni i prije svega europsko orijentirani sadržaj u vidu glazbenog spektakla. – poručuju organizatori.

Događaj svojom lokacijom – Punta de Bij, mjesto na samoj obali Jadrana, mladim lokalnim i regionalnim posjetiocima nudi pravi ljetni doživljaj. Festival će, uz dvije pozornice, ponuditi i bogat program koji uključuje raznoliku ugostiteljsku i gastronomsku ponudu, kazališne predstave, intimne jazz koncerte, mnogobrojne radionice te zabavni sadržaj u vidu party-broda.

Također, jedan od ciljeva jest učiniti otok Krk prepoznatljivijim mlađoj populaciji i glazbenim ljubiteljima i van granica Hrvatske. Svojom jedinstvenom lokacijom i dobrom prometnom povezanošću stvara se mogućnost širenja festivala koji može postati svojevrstan brend otoka Krka. Ponukani nizom festivala duž dalmatinske i istarske obale, želimo učiniti Krk bogatijim za još jedan kulturni sadržaj, prvi ovoga tipa na najvećem hrvatskom otoku! – zaključili su organizatori.

Kvalitetna glazba, intimna atmosfera i brojni popratni sadržaji čekaju vas na novom ljetnom festivalu na otoku Krku. Više informacija možete pronaći na Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Prirok, Karolina i Tea

Kulturni projekt "Prirok pred publikom"

Studentice Tea i Karolina pokazuju da je književnost još živa među mladima

Četvrto druženje kulturnog projekta "Prirok" očekuje nas 8. prosinca u Koldingu. Tea Tekić podijelit će svoje postromantične stihove o stanicama srca i fermentiranim ulicama, dok će Karolina Zelenika ispričati priče o pravu na melankoliju, rubovima sadašnjosti i Platonu na kiši.

Susret Hrvatskog nadzemlja: Di će ti duša

Okupljanje katoličke mladeži

Mladi iz Hrvatskog nadzemlja okončali ovogodišnje susrete pričom o raju, čistilištu i paklu

– Don Ivan Terze kroz svoje je izlaganje jezgrovito opisao raj, čistilište i pakao, u cjelini se dotičući svake odrednice posebno. – istaknula je Katarina Eranović.

Mnogi Drugi

Alternativni rokeri akustičnim svirkama u pohodu na zagrebačku publiku

Nisu prvi, nisu drugi – već Mnogi Drugi!

Glazbeni uzori su mnogi (zato i naziv Mnogi Drugi) i svi u bendu imaju malo drugačije glazbene pozadine. Ono što je najviše u početku utjecalo na naš zvuk bio je EKV, a kasnije su nas bendovi poput Fleet Foxes gurnuli prema akustici.

Hrvatsko nadzemlje, ljubomora

Tribina za mlade

Hrvatsko nadzemlje: Ljubomora i strast nisu sinonimi

Hrvatsko nadzemlje svakog mjeseca okuplja brojne mlade na tribinama. Ovog je puta bilo riječi o dvjema strastima s različitim ishodištima – o ljubomori i zavisti.

Završni party uz Calvina Harrisa

Sziget festival

FOTOGALERIJA: Sziget festival u fotkama i nekoliko riječi

Kako su protekla posljednja tri dana Szigeta, koliko je sveukupno bilo posjetitelja, kako je to sve izgledalo u fotkama...