Potpora kulturnom programu

Veliko priznanje plemićke obitelji Frankopan Midsummer Scene festivalu

Predstava "Držić meets Shakespeare"

Uoči održavanja glazbeno-scenskog programa „Držić meets Shakespeare" stiglo je veliko priznanje Midsummer Scene festivalu. Naime, projekt je oduševio obitelj Frankopan koja pomaže cijelu lepezu umjetničkih projekata.

Hvalevrijedno priznanje stiglo je dubrovačkom Midsummer Scene festivalu. Plemićka obitelj Frankopan prepoznala je vrijednost jedinog dubrovačkog kulturnog festivala na engleskom jeziku te kroz svoje zaklade Headley Trust i Staples Trust podržala unapređenje njegovog jedinstvenog programa.

Obitelj Frankopan pomaže cijelu lepezu umjetničkih projekata te stipendira vrijedne studente u inozemstvu. Jedan od njih upravo je producent i glumac u Snu Ivanjske noći, predstavi koja se igra u sklopu programa, Filip Krenus. Hrvatski glumac koji živi i radi u Londonu predstavio je kulturnu ponudu festivala, a ona je posebno oduševila plemićkog potomka, povjesničara Petera Frankopana koji, uz rad na sveučilištu Oxford, trenutno promovira svoj svjetski bestseler The Silk Roads: A New History of the World.

Priznanje obitelji Frankopan prekrasan je poklon uoči održavanja glazbeno-scenskog programa Držić meets Shakespeare koji nas, u suradnji Midsummer Scene Festivala, Doma Marina Držića i Društva prijatelja dubrovačke starine, očekuje 6. srpnja u 21.30 u palači Sponza. Glumci Filip Krenus, James Burton, Susan Hingley i Hannah Brackstone-Brown iz Sna Ivanjske noći igranim će scenama iz Dunda Maroja na engleskom jeziku proslaviti 450. obljetnicu smrti najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića, a u pratnji ansambla za ranu glazbu – Plazarius.

Ovaj je događaj projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Komentari na članak

Vezani članci

Meri Cetinić, Multi-platinum Award

Posebno priznanje HDU-a

Naša glazbena diva za 40 godina diskografskih dostignuća nagrađena Multi-platinum Awardom

– Meri Cetinić glazbenica je kojoj domaća scena duguje mnogo i izrazito smo joj zahvalni na 40 godina diskografskih ostvarenja koja su i danas prepoznata kroz neke od njezinih bezvremenskih hitova. Velika nam je čast dodijeliti joj najvažnije priznanje prema kategorizaciji svjetske diskografske organizacije IFPI za njezina dostignuća u diskografiji naših područja. – izjavio je Želimir Babogredac, predsjednik Hrvatske diskografske udruge.

Dance Arena EXIT-a

Priznanje svjetskog magazina o elektronskoj glazbi

Vodeći DJ magazin proglasio Exit jednim od najboljih svjetskih festivala

Veliko priznanje došlo je od vodećeg magazina o elektronskoj glazbi, britanskog DJ Mag-a. O popularnosti festivala govori i podatak da se gotovo godinu dana uoči sljedećeg EXIT-a, za ulaznice prijavilo čak 20 000 posjetitelja iz više od 60 zemalja svijeta!

međunarodno priznanje

Na današnji dan

SAD priznale Republiku Hrvatsku

Na današnji dan 1992. godine, SAD je konačno priznao nezavisnost Republike Hrvatske, učinivši to čak i poslije Irana, Tadžikistana i Libije koji su priznali Hrvatsku prije SAD-a.

Razmišljanje

„New Europe 100 Challengers”

Google prepoznao četiri hrvatska pokretača promjena

Popularna tvrtka Google u suradnji je s drugim velikim imenima organizirala projekt „New Europe 100 Challengers”. Na popisu najinovativnijih pokretača promjena na ekonomskom i socijalnom planu, našle su se četiri osobe iz Hrvatske.

Zagreb Book Festival

EFFE oznaka kvalitete

Zagreb Book Festival odabran je u društvo najprestižnijih europskih festivala

EFFE oznaku dobivaju festivali koji se ističu iznimnom umjetničkom kvalitetom te imaju značajan utjecaj na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.