LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Artcoustic

Vasko Atanasovski trio i izložba Klasje Habjan u KSET-u

U KSET-u ćete moći poslušati međunarodno priznate glazbenike te pogledati nove radove mlade umjetnice.

U KSET-u ćete moći poslušati međunarodno priznate glazbenike te pogledati nove radove mlade umjetnice.

Na kraju godine Artcoustic vam predstavlja još jedan glazbeni trio. U KSET-u ćemo 10.12. slušati međunarodno priznate slovenske glazbenike s Vaskom Atanasovskim na čelu, odličnim vokalom i virtuozom na saksofonu te flauti. U proljeće 2012. izdali su slavni album "Come To Me",  a još uvijek je prilično svjež i njihov zadnji album "Feel". Oba izdanja su dobila izvrsne ocjene i ostavila snažan utisak na slovenskoj te stranoj glazbenoj sceni. Osim brojnih turneja u Hrvatskoj i Srbiji, iza sebe imaju čak dvije koncertne turneje u dalekoj Kini, a prošle su jeseni bili u Londonu, Njemačkoj i Argentini.

Ekstaza, energičnost, eklektično i beskompromisno miješanje glazbenih stilova poznata su obilježja njihovih live performansa koji nikog ne ostavljaju hladnim i ravnodušnim. Na ovaj vas Artcoustic zovemo da dođete zaplesati jer uz ovako žive ritmove orijentalnih-gypsy-jazz-rock dionica rijetko tko neće. Trio uz Vaska čine i Marjan Stanić, virtuoz na  bubnjevima i udaraljkama, te eklektični gitarist Dejan Lapanja. Bend ove godine obilježava pet godina postojanja, a u KSET-u ćemo čuti i materijale za njihov treći album. 

Autor glazbe i stihova, Vasko Atanasovski, inače  je poznat i po svojim suradnjama s poznatim svjetskim glazbenicima (Tommy Emmanuel, Marc Ribot, Vlatko Stefanovski, Michel Godard, Living Colour, Hindi Zahra, Simone Zanchini, Greg Cohen, Tamara Obrovac, Krunoslav Levačić), majstorskom pristupu svim glazbenim stilovima te iznimnom glazbenom opusu i originalnosti. Do sada je objavio 12 albuma, a nedavno je i izdavačka kuća Croatia Records izdala i album „Best of Vasko Atanasovski“.

IZLOŽBA: Klasja Habjan

Klasja Habjan dvadesetdvogodišnja je studentica zadnje godine Diplomskog studija dizajna, a posebno voli ilustraciju i animaciju. Već godinama pronalazi prostore gdje dizajn susreće ilustraciju i na taj način spaja rad i igru. Odgovara joj i zasebno promatranje ilustracija koje su tada oslobođene nametnute svrhe, onakve su kakve su i bile kad su nastale - osobni vizualni i tehnički eksperimenti. Pogotovo one nastale otiskom valjka, za koje u većini slučajeva može reći da slučaj igra veću ulogu od nje.

Oblikovala je razne plakate, novine, knjige, slikovnice, vizualne identitete i time polako ovladala određenim područjem struke, ali se njime pomalo i zasitila. Zato improvizira animacijama i pokretom zasada potpuno neozbiljno i neopterećeno. U budućnosti se nada daljnjem kolažiranju kreativnih izraza u koje se polako upliće i pisanje, od vlastitih priča do scenarija za kratke filmove.

Karte po pretprodajnoj cijeni u iznosu od 40 kuna možete kupiti u KSET-u dok će cijena karte na dan koncerta iznositi 60 kuna. Za studente cijena karte na ulazu iznosi 25 kuna.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

Sve obavijesti vezane uz ovaj događaj možete pratiti na Facebooku.