LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tehnički muzej

„Vama na usluzi – umjetnost i rad“ nakon Beča stiže u Zagreb

Otvorenje izložbe predviđeno je za 27.03. kada će moldavski umjetnik Pavel Braile u svom performansu odati počast pisaćoj mašini

Otvorenje izložbe predviđeno je za 27.03. kada će moldavski umjetnik Pavel Braile u svom performansu odati počast pisaćoj mašini

Nakon uspješne izložbe u Beču, “Vama na usluzi – umjetnost i rad” dolazi u Tehnički muzej u Zagrebu! Izložba je inicijativa Tehničkog muzeja u Beču i ERSTE Zaklade.

'Vama na usluzi – umjetnost i rad', prema riječima organizatora, izložba je kojom umjetnici uspostavljaju dijalog između umjetnosti i tehnologije te analiziraju aspekte rada u kontekstu aktualne ekonomske i društvene krize u srednjoj i istočnoj Europi.

Izložba ilustrira pristupe umjetnika nagloj transformaciji procesa rada, u poseban fokus stavlja utjecaj mehanizacije života na pojedinca te u raspravu uključuje prilike i rizike koje donose trenutni oblici rada.

Otvorenje je predviđeno za 27. ožujka, a izložba će biti otvorena do 30. rujna 2014. u Tehničkom muzeju u Zagrebu. Otvaranje uključuje performans moldavskog umjetnika Pavela Braile koji će odati počast pisaćoj mašini i pozvati posjetitelje da simultano pišu na starim pisaćim strojevima. Ista intervencija izvedena je na otvorenju izložbe u Austriji, a video performans nagrađen je s Celeste Prize 2013 u kategoriji animacije i videa.

Umjetnost na temu rada predstavit će Pavel Braila, Anna Jermolaewa, Daniel Knorr i Ulrike Lienbacher, a video radovi Haruna Farockog, Adriana Pacija i Anne Tallentire upotpunit će cjelokupni događaj. Za više informacija posjetite službene stranice tehničkog muzeja.