URBANA metaFORA 2018.

Urbanom i fora kratkom pričom do vrijednih nagrada

Par i police s knjigama

Knjižnica Vladimira Nazora vraća se šestu godinu natječajem metaFORA čija je ovogodišnja tema grad – kao prostor, identitet i umjetnički eksperiment. Kratke priče zaprimaju se do 15. ožujka.

– Pozivamo pisce svih generacija na promišljanje grada, istraživanje gradskih tema i urbanih legendi! –

Tako glasi poziv iz knjižnice Vladimira Nazora kojim ona najavljuje šesti zaredom natječaj za kratku priču. Ove godine nosi naziv URBANA metaFORA 2018.

Pozivaju se svi afirmirani i neafirmirani autori svih generacija da napišu kratku priču posvećenu gradu i urbanim legendama. Najbolje će priče biti objavljenje u cijelosti na stranicama Knjižnica grada Zagreba, a njihovo proglašenje i javno čitanje održat će se u Noći knjige u travnju 2018. Osim javnog čitanja, autore najboljih priča očekuju i vrijedne nagrade.

Svi zainteresirani do 15. ožujka mogu prijaviti po jednu neobjavljenu priču na hrvatskom jeziku koja se uklapa u glavnu temu natječaja te opisuje gradski život, istražuje njegove teme i posebnosti, obrađuje njegove probleme na nov i zanimljiv način. Šalju je na e-mail adresu metafora2018@gmail.com ili poštom na adresu Knjižnice Vladimira Nazora – Vodovodna 13, 10 000 Zagreb – s naznakom „metaFORA 2018".

Prošle je godine na adresu knjižnice pristiglo rekordnih 160 radova iz Hrvatske, ali i inozemstva. Sve o rokovima i uvjetima natječaja nalazi se na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

Zgrada sveučilišnih odjela

Fond „Aleksandar Abramov“

Pruža se financijska potpora riječkim studentima u nepovoljnom položaju

Sveučilište u Rijeci pruža financijsku potporu studentima lošijeg socioekonomskog statusa, odnosno pomoć u troškovima studija za prethodnu akademsku godinu. Rok za prijavu je 7. veljače.

Filozofski fakultet

Riječki interdisciplinarni kongres studenata društvenih i humanističkih znanosti

Prijave na kongres "Društvo (ne)znanja" zatvaraju se sutra!

Odabirom naslova teme "Društvo (ne)znanja", organizatori žele potaknuti kolege studente na promišljanje o davno postavljenom idealu društva znanja i preispitivanje mogućnosti njegove realizacije.

VAFI 2016.

Prilika za volontiranje na VAFI-ju u Varaždinu

Steknite iskustvo rada na filmskom festivalu

Kako bi sve prošlo u najboljem redu, organizatori trebaju pomoć vrijednih volontera koji će pružati tehničku podršku, logistiku ili dočekivati goste festivala. Bez obzira na zadatke, sve koji se odluče prijaviti očekuje puno zabave i druženja.

SCZG izvana

Smještaj u studentskim domovima

Studenti ne mogu rezervirati „stare” sobe, drama na društvenim mrežama

Premda su objavljeni termini rezervacija „starih” soba i svih ostalih u zagrebačkim studentskim domovima, „online” sustav ih mnogim studentima ne omogućava. Gdje je nastao problem, još nije otkriveno.

Solun Grčka

Otvoreni novi natječaji

Novi natječaji za MA studije izvan Hrvatske

Novi natječaji, nove države! Nađi nešto za sebe. Čitaj Studentski.hr i budi u toku sa novostima za studije izvan Hrvatske.