Desetogodišnjica Ex-pozicije

Uputite se na osjetilno-performativno putovanje u jedinstvenoj predstavi

Ex-pozicija

Ex-pozicija iskustvena je avantura tijekom koje ispričana priča ulazi u svaku poru vašeg tijela i čijeg ćete se doživljaja teško otarasiti.

Bacači sjenki, multimedijalna umjetnička platforma, obilježavaju desetu godišnjicu Ex-pozicije. Ex-pozicija je osjetilno-performativno putovanje u kojem se kroz igru namjernih slučajnosti isprepliću povijest jednog zdanja i povijest performera s osobnim povijestima samih posjetitelja. Ona je putovanje na koje ćete se otisnuti samo jednom, a zauvijek ćete htjeti još. Kroz putovanje vas, pažljivo osmišljenom naracijom, vodi glumac kojem se prepuštate vidom, njuhom, sluhom, opipom i okusom.

To je iskustvena avantura tijekom koje ispričana priča ulazi u svaku poru vašega tijela i čijeg ćete se doživljaja teško otarasiti. U njoj posjetitelj napušta svoju ulogu gledatelja i postaje glavnim akterom priče. S kojim ćete se narativom prvo susresti puka je slučajnost, a u kojoj ćete prostoriji započeti svoje putovanje i gdje će vas priča odvesti ovisi o vama i vašoj spremnosti da se joj se izložite.

– Nježnost koja hoda, Onaj tko ne može vidjeti, mora osjećati, Sve teče, sve se ponavlja, Vještina pričanja i banalnost nasilja, Duhovi iz kuće priča, Beskrajno inspirativno, Sjajan umjetnički i duboko intimni doživljaj – samo su neki epiteti kojima su brojni kritičari okitili Ex-poziciju.

Inspirirana Kafkinom parabolom Pred zakonom, Ex-pozicija sadrži tri postaje putovanja. U čekaonici, u ulozi vratara i uvodnog naratora, dočekat će vas Boris Bakal, a voditelji vašeg putovanja bit će Bojan Navojec, Emil Matešić, Amalia Rodriguez, Zrinka Kušević, Helena Kalinić, Lara Finadri, Jelena Lopatić, Tanja Vrvilo i drugi.

U vremensku skulpturu Ex-pozicija možete ući na više različitih načina. Vi ste ti koji morate odabrati ulaz. Ako želite ući, morate nagovarati čuvare da vas puste. Nema nijednog zajamčenog prolaza, stoga je moguće da predstavu nikada nećete vidjeti. Ex-pozicija stalno je u pokretu i ulaz ovisi o vašoj spretnosti, upornosti i sreći.

Performeri upućuju posjetitelje na prostorno-vremensko putovanje koje traje najmanje petnaestak minuta, a može trajati i satima. Događaj za publiku počinje individualno, odabirom putovanja na osnovu različitih podataka. Zajedno s izvođačem, gledatelj dogovara izvedbu predstave. Put svakog posjetitelja sudionika je drugačiji, poseban, bez trenutnog uvida u iskustvo i putovanja ostalih sudionika. Nakon individualnih putovanja, gledatelj može odabrati odlazak u kontrolnu sobu.

Doživite Ex-poziciju 23. i 24. travnja u Osnovnoj školi Dr. Ivan Merz na adresi Franje Račkoga 4. Vrata su otvorena od 12:00 i priči se možete pridružiti svakih 30 minuta sve do 18:00. Karte se mogu kupiti na ulazu. Cijena karata je 90,00 kuna, a za studente 45,00 kuna. Detalje pronađite na Facebook događaju.  

Komentari na članak

Vezani članci

Predstava "Od tišine do glazbe"

Kazališni festival

„Od tišine do glazbe” zagrijava Ljeto u Ludensu

U sklopu kazališnog festivala Ljeto u Ludensu, inačica slovenske predstave „Od tišine do glazbe” prikazat će se ove subote, 8. srpnja.

Predstava „Divine Blindness”

Bajka za odrasle

„Divine Blindness” – predstava o sljepoći bogova premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

Priča o tri božice umjetnosti, tri gracije uspavane u vlastitoj ljepoti i odvojene od svjetovnih zbivanja – Melaniji, Estefaniji i Yovaniki, koje bogovi šalju na zemlju kako bi osvježile saznanja o tome što je umjetnost danas, nova je na pozornici Zagrebačkog plesnog centra.

Ruta do Milana - Panturist

S Panturistom od Zagreba preko Ljubljane do Milana

Arriva Express: Za 240 kuna do Milana!

Arriva Express, nova međunarodna linija koja će od 1. listopada povezivati Zagreb s Italijom, obilježena je visokim standardom pa je, uz vrhunsku sigurnosti i udobnost, svakom putniku osigurano bezbrižno putovanje.

Lions Kamp 2019.

Lions omladinski kamp

Mladi iz 19 zemalja zajedno u humanitarnoj akciji u Hrvatskoj; oduševili se našim ljepotama

Mladi Lionsi svoj boravak u Hrvatskoj iskoristili su za neizostavan humanitarni cilj. Zajedničkim su snagama sudjelovali u humanitarnoj akciji bojanja ograde i ulaznog dijela Osnovne škole Poreč.

Photo contest

Photo contest

Zaljubljeni, vodimo vas u Budimpeštu

Studentski.hr organizira nagradnu igru za svoje zaljubljene čitatelje. Pošaljite fotografiju sa svojom boljom polovicom u razdoblju od 1. do 11. veljače jer najkreativniji i najsimpatičniji par osvaja putovanje u veličanstveni grad na Dunavu.