LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Premijera u Centru za kulturu Trešnjevka

Upoznajte programera, ekonomisticu i tek diplomiranu prevoditeljicu – šetače pasa

Nakon što su sa svojim predstavama posjetili brojne festivale i osvojili prestižna priznanja i nagrade, Tragači se ponovo vraćaju na zagrebačku kazališnu scenu. Ovog puta premijerno prikazuju „Šetače pasa” u Centru za kulturu Trešnjevka.

Nakon što su sa svojim predstavama posjetili brojne festivale i osvojili prestižna priznanja i nagrade, Tragači se ponovo vraćaju na zagrebačku kazališnu scenu. Ovog puta premijerno prikazuju „Šetače pasa” u Centru za kulturu Trešnjevka.

Kazališna družina Tragači u Centru za kulturu Trešnjevka priprema svoju novu predstavu Šetači pasa, prema tekstu i u režiji Jelene Hadži-Manev. Premijera će se održati u subotu, 9. studenoga 2019, u 20 sati. 

U predstavi igraju Petra Dugandžić, Matko Knešaurek i Josipa Oršolić. Scenu potpisuje Marta Crnobrnja, kostime Petra Dančević Pavičić, autorsku glazbu Željka Veverec i Toni Starešinić, scenski pokret Selma Mehić, a oblikovanje svjetla Velimir Lončarić.

Nakon što su s predstavama Nora – trenutak pobune i Majstor Jura – priča o jednoj djevojci gostovali po cijeloj Hrvatskoj, posjetili brojne festivale i osvojili prestižna priznanja i nagrade, Tragači se ponovo vraćaju na zagrebačku kazališnu scenu. 

– Tragači su uvijek u traganju za nekim novim pričama, uvijek o običnim ljudima u kojima možemo prepoznati naše prijatelje, susjede, obitelj ili same sebe. Ovaj su put u predstavi zabilježili crtice iz života onih koje svi svakodnevno susrećemo – šetača pasa. U parku nekog grada, možda baš u Parku Stara Trešnjevka ispred Centra za kulturu Trešnjevka, susrećemo troje potpuno različitih ljudi. Lana (Petra Dugandžić) je ekonomistica koja ima svoju malu tvrtku. Petar (Matko Knešaurek) je programer sa stabilnim poslom. Astrid (Josipa Oršolić) je tek diplomirana prevoditeljica. Povezuju ih jedna belgijska ovčarka i dva mješanca – njihovi psi koje izvode u šetnju. Tijekom redovitih susreta u parku likovi postepeno razotkrivaju svoje nade i čežnje, strahove i borbe, te pred publikom otkrivaju svoje životne priče. Sve je, naravno, začinjeno dozom humora i veselja koje im donose njihovi najdraži četveronožni prijatelji. – poručuju iz Centra za kulturu. 

Publika predstavu nakon premijere može pogledati već u petak, 22. studenoga 2019, u 20 sati u Centru za kulturu Trešnjevka.

FOTO: WIKIPEDIA