LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kastafsko kulturno ljeto

U ritmu harmonika ansambl Saše Avsenika dolazi na Crekvinu

Godine 2009. došlo je vrijeme i za treću generaciju Avsenik glazbenika. Harmonika se ponovno vratila u njihove ruke, čime je nastao ansambl Saše Avsenika. Publika ga može čuti 26. srpnja na kastavskoj Crekvini.

Godine 2009. došlo je vrijeme i za treću generaciju Avsenik glazbenika. Harmonika se ponovno vratila u njihove ruke, čime je nastao ansambl Saše Avsenika. Publika ga može čuti 26. srpnja na kastavskoj Crekvini.

Prije više od 60 godina braća Avsenik u malom su selu Begunje u Gorenjskoj regiji osnovala najveći slovenski glazbeni fenomen koji je impresionirao ljude cijele Slovenije te ponio ime Slovenije i Avsenika diljem svijeta. Najveću popularnost postigli su u srednjoj Europi, u zemljama njemačkog govornog područja, a sada u ritmu harmonika dolaze i na kastavsku Crekvinu. Ansambl Saše Avsenika gostuje u programu 26. Kastafskog kulturnog leta u srijedu, 26. srpnja, s početkom u 21 sat.

Nakon što je Slavko Avsenik 1991. zaključio svoju profesionalnu karijeru, na pozornicu je stao njegov sin Gregor s novom generacija glazbenika. godine 2009. došlo je vrijeme i za treću generaciju Avsenik glazbenika. Harmonika se ponovno vratila u njihove ruke, čime je nastao ansambl Saše Avsenika. Debitantski je nastup grupa doživjela u studenom 2009. na poznatom showu Musikantenstadl. Publika je s odobravanjem prihvatila dolazak nove generacije, što je stvorilo potrebu za studijskim albumom. Prvi projekt ansambla pod nazivom Na sončni strani Alp izašao je 2009., a drugi, obljetnički album 2011. pod nazivom Zavrtimo se. Na albumu se nalaze nanovo snimljene stare pjesme Avsenika te nove skladbe čiji je autor Slavko Avsenik, a aranžer Vilko Avsenik. Braća Avsenik ovom su prigodom nakon 20 godina ponovno udružila svoje kreativne ideje, a uslijedila su i dva nova albuma; Dolge so noči 2014. i Bi b`la moja 2016. godine

Ulaznice po cijeni od 70 kuna mogu se nabaviti u Festivalskom uredu, Trg Matka Laginje 4, Kastav te na sljedećim prodajnim mjestima: Dallas Records Rijeka, Splitska 2a; Foto Revija, Užarska 28; Robna kuća Korzo – caffe bar Nad Urom – IV kat, Trg Ivana Koblera 1; New Sound d.o.o., Trg maršala Tita 2; KD Kostrena, Žuknica 1b, Kostrena; Istra Sport d.o.o., Marsovo polje 8, 52 100 Pula i u sustavu Mojekarte.hr.

FOTO: KASTAFSKO KULTURNO LETO