Svečana završnica Gavella Fair festivala 2017.

U kazališnom prostoru u Frankopanskoj nagrađeni Igor Kovač, Nataša Janjić i „Srce veće od ruku"

Gavella Fair pobjednička predstava 2017; izvor: Gavella

Gavella Fair i ove je godine završio trima važnim priznanjima. Najbolji su glumac i glumica prema Gavellinom prosudbenom vijeću Igor Kovač i Nataša Janjić, a portal Studentski.hr nagradio je predstavu „Srce veće od ruku".

Gavella Fair, festival predstava za istoimeno kazalište, značajan je već mnogo godina. Studentski.hr pridružio mu se tek drugu godinu zaredom, ali ako je suditi po uspješnoj suradnji, mnoge će godine krasiti ovo zbivanje i studentskim djelićem ljubavi prema kazalištu.

Gradsko dramsko kazalište Gavella svake sezone objedinjuje svoje vrhunske kazališne komade, njihove najbolje glumice i glumce, Gavelline obožavatelje i naprosto ljubitelje kazališta. Kreirajući festival svih predstava koje trenutno igraju u kazalištu, nagrađuje najbolju glumicu i glumca premijernih predstava te sezone te daje priliku najvjernijim pretplatnicima da sudjeluju u njihovu izboru.

Prošle godine, uz nagrađene glumce Ozrena Grabarića i Jelenu Miholjević, prvi je put nagrađena i najbolja predstava sezone – Kao na nebu. To je priznanje bilo važno autorima i glumcima, ali je bilo posebno i portalu  Studentski.hr i njegovim vjernim čitateljima koju su dodijelili navedenu nagradu. Tu je suradnju Gavella objeručke prihvatila i ove godine te dala šansu mladim studentima da ponovno izraze svoje mišljenje o kazališnoj umjetnosti. I ovom je prilikom okupljen žiri koji su činili suradnici s portala te njegovi vjerni čitatelji. Javnim natječajem, koji se sastojao od pisanja recenzije posljednje odgledane predstave, odabrane su tri čitateljice.

 Srce veće od ruku predstava je koja je prema njihovu mišljenju ovosezonska beziznimna pobjednica.

– Naizgled jednostavna i monotona, a zapravo dinamična, uzbudljiva i emocionalno nabijena, predstava Srce veće od ruku osvaja paletom emocija tako životno postavljenih na kazališnim daskama. Dočaravši sve faze ljubavnog odnosa, glavni su se likovi duboko zagledali u vlastitu unutrašnjost i iznijeli pred publiku najintimnije emocije – od zaljubljenosti i opijenosti nekom osobom, preko strasti, do nerazumijevanja, emocionalne praznine, frustriranosti izazvanih nedjelovanjem. Do kraja životna i beznadna, okupana humorom i duhovitim replikama, ova ljubavna igra četiriju osoba pokazuje čežnje svakoga od nas – glad za ljubavlju onemogućenu strahom od promjene te bijeg u izgovore i opravdanja. Upravo je zato predstava univerzalna i upravo zato privlači pažnju čitavih sat i četrdeset pet minuta koliko traje ne dopuštajući ikome da se distancira. Nerazjašnjen kraj bez nade za spasom u svakome od nas otvara pitanje koliko smo spremni boriti se za ono što volimo i na taj način glumci i situacije koje smo proživjeli s njima ostaju s nama dugo nakon što se svjetla na pozornici ugase. – stoji u obrazloženju odluke prosudbenog žirija.

Najbolji su glumci, prema mišljenju prosudbenog vijeća sastavljenog od pretplatnika s najvećim brojem odgledanih predstava, u sezoni 2016/2017. Igor Kovač i Nataša Janjić. Uz nagrade koje im je uručio Boris Svrtan, ovo je priznanje potvrdila i publika koja ih je gromoglasnim pljeskom i ovacijama otpratila s pozornice.

Gavella Fair najbolji glumci 2016/2017.; IZVOR: Gradsko dramsko kazalište Gavella

U sklopu festivala od 1. do 14. lipnja po promotivnoj cijeni od 20 kuna prikazivane su predstave Gospođa Bovary Ivane Sajko, u režiji Saše Božića; Priče iz Bečke šume Ödöna von Horvátha, u režiji Igora Vuka Torbice; Romanca o tri ljubavi Antuna Šoljana, u režiji Borisa Svrtana; Komet Justine del Corte, u režiji Aide Bukvić; Srce veće od ruku po motivima drame Elvisa Bošnjaka, u režiji Tamare Damjanović; Nevidljivi Tene Štivičić, u režiji Matjaža Pograjca te Tesla Anonimus Filipa Šovagovića.

Naš je žiri imao težak posao, a toga su zasigurno bili svjesni i glumci pobjedničke predstave, iznimno zahvalni na dodijeljenom priznanju. Portalu Studentski.hr takvo što predstavlja veliku nagradu te poticaj za daljnju suradnju koja će uključiti još mnoge studente zaljubljene u kazališnu umjetnost.

Komentari na članak

Vezani članci

Toni Ganjto

Intervju: Toni Ganjto

„Čvrsto držim da politika nema što raditi u studentskom predstavljanju što dokazujem i kroz svoj rad u Vijeću"

U intervjuu za Studentski.hr, Toni Ganjto nam je otkrio kako je protekao rad Vijeća u 2013. te što možemo očekivati u 2014. po pitanju poboljšanja studentskog standarda.

Pag Art Festival

Umjetnički festival na Pagu

Pag Art Festival i ove godine okuplja velika imena iz svijeta umjetnosti

Pag Art Festival održat će se i ovog ljeta na Pagu te će ga posjetiti brojna velika imena iz svijeta umjetnosti, posebno glazbene.

Vježbanje, trčanje, hodanje; izvor: https://unsplash.com/photos/mNGaaLeWEp0

Sportski festival

Hrvatska prati svjetske trendove; u Lici će se ovog rujna – hodati

Dobrobiti hodanja brojne su, a jedna od najpoznatijih činjenica jest ona da svakom minutom koju potrošite hodajući možete produžiti svoj život. Izvrstan je to motiv za sve koji žele nešto dobro napraviti za svoje zdravlje, ali se i dobro provesti te uživati u netaknutoj prirodi – da postanu sudionici drugog izdanja Hrvatskog festivala hodanja.

LOGO; Zagrebačko kazališta mladih

Uskoro nova predstava u Zagrebačkom kazalištu mladih

Premijera predstave „Hamlet“ Williama Shakespearea

Predstava „Hamlet“ Williama Shakespeare, u režiji Olivera Frljića i u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih, premijerno će biti izvedena u subotu, 8. ožujka.

Kupa Open Air 2017

Kupa Open Air

Ples uz rijeku Kupu na fuziju glazbenih stilova

Čak dvanaestero DJ-a nastupa na Kupa Open Air-u. Organizatori ove godine naglasak stavljaju na fuziju stilova koja će zadovoljiti sve glazbene ukuse.