Zanimljiva izložba svestrane Željke Lazar

"Iz ateljea" u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića

Atelje

Za sve ljubitelje slikarstva Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića pripremila je zanimljiv događaj.

Iz ateljea naziv je izložbe Željke Lazar u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Izložba je otvorena 27. prosinca 2016. godine, a svi ljubitelji umjetnosti mogu ju posjetiti do 16. siječnja.

Umjetnica čije radove svi zainteresirani imaju priliku vidjeti gotovo da je renesansna žena – Željka Lazar, naime, farmaceutska je tehničarka, filozofkinja, komparatistica, bibliotekarka i slikarica. Radi kao knjižničar-informator u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, no još je u srednjoj školi počela usavršavati svoje likovne vještine. Nastavila je slikati i tijekom studija, i to uz pohađajući satove crtanja i grafike kod akademskog slikara i grafičara, profesora Josipa Martinka. Većinu radova na izložbi čine upravo akvareli i crteži iz tog razdoblja njezina stvaralaštva.

Dakle, i za dobro štivo i za uživanje u slikarstvu – pravac knjižnica.

Komentari na članak

Vezani članci

Predstava "Slikari rudari"

„Ako je mogao i Henry Moore, mogu i ja.”

Umjetnost nije samo za obrazovane!

Treba uvijek težiti višem jer će se jednog dana prilika ukazati. Treba je znati uhvatiti i iskoristiti. Potreban je samo naš čisti um i da zapitamo sebe je li to ono što zapravo želimo. Kasnije, ako propustimo priliku, tko zna hoće li nam druga pokucati na vrata. Jednom kada ju propustiš, gubiš mogućnost napredovanja. Prevlada osjećaj razočaranosti i budemo mirni baš kao i Oliver.

Rektorat pročelje

Na današnji dan

Dan Sveučilišta u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu spada među najstarija sveučilišta u Europi te je najstarije sveučilište u Hrvatskoj s neprekidnim djelovanjem.

pivo zg

Nezaboravno degustiranje piva

Pivski putokaz po Zagrebu

Zasitili ste se beertije u koju hodočastite? Ne brinite, predlažemo vam divne lokacije u Zagrebu gdje možete popiti pivu ili neko drugo piće. Osvježite se u vrućim ljetnim danima.

Uspinjača 1

Na današnji dan

Zagrebačka „stara dama“ neumorno vozi već 124 godine

Na današnji je dan 1893. godine s radom trajno krenula zagrebačka uspinjača, spomenik kulture i jedna od atrakcija koje čine glavni grad prepoznatljivim.

SCZG izvana

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište stipendira petsto studenata s 10 tisuća kuna godišnje

Prijave traju od 15. veljače do 5. ožujka, a obavljaju se isključivo elektroničkim putem, upisivanjem podataka u aplikaciju na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu