Zanimljiva izložba svestrane Željke Lazar

"Iz ateljea" u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića

Atelje

Za sve ljubitelje slikarstva Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića pripremila je zanimljiv događaj.

Iz ateljea naziv je izložbe Željke Lazar u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Izložba je otvorena 27. prosinca 2016. godine, a svi ljubitelji umjetnosti mogu ju posjetiti do 16. siječnja.

Umjetnica čije radove svi zainteresirani imaju priliku vidjeti gotovo da je renesansna žena – Željka Lazar, naime, farmaceutska je tehničarka, filozofkinja, komparatistica, bibliotekarka i slikarica. Radi kao knjižničar-informator u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, no još je u srednjoj školi počela usavršavati svoje likovne vještine. Nastavila je slikati i tijekom studija, i to uz pohađajući satove crtanja i grafike kod akademskog slikara i grafičara, profesora Josipa Martinka. Većinu radova na izložbi čine upravo akvareli i crteži iz tog razdoblja njezina stvaralaštva.

Dakle, i za dobro štivo i za uživanje u slikarstvu – pravac knjižnica.

Komentari na članak

Vezani članci

Marijini obroci utrka/cover

Humanitarna utrka

Trčanjem nahranite gladne mališane

Marijini obroci ponovno organiziraju humanitarne utrke. Svi koji žele pomoći u prehranjivanju djece mogu trčati u Splitu i Zagrebu 21. i 22. svibnja.

Tramvaj iznutra II

Novosti iz ZET-a

Od Zagreba do Velike Gorice možete putovati novim ZET-ovim polusatnim kartama

U Velikoj Gorici će se od 1. ožujka moći kupiti ZET-ova polusatna karta od četiri kune. Na taj način cijelo velikogoričko područje postaje jedna zona u kojoj se građani mogu voziti po najjeftinijoj cijeni.

Sudac

Promocija medijacije

HUM-ovci negiraju nerješive sporove u Tjednu mirenja

Želite li i vi riješiti svoj spor brzo, možda već u jednom danu? Tijekom Tjedna mirenja izmiritelji u Hrvatskoj udruzi za mirenje pokazat će vam kako, i to potpuno besplatno.

ICT-Edu

Istraživanje Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu

Tehnologija u obrazovanju

Prema rezultatima istraživanja, redovni studenti sestrinstva smatraju da je tehnologija važna u obrazovanju. Štoviše, studenti nauče više i brže kada im se predaje pomoću novih tehnologija.

Soba1

Novi smještaj za studente

Zagreb ima novi studentski dom

Ukupno, za drugi dio ove akademske godine studentski dom će na raspolaganju imati 30 dvokrevetnih i 4 jednokrevetne sobe.