LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dalmatia Film Festival

Tri dalmatinska grada obogatit će novi međunarodni filmski festival

Prvo izdanje Dalmatia Film Festivala započinje 12. kolovoza u Pirovcu, a nastavlja se u Omišu i Šibeniku.

Prvo izdanje Dalmatia Film Festivala započinje 12. kolovoza u Pirovcu, a nastavlja se u Omišu i Šibeniku.

Dvanaest filmova osječkih autora gostovat će tijekom kolovoza i rujna 2016. godine u tri grada na obali u sklopu Dalmatia Film Festivala (DFF). Prva je lokacija Pirovac, kamo Osječka RUNDA stiže od 12. do 14. kolovoza.

Svakog će dana biti prikazan po jedan blok koji se sastoji od četiri filma (u rasponu od kratkih igranih i dokumentarnih, do eksperimentalnih i animiranih filmova). Filmsku će RUNDU na DFF-u predstaviti suorganizator, filmski kritičar i scenarist Danko Delač. Nakon toga događaj se seli u Omiš i Šibenik.

Filmovi koje program obuhvaća su: Cura koja je voljela bajke (Č. Černić), Priče iz bijele sobe (Silva Ćapin), Krkani (K. i L. Pejić), Meandar (Mislav Rotim), Grad duhova (M. Dješka), CZP (A. Muharemović), 6 pol 7 (D. Dozet), Soba (I. Jurić), Vučje igre (J. Oroz), Transecho (N. Radović), Puške i barbike (V. Marijanović), San snova 2 (I. Sambolec). Osvojili su priliku biti dio prvog izdanja ovog međunarodnog festivala igranog, dokumentarnog i promotivnog filma. 

DFF i Filmska RUNDA prikazivanjem Osječke RUNDE u Dalmaciji će promovirati osječke autore i njihove uratke i omogućiti široj zainteresiranoj javnosti gledanje ovih sjajnih filmova. U svibnju ove godine, u sklopu prve Filmske RUNDE, revije kratkometražnih hrvatskih filmova, prikazano je više od 50 filmova, a u Osijeku su se okupili brojni zaljubljenici u filmsku umjetnost.

Gledatelji su imali priliku pogledati profesionalne, nezavisne i amaterske kratke filmove. Budući da je i cilj Revije stvaranje pozitivne i ugodne atmosfere za dijalog između nezavisnih, profesionalnih filmaša i publike, njeni predstavnici potpora su organizatorima Dalamatia Film Festivala u organizaciji i provedbi prvog izdanja.

Program festivala potražite na poveznici.

FOTO: FACEBOOK