LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival studentske kreativnosti

Treći StudentCuts u znaku novih tehnologija osvaja SC

Festival se seli u Studentski centar u Savskoj. Dvodnevna događanja upotpunit će brojni popratni sadržaji.

Festival se seli u Studentski centar u Savskoj. Dvodnevna događanja upotpunit će brojni popratni sadržaji.

StudentCuts, festival koji podupire i promovira razne oblike studentskih kreativnih radova, održava se 13. i 14. svibnja. Nastao je iz ideje Ivana Rajkovića, predavača na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, voditelja organizacije festivala. Naime, on je u sklopu Erasmus programa razmjene nastavnika gostovao na Sveučilištu u Mariboru gdje je u suradnji s njihovim nastavnim kadrom sudjelovao u pokretanju slovenske inačice festivala.

Prvi put je održan u svibnju 2014. Svojim bogatim filmskim programom, koncertima i tribinama privukao je veliku potporu medija i sponzora te je zadobio veliki interes studentske javnosti. godine 2016. festival se seli iz Studentskog doma Stjepan Radić u Studentski centar u Savskoj gdje će svoj bogati program održavati na dvije lokacije – predvorju kina SC te MM centru.

Iako sa samo dvije natjecateljske kategorije – fotografije i filma, treće izdanje donosi mnogo inovativnih sadržaja koji kreativnosti pristupaju kroz tehnološki aspekt. U središtu festivala svakako je predstava pod naslovom Reproduction of visual and infrared spectrum autora Ivana Rajkovića, koja će otvoriti festival, a koja, uz korištenje Infrared tehnologije, na inovativni način komunicira s gledateljem i otvara nove mogućnosti multimedije.

Dvodnevna događanja upotpunit će i brojni popratni sadržaji. Kao i prethodnih godina, program uključuje koncerte i tribinu, a ove godine posjetitelji će moći iskusiti virtualnu realnost u VR kutku te odmjeriti snage na gaming turnirima, kao i u stolnom nogometu. Također, organizirane su i radionice fotografije i izrade vinesa.

StudentCuts je ponovno u potpunosti plod organizacije studenata pod budnim okom mentora Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, kao glavnog pokrovitelja, te mnogih drugih sponzora. Više informacija možete pronaći na stranicama festivala.

FOTO: TVZ