Kazališni projekt

Traži se 30-ak tinejdžera koji će sudjelovati u party-predstavi u SC-u

Predstava "Listening Party"

„Listening Party” premijerno je izveden prošle godine u Reykjavíku s tinejdžerima s Islanda. Sada se događa u Teatru &TD, a u potrazi je za 30-ak tinejdžera koji žive u Zagrebu i žele sudjelovati.

Party na pozornici kojem su domaćini velika grupa tinejdžera i tinejdžerica između 13 i 17 godina – najbolji je opis predstave Listening Party. Grupa pušta svoju omiljenu glazbu, sudionici ponekad pjevaju i plešu uz taktove glazbe, ponekad plaču ili se samo druže i slušaju glazbu kako bi slavili jedni druge i tinejdžerske godine  

Listening Party premijerno je izveden u Reykjavíku, u jesen 2017. s tinejdžerima s Islanda. Sada se događa u zagrebačkom Studentskom centru, odnosno u Teatru &TD, a u potrazi je za 30-ak tinejdžera koji žive u Zagrebu i žele sudjelovati. Predstava ili party nastajat će u suradnji s koreografkinjom Ásrún Magnúsdóttir koja ima veliko iskustvo u radu s mladima.

Za sudjelovanje u ovome projektu nisu vam potrebne posebne vještine ili talenti. Sve što trebate jest biti tinejdžer ili tinejdžerica i imati jednu pjesmu zbog koje se osjećate posebno – bilo koju pjesmu na svijetu. Ne morate znati plesati, pjevati ili izvoditi, samo trebate volju za biti na pozornici s velikom grupom vršnjaka.

Prije predstave održat će se radionice u čijem ćete sklopu zajednički osmisliti samu predstavu. Predviđeno je 20-ak sati rada u periodu od 16. do 20. rujna 2018., a izvedbe bi bile 21., 22. i 23. rujna 2018, u 18 sati, u Velikoj dvorani Teatra &TD, u sklopu Ganz novog festivala.

Predviđeno je trajanje radionica:

  • 16. 9. 2018; 10-17 sati
  • 17. 9. 2018; 15-21 sati
  • 18., 19. i 20. 9. 2018. po 3 sata (dogovor točne satnice prije početka radionice).

Ipak, točna vremena održavanja mogu se još usklađivati ovisno o školskim obvezama prijavljenih polaznika.

Poželjno je da se prijavite što prije, a najkasnije do 11. rujna 2018. na ganznovifestival@gmail.com. Potrebno je navesti ime i prezime, najdražu pjesmu, godinu rođenja, školu i razred koji pohađate te broj mobitela. Za sve ostale informacije nazovite broj 091 4593 430.

Listening Party financira se sredstvima europskog projekta Studentskog centra u Zagrebu apap – Performing Europe 2020, a sufinancira sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa. Odvija se i uz potporu Ministarstva kulture RH i Ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba.

Komentari na članak

Vezani članci

Božićni tulum borongajaca

I Borongajci svojeg konja za trku imaju

Božićni tulum borongajskih studenata

Nakon odlične brucošijade održane u listopadu, Borongajci su najavili i Božićni tulum koji će se održati 11. prosinca u prostorijama Rock kluba Ribnjak.

Francuski paviljon

Pregled tjednih zbivanja u SCZG-u

Kultura promjene u Studentskom centru obećava zanimljive događaje

Od glazbe i predstava do škole stranih jezika i izložbi.

NDG 1

Umjetnička ostvarenja

Četvrt stoljeća Nagrade hrvatskog glumišta: Objavljene nominacije

Prestižne nagrade dodjeljuju se najboljim umjetničkim ostvarenjima iz područja drame, opere, baleta, radio i televizijske umjetnosti. Osim ovogodišnjih nominacija, žiri je objavio kako će nagrade za svekolika umjetnička djelovanja uručiti Zdenki Heršak i Vladimiru Kranjčeviću.

Graffiti na gradele

Brački ljetni festival nastavlja se u Sinju!

Graffiti na gradele „Pod Pekon”

Graffiti na gradele, zajedno sa Sinjiskim Kulturnim Urbanim Pokretom uredit će napuštenu vojarnu "Ivaniša Nelipića".

Predstava "Nora - trenutak pobune"

Kazališna premijera

Predstava koja otkriva kako se priprema predstava – „Nora – trenutak pobune”

Predstava „Nora – trenutak pobune” odvija se po principu kazališta u kazalištu, prateći proces proba predstave prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena. Premijerno će se izvesti 14. listopada.