Natječaj organizacije Arterarij

Traže se najbolji redateljski i dramaturški koncept na temu govora mržnje, a sudjelovati mogu studenti ADU-a

Haker

Novi Arterarijev projek bavi se društvenim problemom govora mržnje na društvenim mrežama. Stoga će rezultat rada mladog tima umjetnika – najboljeg prijavljenog redatelja i dramaturga – biti profesionalna kazališna predstava na tu temu.

Umjetnička organizacija Arterarij raspisuje natječaj za najbolji redateljski i dramaturški koncept na temu: Govor mržnje na društvenim mrežama. Namijenjen je studentima režije i dramaturgije završnih godina Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, kao i onima koji su u protekle dvije godini završili taj studij.

U 2019. godini Arterarij želi iskoristiti svoja znanja i resurse da bi otvorio dodatan prostor mladim i perspektivnim kazališnim umjetnicima. Njegov novi projekt radnog naziva Komplex bavi se spomenutim društvenim problemom govora mržnje. Stoga će rezultat rada mladog tima umjetnika – redatelja i dramaturga – biti profesionalna kazališna predstava na tu temu u produkciji ove organizacije, a uz potporu Ministarstva Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba. Planirani je period rada na projektu od 15. lipnja do 1. srpnja, dok su probe za predstavu planirane od 1. rujna do 5. listopada.

Natjecatelji se prijavljuju samostalno, a mogu poslati najviše jedan redateljski koncept u opsegu do dvije kartice teksta. Isti uvjeti vrijede i za dramaturški predložak, uzimajući u obzir da će u produkciji sudjelovati dvoje glumaca izabranih kroz audiciju. Prijave se šalju najkasnije do 1. svibnja.

Dodatne informacije o Natječaju nalaze se na službenoj Facebook stranici Arterarija

Komentari na članak

Vezani članci

Summer camp Ericsson Nikola Tesla

Poziv studentima preddiplomskih i diplomskih studija

Natječaj za Ljetnu radionicu Ericssona Nikole Tesle

Summer Camp s radom je započeo 2001. godine u suradnji s FER-om, a od 2008. godine suradnji se pridružio i FESB u Splitu. Studenti pomoću kampa dobivaju iskustvo koje mogu uvrstiti u svoj životopis, a zagrebačkim studentima cijela radionica nosi i 7 ECTS bodova.

Naslovna

Motivacijski razgovori uoči Rektorove nagrade

"Savjetujem svima kojima nedostaje taj neki čimbenik samopouzdanja i vjere u svoj rad da se prijave"

Ususret prijavi na natječaj za ovogodišnje Rektorove nagrade, razgovarali smo s prošlogodišnjim dobitnikom Markom Petrićem. Saznajte što ga je inspiriralo i motiviralo u izradi rada i ostvarivanju ideje te na koji način mijenja naše društvo.

MZOS logo

Privremeni rezultati za 2014. godinu

Rezultati Natječaja za dodjelu državnih stipendija

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je danas na svojim stranicama privremene rezultate Natječaja za dodjelu državnih stipendija za 2014. godinu.

uniri

Prilika za studente Sveučilišta u Rijeci

Natječaj za dodjelu rektorovih nagrada u Rijeci

Rektor Sveučilišta u Rijeci dodjeluje nagrade studentima koji su se istaknuli u područjima volontiranja i aktivnog rada u studentskim organizacijama.

1

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera

Osječko sveučilište raspisalo natječaj za dodjelu stipendija

Osječko sveučilište dodjeljuje 200 stipendija i 10 potpora redovitim studentima. Prijave traju do 14. prosinca.