LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Film o (bez)uvjetnoj roditeljskoj ljubavi

"Trampolin“, dugometražni igrani prvijenac Katarine Zrinke Matijević, dolazi u kina

Nakon premijere u Zagrebu "Trampolin" je od 9. ožujka na repertoraru kina u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu, Dubrovniku, Čakovcu, Koprivnici, Slatini, Samoboru i Kutini.

Nakon premijere u Zagrebu "Trampolin" je od 9. ožujka na repertoraru kina u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu, Dubrovniku, Čakovcu, Koprivnici, Slatini, Samoboru i Kutini.

Debitantski dugometražni igrani film Trampolin redateljice Katarine Zrinke Matijević 7. ožujka premijerno je prikazan u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema. Premijeri je nazočila kompletna ekipa filma predvođena redateljicom i glumcima Frankom Mikolaci, Tenom Nemet Brankov, Marijom Tadić, Lanom Barić, Franom Maškovićem, Asjom Jovanović, Ninom Violić, Igorom Kovačem i Enesom Vejzovićem.

– Kada bi postojala mogućnost sresti samoga sebe u prošlosti ili budućnosti, bismo li iskoristili priliku te učinili nešto što bi nam život usmjerilo na bolje? – ideja je iz koje je film nastao.

Središnji lik je sedmogodišnja Lina koja, bježeći od nasilne majke, utjehu pronalazi u tinejdžerici Niki i četrdesetgodišnoj učiteljici ritmike Nikolini. One, kao dva ogledala, zrcale Lininu moguću budućnost. Ta tri toka, tri ženska lika isprepliću se u sličnoj životnoj sudbini. Susrećući jedna drugu mijenjaju svoje živote te raskrinkavaju tajnu o bolnim rascjepima unutar svojih obitelji.

Trampolin je film o ljubavi, ali ne i ljubavni film. To je film koji preispituje mračne i ustrašene, nježne i podržavajuće, krhke i jake slojeve odnosa između majki i kćeri; film o bezuvjetnoj roditeljskoj ljubavi koja često postaje uvjetovana; film o ožiljcima koji ostaju u nama dugo nakon što masnice izblijede. Na kraju to je film o hrabrim ženama koje preuzmu svoj život u svoje ruke.

Nakon premijere u Zagrebu prikazat će se u sklopu Ženijalnih dana u razdoblju od 7. do 12. ožujka u nizu nezavisnih kina diljem Hrvatske, a od 9. ožujka bit će na repertoaru kina u Zagrebu (Kino Europa, Muzej suvremene umjetnosti), Rijeci (Art kino Croatia), Osijeku (Kinematografi Osijek), Splitu (kino Ekran), Dubrovniku (Kinematografi Dubrovnik), Čakovcu, Koprivnici, Slatini, Samoboru i Kutini.

Film je nastao u produkciji Interfilma i Hrvatske radiotelevizije te distribuciji 2i filma. Scenarij potpisuju redateljica Katarina Zrinka Matijević, Pavlica Bajsić i Ivan Salaj, a producenti su Ivan Maloča i Maja Vukić. Direktor fotografije je Vjeran Hrpka, montažerka Ana Štulina, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Katarina Zaninović, dizajner zvuka Ivan Zelić, a maskerica Iva Kurobasa.

FOTO: MARTINA KENJI