Sveti Ivan Zelina

„Tlo pod nogama” pobrao pet nagrada na Reviji Kratki na brzinu

Završetak revije

Provjerite pobjednika drugog izdanja Revije kratkih filmova u Svetom Ivanu Zelini.

– Rekao sam na početku ove Revije da će biti bolja od prošlogodišnje i nisam vam slagao. Očekujem da će dogodine biti još bolja i veća. – kazao je gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec te dodao kako ne želi zatvoriti ovu Reviju.

Druga Revija Kratki na brzinu u Svetom Ivanu Zelini ipak je zatvorena dodjelom nagrada stručnog žirija, Miroslava Mandića, Nebojše Slijepčevića i Tamare Babun. Jednoglasnom odlukom žirija, film redateljice Sonje Tarokić „Tlo pod nogama”, kući se vratio s čak pet nagrada! „Tlo pod nogama” tako je osvojilo nagrade za najbolju scenografiju, kostimografiju, glumački ansambl, scenarij i režiju.

– U maniri Altmanovih filmskih tapiserija, odlučna režija mrsi i prepliće mikrosvijet splitske obitelji, pomoću elegantnog kadriranja traži pukotine u odnosima, pronalazi nedorečenosti u komunikaciji između likova. Autentičan odabir glumaca i zreo rad s cjelokupnim ansamblom upotpunjuje dojam o preciznom i pronicljivom režijskom konceptu. – kazao je Miroslav Mandić, obrazloživši odluku žirija za najbolju režiju.

– Mediteranska fjaka i minimalizam crteža  sadržaj i forma postaju jedno. – rekao je Nebojša Slijepčević i predstavio još jednog velikog pobjednika Revije hrvatskih kratkih filmova Kratki na brzinu. Animirani film Marka Meštrovića „Levitacija” odnio je nagrade za najbolju animaciju, grafičko oblikovanje i originalnu glazbu za koju je zaslužan Natko Stipaničev.

Pobjednica prvog Croatian Short Pitcha jest Tamara Bilankov, koja će dobiti sredstva za snimanje filma Akt” u iznosu od 3000 kuna, koje dodjeljuje A-Link, te mentorstvo i osnovnu opremu za snimanje filma Sekvaneca produkcije”. Nagrada za najbolju montažu otišla je Janu Klemscheu, a najbolju fotografiju Jani Plećaš, oboje iz filma „Manjača” autora Tina Žanića. Nagrada publike otišla je u ruke Igoru Šeregiju za film „Poklon predsjednika Nixona”.

Povelje za posebna dostignuća otišle su Petru Fradeliću za najbolji eksperimentalni film „Film u filmu”, ekipi filma „300 naopakih križeva” za najbolji vizualni koncept, Ivani Krizmanić za iznimno glumačko ostvarenje te posljednje, i nikako manje važno, filmu Bernarde Džakić i Antonia KranjecaSlobodni stil” za najbolji film Škole kratkog filma Kratki na brzinu.

U četiri dana Revije vidjeli smo 82 kratka filma, od čega su 44 u konkurenciji Glavnog programa, Retrospektivu Želimira Žilnika, bogati programski blok Zagreb film festivala te slovenskih partnera Luksuz produkcije i Udruge Kraken. Također smo vidjeli najmanje kino na svijetu Factum monovolumen, razvojnu platformu Croatian Short Pitch, umjetničke radove Hane Tintor te video instalaciju Andree Knezović. Uživali smo u kasnovečernjim filmskim razgovorima uz Miroslava Mandića i Želimira Žilnika. Dodijeljene su dvije posebne Povelje – Zagreb Film Festivalu za dugotrajan doprinos očuvanju i promociji hrvatskog kratkog filma u programu „Kockice“ te Želimiru Žilniku za cjelovit umjetnički rad i doprinos filmskoj umjetnosti.

Reviju su podržali Grad Sveti Ivan Zelina, Zagrebačka županija i Hrvatski audiovizualni centar.

Komentari na članak

Vezani članci

Sirijske izbjeglice - dijete

Komentar novinarke portala Studentski.hr

Zašto se toliko raspravlja o pomoći, umjesto da se pomogne?

Tjednima traje opsadno stanje izbjeglica u susjednim zemljama, svjedočimo svakodnevnim video zapisima i slikama sustavnog ugnjetavanja tih ljudi, ali pitanje koja se proteže vezano za njih nije kako im pomoći, nego što ako dođu kod nas?

Aplikacija Type n Walk

Tipkajte i hodajte u isto vrijeme

Type n Walk: Aplikacija za prozirno pisanje poruka

Prema najnovijim istraživanjima, korisnici pametnih telefona mnogo vremena provode zureći u mobitele. Stoga često dolazi do sudaranja prolaznika u prometu ili nailaženja na prepreke.

iPhone 6s

Cijene u SAD-u se kreću od 199 dolara za 6S i 299 dolara za 6S Plus

Apple predstavio nove iPhone, iPad Pro i iOS 9

Prodaja novih modela iPhonea kreće od 25. rujna u određenim državama, dok će narudžbe krenuti od 12. rujna. Nažalost u Hrvatskoj to neće biti moguće ovog mjeseca, no trebalo bi biti do kraja godine.

Stereomood glazbeni servis

Besplatni glazbeni servis

Stereomood: Napravite vlastitu playlistu za svaku prigodu

Stereomood je besplatni glazbeni servis za slušanje glazbe pomoću kojega možete napraviti playlistu za svaku prigodu te je podijeliti sa svojim prijateljima. 

Seks-afera

Seks afera na tuzlanskom odjeljenju sarajevskog Pravnog fakulteta

Seks u zamjenu za ocjene - tuzlanski profesori osuđeni na uvjetnu zatvorsku kaznu

Profesor Durmišević studentici je ponudio ispitna pitanja u zamjenu za seks, a profesor Lučić je studenticama upisao ocjene u indekse iako one taj predmet nisu položile.