Sveti Ivan Zelina

„Tlo pod nogama” pobrao pet nagrada na Reviji Kratki na brzinu

Završetak revije

Provjerite pobjednika drugog izdanja Revije kratkih filmova u Svetom Ivanu Zelini.

– Rekao sam na početku ove Revije da će biti bolja od prošlogodišnje i nisam vam slagao. Očekujem da će dogodine biti još bolja i veća. – kazao je gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec te dodao kako ne želi zatvoriti ovu Reviju.

Druga Revija Kratki na brzinu u Svetom Ivanu Zelini ipak je zatvorena dodjelom nagrada stručnog žirija, Miroslava Mandića, Nebojše Slijepčevića i Tamare Babun. Jednoglasnom odlukom žirija, film redateljice Sonje Tarokić „Tlo pod nogama”, kući se vratio s čak pet nagrada! „Tlo pod nogama” tako je osvojilo nagrade za najbolju scenografiju, kostimografiju, glumački ansambl, scenarij i režiju.

– U maniri Altmanovih filmskih tapiserija, odlučna režija mrsi i prepliće mikrosvijet splitske obitelji, pomoću elegantnog kadriranja traži pukotine u odnosima, pronalazi nedorečenosti u komunikaciji između likova. Autentičan odabir glumaca i zreo rad s cjelokupnim ansamblom upotpunjuje dojam o preciznom i pronicljivom režijskom konceptu. – kazao je Miroslav Mandić, obrazloživši odluku žirija za najbolju režiju.

– Mediteranska fjaka i minimalizam crteža  sadržaj i forma postaju jedno. – rekao je Nebojša Slijepčević i predstavio još jednog velikog pobjednika Revije hrvatskih kratkih filmova Kratki na brzinu. Animirani film Marka Meštrovića „Levitacija” odnio je nagrade za najbolju animaciju, grafičko oblikovanje i originalnu glazbu za koju je zaslužan Natko Stipaničev.

Pobjednica prvog Croatian Short Pitcha jest Tamara Bilankov, koja će dobiti sredstva za snimanje filma Akt” u iznosu od 3000 kuna, koje dodjeljuje A-Link, te mentorstvo i osnovnu opremu za snimanje filma Sekvaneca produkcije”. Nagrada za najbolju montažu otišla je Janu Klemscheu, a najbolju fotografiju Jani Plećaš, oboje iz filma „Manjača” autora Tina Žanića. Nagrada publike otišla je u ruke Igoru Šeregiju za film „Poklon predsjednika Nixona”.

Povelje za posebna dostignuća otišle su Petru Fradeliću za najbolji eksperimentalni film „Film u filmu”, ekipi filma „300 naopakih križeva” za najbolji vizualni koncept, Ivani Krizmanić za iznimno glumačko ostvarenje te posljednje, i nikako manje važno, filmu Bernarde Džakić i Antonia KranjecaSlobodni stil” za najbolji film Škole kratkog filma Kratki na brzinu.

U četiri dana Revije vidjeli smo 82 kratka filma, od čega su 44 u konkurenciji Glavnog programa, Retrospektivu Želimira Žilnika, bogati programski blok Zagreb film festivala te slovenskih partnera Luksuz produkcije i Udruge Kraken. Također smo vidjeli najmanje kino na svijetu Factum monovolumen, razvojnu platformu Croatian Short Pitch, umjetničke radove Hane Tintor te video instalaciju Andree Knezović. Uživali smo u kasnovečernjim filmskim razgovorima uz Miroslava Mandića i Želimira Žilnika. Dodijeljene su dvije posebne Povelje – Zagreb Film Festivalu za dugotrajan doprinos očuvanju i promociji hrvatskog kratkog filma u programu „Kockice“ te Želimiru Žilniku za cjelovit umjetnički rad i doprinos filmskoj umjetnosti.

Reviju su podržali Grad Sveti Ivan Zelina, Zagrebačka županija i Hrvatski audiovizualni centar.

Komentari na članak

Vezani članci

Twitter

Novost na popularnoj društvenoj mreži

Twitter uveo „mute” značajku

Uz novu „mute” značajku isključite tuđe tweetove.

android vs iphone

Svibanj

Najbolji pametni mobiteli po izboru Business Insidera

Ljestvica trenutno najboljih pametnih mobitela u svijetu.

Aplikacija Reporter 1

Aplikacija koja zna sve o vama

Aplikacija Reporter

Reporter je aplikacija koja može otkriti vaše raspoloženje, tko su vam pravi prijatelji, čak i tip vaše dijete.

YouTube i Vevo

Velika suradnja

Vevo najavio 7 novih emisija i prijenose koncerata uživo

Neke će emisije biti usmjerene na analizu modnog identiteta glazbenika dok će se druge orijentirati na fanove i na njima stvarati look superzvijezde.

Komunikator

Prototip inspiriran kultnom serijom

Google je predstavio uređaj koji funkcionira kao komunikator iz „Star Treka“

Google je predstavio prototip komunikatora combadge iz „Star Treka“ s ciljem korištenja za pretraživanje, a ne za komunikaciju.