HNK u Zagrebu

„Tko pjeva zlo ne misli” redatelja Renea Medvešeka izvedena već pedeset puta

Tko pjeva, zlo ne misli

Predstava na humorističan način, na trenutke pritajeno, a potom emotivnim eksplozijama, govori sve one istine o ljubavi, obitelji, vjernosti i poštivanju koje su aktualne bez obzira na vremensko razdoblje ili zadnje krikove mode.

Pod majstorskom redateljskom tablicom Renea Medvešeka u HNK-u je 10. travnja 2019. već pedeseti put oživio neki stari, romantični Zagreb. Udoban građanski život, blagodati prvih pojava naprednije tehnologije, žurnali, moda i piknici uz pokoju ljubavnu aferu – kazališna predstava Tko pjeva zlo ne misli nastala je po uzoru na roman Vjekoslava Majera Dnevnik malog Perice, a potom i po scenariju kultnog domaćeg filma Tko pjeva zlo ne misli.

FOTO: Luka Dubroja

Sa Zrinkom Cvitešić (Ana Šafranek), Dušanom Bućanom (Franjo Šafranek), Krešimirom Mikićem (Gospon Fulir) i Ivanom Boban (Teta Mina) u glavnim ulogama gledatelji su dva sata uživali u izvanrednim glumačkim sposobnostima. Karakteri koje su utjelovili u kombinaciji s izvrsnom scenografijom, kostimografijom, glazbom te nevjerojatno ugodnom i pozitivnom atmosferom kreirali su savršen bijeg u neka ljepša i otmjenija vremena.

Ja svoju ženu ne dam vređati. Puno nije vredna, ali vređati je ne dam!, rečenica je koju svi znaju, no u publici je svejedno dočekana smijehom i gromoglasnim aplauzom. Scenografija – a posebno njena mobilnost te slojevitost – savršeno je dočarala način na koji su satkani međuljudski odnosi od obitelji do susjedstva, a potom i cijeloga jednoga građanskog sloja. Predstava na humorističan način, na trenutke pritajeno, a potom emotivnim eksplozijama, govori sve one istine o ljubavi, obitelji, vjernosti i poštivanju koje su aktualne bez obzira na vremensko razdoblje ili zadnje krikove mode.

FOTO: Luka Dubroja

Premijera ove predstave održana je 28. rujna 2017, a sama činjenica da je u kratkom razdoblju doživjela toliko mnogo izvedbi te da je svečana kazališna dvorana bila dupkom puna i na 50. izvedbi dovoljno govori. Organizatori su na kraju s publikom podijelili svoje nade i očekivanja – da će se vrlo uskoro održati i stota izvedba, a u zahvalu za dugi i gromoglasni pljesak ansambl je s publikom ponovno otpjevao pjesmu sa samoga početka predstave. Nova je izvedba na rasporedu već danas, stoga ne oklijevajte, nego se zaputite u HNK u Zagrebu.

Komentari na članak

Vezani članci

Mažoretkinje nastupaju

Povratak u Zagreb s tri zlatne medalje

Zagrebačke mažoretkinje obranile titulu europskih prvakinja!

Među čak 170 formacija i neformacija s preko 1600 mažoretkinja, Zagrebačke mažoretkinje ponovno su dokazale svoju izvrsnost osvojivši europsko zlato u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj skupini. Europsko prvenstvo mažoretkinja održavalo se od 27. do 30. kolovoza 2015. u francuskom gradu Albiju.

Budućnost obrazovanja

Online programiranje

Želite li naučiti programirati?

Želite naučiti programirati, ali ne znate kako? Ne brinite, pronašli smo rješenje za vas. Donosimo vam 10 načina na koje možete naučiti programirati online.

AmsterDAMN NYE 2016

Novo ruho SC-a za doček 2016.

FOTO: SC se prerušio u AmsterDAMN

Danas je taj dan, svi putevi vode u Studentski centar na AmsterDAMN NYE 2016.

Super Mario Bros 30 godina

Na današnji dan

Igrica Super Mario Bros danas slavi 30 godina

Brkati debeljko u plavomu radnom odijelu s crvenom kapicom na glavi pojavio se u više od 200 videoigrica, a također ima i vlastiti crtani film i strip.

YouTube i Vevo

Velika suradnja

Vevo najavio 7 novih emisija i prijenose koncerata uživo

Neke će emisije biti usmjerene na analizu modnog identiteta glazbenika dok će se druge orijentirati na fanove i na njima stvarati look superzvijezde.