BLITZ festival

Teatar Poco Loco izvodi veselu ekološku priču za najmlađe

Djed i najveća repa u svemiru

BLITZ festival posebnom se sekcijom posvećuje najmlađoj publici. Interaktivna predstava „Djed i najveća repa" izvodit će se u Dječjem vrtiću Neven.

U četvrtak 1. rujna u sekciji bLiTZ 4 kiDZ za najmlađe, s Teatrom Poco Loco i njihovom interaktivnom ekološkom predstavom u rovinjskom Dječjem vrtiću Neven priprema se putovanje u svemir i povratak na Zemlju u 9 i 30 sati, 10 i 30 te u 11 i 30. Igraju Maja Katić, Zrinka Kušević i Dunja Fajdić, a ulaz je slobodan. 

Djed i baka su tužni jer repa nije rodila. Što sad? Odluče posaditi Genijalno Mega Ogromno zrno i tako se konačno osladiti repicom. Ali jao! Iz tog neobičnog zrna repa ne prestaje rasti sve dok ne preraste čak i planet Zemlju! Svi se čude. Čudi se djed, čudi se baka, čude se susjedi, čude se kumovi, čude se kokoši, krave, mačka, pas, pilići, purani, ma baš svi! – stoji u scenariju.

Teatar Poco Loco izvodi veselu ekološku priču nastalu po predlošku Djed i najveća repa u svemiru Adama Petera Maguirea, iz zbirke Bajke za bolje sutra, a u režiji Renate Carole Gatica. Međunarodni festival izvedbenih umjetnosti oplemenit će govoreći o radu, ljubavi i strpljenju koje je potrebno uložiti u zemlju (i u naš planet Zemlju), jer ona nam daje hranu i život pa i mi, ljudi, trebamo nešto dati zauzvrat da bismo živjeli zdravo i sretno.

Kao dio BLITZ sekcije posvećene najmlađoj publici, čija je okosnica priprema djece na izazove današnjeg kazališta i njegovih raznih oblika izvedbi, ova predstava, osim što je edukativnog karaktera, multimedijalna je te je otvorena za suradnju s malim gledateljima kroz interaktivnost. Jedno novo iskustvo, jedna nova priča, jedan novi mali čovjek.

Komentari na članak

Vezani članci

SNASK Dani komunikacija

Drugačiji pristup komuniciranju

Novo izdanje Dana komunikacija dovodi inozemne stručnjake koji ruše konvencije

Inovativan pristup komunikaciji brendova, predstavljen u knjizi „Make Enemies & Gain Fans“, donosi rokerska marketinška agencija iz Švedske, SNASK. Kroz predavanje i glazbeni nastup suprotstavit će se konzervativnom svijetu i tako promicati svoju ideju da za brendove nije dovoljno imati uvjerenja, već da se za njih treba i boriti.

7. ETNOFilm

Međunarodni festival etnografskog filma

Poligamija, pustinje i bračna posredovanja: Posjetite ovogodišnji ETNOFILm!

Posjetitelje očekuju premijere svjetskih produkcija, upoznavanje gostujućih autora, koncert etnoskupine Veja i prvo javno predstavljanje projekta Senzorna etnografija i novi mediji.

Red Bull utrka

Red Bull „Air Race”

Rovinj je spreman za još jedan nebeski spektakl

U trećoj utrci Red Bull-ove serije, Rovinj će ugostiti najbolje ekstremne letače koji će se natjecati u „Air Race”-u.

Unisport Finals, medalje

Akademski sport

„UniSport Finals 2018”: Rovinj okuplja 800 hrvatskih studenata

– Natjecateljska godina bila je uzbudljiva i do finala u ekipnim sportovima nije bilo nimalo lako doći, tako da nas očekuju dva dana vrhunskih utakmica i kvalitetnog sporta. – poručio je sportski direktor UniSport-a HR.

BLITZ Rovinj

Međunarodni festival izvedbenih umjetnosti

Svemirski BLITZ festival pretvara Rovinj u grad teatra

Rezervirajte svoje ulaznice za novo izdanje BLITZ festivala koji će uskoro pretvoriti Rovinj u europsku platformu za predstavljanje, razmjenu i produkciju inovativnih dometa u polju „živih" umjetnosti.