BLITZ festival

Teatar Poco Loco izvodi veselu ekološku priču za najmlađe

Djed i najveća repa u svemiru

BLITZ festival posebnom se sekcijom posvećuje najmlađoj publici. Interaktivna predstava „Djed i najveća repa" izvodit će se u Dječjem vrtiću Neven.

U četvrtak 1. rujna u sekciji bLiTZ 4 kiDZ za najmlađe, s Teatrom Poco Loco i njihovom interaktivnom ekološkom predstavom u rovinjskom Dječjem vrtiću Neven priprema se putovanje u svemir i povratak na Zemlju u 9 i 30 sati, 10 i 30 te u 11 i 30. Igraju Maja Katić, Zrinka Kušević i Dunja Fajdić, a ulaz je slobodan. 

Djed i baka su tužni jer repa nije rodila. Što sad? Odluče posaditi Genijalno Mega Ogromno zrno i tako se konačno osladiti repicom. Ali jao! Iz tog neobičnog zrna repa ne prestaje rasti sve dok ne preraste čak i planet Zemlju! Svi se čude. Čudi se djed, čudi se baka, čude se susjedi, čude se kumovi, čude se kokoši, krave, mačka, pas, pilići, purani, ma baš svi! – stoji u scenariju.

Teatar Poco Loco izvodi veselu ekološku priču nastalu po predlošku Djed i najveća repa u svemiru Adama Petera Maguirea, iz zbirke Bajke za bolje sutra, a u režiji Renate Carole Gatica. Međunarodni festival izvedbenih umjetnosti oplemenit će govoreći o radu, ljubavi i strpljenju koje je potrebno uložiti u zemlju (i u naš planet Zemlju), jer ona nam daje hranu i život pa i mi, ljudi, trebamo nešto dati zauzvrat da bismo živjeli zdravo i sretno.

Kao dio BLITZ sekcije posvećene najmlađoj publici, čija je okosnica priprema djece na izazove današnjeg kazališta i njegovih raznih oblika izvedbi, ova predstava, osim što je edukativnog karaktera, multimedijalna je te je otvorena za suradnju s malim gledateljima kroz interaktivnost. Jedno novo iskustvo, jedna nova priča, jedan novi mali čovjek.

Komentari na članak

Vezani članci

Sport

Tradicionalno znanstveno-sportsko natjecanje

Tigrovi krenuli u borbu za peti naslov na Tehnologijadi

Od 2. do 8. svibnja u Rovinju se održava jubilarna Tehnologijada. Ovog je puta organizira sisački Metalurški fakultet.

Rovinj

Međunarodni festival etnografskog filma

Osmo izdanje ETNOFILma uskoro u Rovinju

Projekt ETNOFILm prepoznati je međunarodni festival. Osmo izdanje nosi neke novosti, a održavat će se od 28. do 30. travnja u Rovinju.

Unisport Finals, medalje

Akademski sport

„UniSport Finals 2018”: Rovinj okuplja 800 hrvatskih studenata

– Natjecateljska godina bila je uzbudljiva i do finala u ekipnim sportovima nije bilo nimalo lako doći, tako da nas očekuju dva dana vrhunskih utakmica i kvalitetnog sporta. – poručio je sportski direktor UniSport-a HR.

Mr. Bingo

Festival u Rovinju

Mr. Bingo, kojeg je The Guardian prozvao „troll for hire“, dolazi na Dane komunikacija

Mr. Bingo globalno je poznati ilustrator koji za život zarađuje smišljajući apsurdne projekte poput onoga u kojem je prodavao vlastito prijateljstvo na godinu dana. U Rovinju će govoriti o alternativnim načinima zarađivanja za život.

Dani komunikacija

Festival u Rovinju

Pripremite se za Dane komunikacija koji ruše sve rekorde

Nakon što je prethodno izdanje srušilo sve rekorde s 2400 registracija, 227 natjecateljskih projekata i 50 nagrada, direktorica Dana komunikacija najavila je još bolje izdanje na koje pristižu najbolji stručnjaci iz cijeloga svijeta.