BLITZ festival

Teatar Poco Loco izvodi veselu ekološku priču za najmlađe

Djed i najveća repa u svemiru

BLITZ festival posebnom se sekcijom posvećuje najmlađoj publici. Interaktivna predstava „Djed i najveća repa" izvodit će se u Dječjem vrtiću Neven.

U četvrtak 1. rujna u sekciji bLiTZ 4 kiDZ za najmlađe, s Teatrom Poco Loco i njihovom interaktivnom ekološkom predstavom u rovinjskom Dječjem vrtiću Neven priprema se putovanje u svemir i povratak na Zemlju u 9 i 30 sati, 10 i 30 te u 11 i 30. Igraju Maja Katić, Zrinka Kušević i Dunja Fajdić, a ulaz je slobodan. 

Djed i baka su tužni jer repa nije rodila. Što sad? Odluče posaditi Genijalno Mega Ogromno zrno i tako se konačno osladiti repicom. Ali jao! Iz tog neobičnog zrna repa ne prestaje rasti sve dok ne preraste čak i planet Zemlju! Svi se čude. Čudi se djed, čudi se baka, čude se susjedi, čude se kumovi, čude se kokoši, krave, mačka, pas, pilići, purani, ma baš svi! – stoji u scenariju.

Teatar Poco Loco izvodi veselu ekološku priču nastalu po predlošku Djed i najveća repa u svemiru Adama Petera Maguirea, iz zbirke Bajke za bolje sutra, a u režiji Renate Carole Gatica. Međunarodni festival izvedbenih umjetnosti oplemenit će govoreći o radu, ljubavi i strpljenju koje je potrebno uložiti u zemlju (i u naš planet Zemlju), jer ona nam daje hranu i život pa i mi, ljudi, trebamo nešto dati zauzvrat da bismo živjeli zdravo i sretno.

Kao dio BLITZ sekcije posvećene najmlađoj publici, čija je okosnica priprema djece na izazove današnjeg kazališta i njegovih raznih oblika izvedbi, ova predstava, osim što je edukativnog karaktera, multimedijalna je te je otvorena za suradnju s malim gledateljima kroz interaktivnost. Jedno novo iskustvo, jedna nova priča, jedan novi mali čovjek.

Komentari na članak

Vezani članci

Graham Fink

Festival u Rovinju

Nagrađivani multimedijski umjetnik koji „crta pogledom“ na „Danima komunikacija"

Na „Danima komunikacija" predavat će Graham Fink, jedan od najnagrađivanijih kreativaca modernog svijeta koji stavlja tehnologiju u službu kreativnosti.

Mr. Bingo

Festival u Rovinju

Mr. Bingo, kojeg je The Guardian prozvao „troll for hire“, dolazi na Dane komunikacija

Mr. Bingo globalno je poznati ilustrator koji za život zarađuje smišljajući apsurdne projekte poput onoga u kojem je prodavao vlastito prijateljstvo na godinu dana. U Rovinju će govoriti o alternativnim načinima zarađivanja za život.

BLITZ Rovinj

Međunarodni festival izvedbenih umjetnosti

Svemirski BLITZ festival pretvara Rovinj u grad teatra

Rezervirajte svoje ulaznice za novo izdanje BLITZ festivala koji će uskoro pretvoriti Rovinj u europsku platformu za predstavljanje, razmjenu i produkciju inovativnih dometa u polju „živih" umjetnosti.

Yifei Chai

Festival u Rovinju

Yifei Chai na Danima komunikacija: „Zaboravite razumijevanje digitalnog, natjerajte digitalno da razumije vas.“

Yifei Chai, arhitekt za inovacije, savjetuje Disney, Adidas i 20th Century Fox kako na inovativan način potaknuti ljudsku emociju u digitalnom svijetu, a na Danima komunikacija održat će čak dva predavanja.

ETNOFILm Festival

6. ETNOFILm Festival

Prijavite se na fotografsku radionicu u Rovinju

U šestom izdanju festivala, fotografsku radionicu će voditi fotograf David Kendall, a rok za prijavu je 28. veljače. Stoga, požurite!