BLITZ festival

Teatar Poco Loco izvodi veselu ekološku priču za najmlađe

Djed i najveća repa u svemiru

BLITZ festival posebnom se sekcijom posvećuje najmlađoj publici. Interaktivna predstava „Djed i najveća repa" izvodit će se u Dječjem vrtiću Neven.

U četvrtak 1. rujna u sekciji bLiTZ 4 kiDZ za najmlađe, s Teatrom Poco Loco i njihovom interaktivnom ekološkom predstavom u rovinjskom Dječjem vrtiću Neven priprema se putovanje u svemir i povratak na Zemlju u 9 i 30 sati, 10 i 30 te u 11 i 30. Igraju Maja Katić, Zrinka Kušević i Dunja Fajdić, a ulaz je slobodan. 

Djed i baka su tužni jer repa nije rodila. Što sad? Odluče posaditi Genijalno Mega Ogromno zrno i tako se konačno osladiti repicom. Ali jao! Iz tog neobičnog zrna repa ne prestaje rasti sve dok ne preraste čak i planet Zemlju! Svi se čude. Čudi se djed, čudi se baka, čude se susjedi, čude se kumovi, čude se kokoši, krave, mačka, pas, pilići, purani, ma baš svi! – stoji u scenariju.

Teatar Poco Loco izvodi veselu ekološku priču nastalu po predlošku Djed i najveća repa u svemiru Adama Petera Maguirea, iz zbirke Bajke za bolje sutra, a u režiji Renate Carole Gatica. Međunarodni festival izvedbenih umjetnosti oplemenit će govoreći o radu, ljubavi i strpljenju koje je potrebno uložiti u zemlju (i u naš planet Zemlju), jer ona nam daje hranu i život pa i mi, ljudi, trebamo nešto dati zauzvrat da bismo živjeli zdravo i sretno.

Kao dio BLITZ sekcije posvećene najmlađoj publici, čija je okosnica priprema djece na izazove današnjeg kazališta i njegovih raznih oblika izvedbi, ova predstava, osim što je edukativnog karaktera, multimedijalna je te je otvorena za suradnju s malim gledateljima kroz interaktivnost. Jedno novo iskustvo, jedna nova priča, jedan novi mali čovjek.

Komentari na članak

Vezani članci

Dani komunikacija 2018

Festival u Rovinju

AdBlock – još jedan as u rukavu Dana komunikacija

Organizatori festivala Dani komunikacija dosada su predstavili zvučna imena, ali čini se da su pokoji as do zadnjeg časa čuvali u rukavu. Na predstavljanju cjelokupnog programa najavljen je dolazak AdBlocka.

7. ETNOFilm

Međunarodni festival etnografskog filma

Poligamija, pustinje i bračna posredovanja: Posjetite ovogodišnji ETNOFILm!

Posjetitelje očekuju premijere svjetskih produkcija, upoznavanje gostujućih autora, koncert etnoskupine Veja i prvo javno predstavljanje projekta Senzorna etnografija i novi mediji.

Rovinj

Koncert u bišem TDR-u

Nakon iznimnog pedesetogodišnjeg glazbenog vijeka Oliver otvara Rovinj Jazz Festival

Iza Olivera Dragojevića 23 su studijska albuma, brojne nagrade i koncerti u svjetskim dvoranama. No, on još s jednakim žarom sjeda za klavir i pjeva te tako otvara Rovinj Jazz Festival.

ETNOFILm

Etnografski muzej Istre i ETNOFILm

Prijave za volontiranje na 7. ETNOFILmu u Rovinju

ETNOFILm traži četiri volontera koji će pomoći u organizaciji 7. festivala etnografskog filma u Rovinju.

Peter Sunde predavanje

Zanimljiv i edukativan vikend u Rovinju

Rekordno izdanje Dana komunikacija okupilo najveća imena komunikacijske industrije

Predavanje na kojemu se tražilo mjesto više bilo je i ono kontroverznog osnivača portala The Pirate Bay Petera Sundea.