BLITZ festival

Teatar Poco Loco izvodi veselu ekološku priču za najmlađe

Djed i najveća repa u svemiru

BLITZ festival posebnom se sekcijom posvećuje najmlađoj publici. Interaktivna predstava „Djed i najveća repa" izvodit će se u Dječjem vrtiću Neven.

U četvrtak 1. rujna u sekciji bLiTZ 4 kiDZ za najmlađe, s Teatrom Poco Loco i njihovom interaktivnom ekološkom predstavom u rovinjskom Dječjem vrtiću Neven priprema se putovanje u svemir i povratak na Zemlju u 9 i 30 sati, 10 i 30 te u 11 i 30. Igraju Maja Katić, Zrinka Kušević i Dunja Fajdić, a ulaz je slobodan. 

Djed i baka su tužni jer repa nije rodila. Što sad? Odluče posaditi Genijalno Mega Ogromno zrno i tako se konačno osladiti repicom. Ali jao! Iz tog neobičnog zrna repa ne prestaje rasti sve dok ne preraste čak i planet Zemlju! Svi se čude. Čudi se djed, čudi se baka, čude se susjedi, čude se kumovi, čude se kokoši, krave, mačka, pas, pilići, purani, ma baš svi! – stoji u scenariju.

Teatar Poco Loco izvodi veselu ekološku priču nastalu po predlošku Djed i najveća repa u svemiru Adama Petera Maguirea, iz zbirke Bajke za bolje sutra, a u režiji Renate Carole Gatica. Međunarodni festival izvedbenih umjetnosti oplemenit će govoreći o radu, ljubavi i strpljenju koje je potrebno uložiti u zemlju (i u naš planet Zemlju), jer ona nam daje hranu i život pa i mi, ljudi, trebamo nešto dati zauzvrat da bismo živjeli zdravo i sretno.

Kao dio BLITZ sekcije posvećene najmlađoj publici, čija je okosnica priprema djece na izazove današnjeg kazališta i njegovih raznih oblika izvedbi, ova predstava, osim što je edukativnog karaktera, multimedijalna je te je otvorena za suradnju s malim gledateljima kroz interaktivnost. Jedno novo iskustvo, jedna nova priča, jedan novi mali čovjek.

Komentari na članak

Vezani članci

SoMo Borac: predrunda, naslovna

Predrunda za čitatelje portala Studentski.hr

Uoči velikog rovinjskog okršaja predstavljeni jaki SoMo Borci iz proteklih godina

Ružica Vrdoljak Ličina i Ida Pandur otkrile su kako je jedna ideja postala prestižna digitalna nagrada te kako radovi prijavljeni za SoMo Borca pune rovinjske dvorane svakog rujna od 2013. godine.

Pressica_WMF

Weekend Media Festival

Jubilej s pogledom u budućnost: potencijal STEM-a, država bez klijantelizma i promjene u oglašavanju

Ključne teme konferencijskog dijela festivala su komunikacija Agrokorove krize, utjecaj biznisa i politike na medije, razvoj digitalnog društva te novi ekonomski modeli. Što se tiče zabavnog dijela, petak je rezerviran za Nipplepeople, Nika Orosija & Pilla Jacksona, u subotu Neno Belan & Fiumensi sviraju Đavole.

Ilustracija: medijska istraživanja

Najpopularniji novinari u Hrvatskoj

Istraživanje Presscuta i Medianeta

Mislav Bago, Aleksandar Stanković, Goran Milić, Zoran Šprajc i Denis Latin su odnijeli titulu najpopularnijih novinara na Weekend Media festivalu u Rovinju.

Rovinj

Weekend Media Festival u Rovinju

Uber stiže na 8. Weekend Media Festival

Generalni direktor Ubera za Istočnu Europu, Anthony le Roux, u Rovinju će otkriti detalje o regionalnim planovima ovog alternativnog taksi prijevoznika.

Atmosfera na Weekendu

Weekend Media Festival

Jubilarni Weekend pokazuje kako je nadigran moćni BBC sa 70 milijuna pregleda na društvenim mrežama

Jon Laurence govorit će o revoluciji na Channelu 4, a psiholog Boris Šurija otkrit će u kojoj mjeri psihologija stoji iza uspjeha ili neuspjeha na društvenim mrežama.