LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svjetski dan plesa u Zadru

Svjetski dan plesa u Zadru - Go out and dance!

Zadarski plesni ansambl Vas poziva da izađete van i zaplešete!

Zadarski plesni ansambl Vas poziva da izađete van i zaplešete!

U utorak, 29. 4. 2014. je Svjetski dan plesa i Zadar će ga, kao svake godine, obilježiti na specifičan način.

Ovogodišnji organizatori su agencija Ross Media Consulting i Zadarski plesni ansambl.

Agencija RMC u suradnji sa zadarskom radio postajom Radio 057 još od devedesetih uspiješno organizira velik broj događaja i manifestacija različitih prigoda.

Zadarski plesni ansambl osnovan je na početku domovinskog rata i od tada je poznat po izvođenju predstava i performansa na najrazličitijim i najneobičnijim prostorima u gradu. 

Ovogodišnji Svjetski dan plesa u Zadru posvećen je plesačici Menadi i plesnoj tradiciji staroj oko 2200 godina. Menada je grčka izvedenica koja znači "biti u deliriju", a oznaka je za mahnite, pomamne žene. Menade su nimfe koje lutaju brdima i šumama štujući boga vina Dionisa.

Program Svjetskog dana plesa:

Od 17:30 do 19:00 sati je likovna radionica na temu Menada. Frizure radi Obrtnička škola Gojka Matuline pod vodstvom Branke Travica, crteže će izrađivati Likovni studio Igora Gluića i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, toge osmišljava i oblikuje Marija Šarić Ban, a modeli su djevojke iz Zadarskog plesnog ansambla.

Od 18:00 do 19:15 sati trajat će plesni program. Nastupit će sedam plesnih grupa s područja grada Zadra: Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa, Zalet, Plesna udruga Gesta, Baletna udruga Pirueta, Plesni punkt Marotti, plesna grupa U pokretu i Zadarski plesni ansambl. Voditelj je zadarski glumac Vinko Radovčić.

U 19:30 zadarski fotograf Zvonko Kucelin napravit će milenijsku fotografiju svih zadarskih plesača, bivših i sadašnjih, velikih i malih, amatera i profesionalaca. Slikat će se na zadarskoj rivi, na gatu. Pozivaju se svi koji su se bavili ili se bave plesom bilo koje vrste da dođu na zadarsku rivu oko 19 sati.

Medijski pokrovitelji su Zadarski list i Radio 057, sponzori su Nasadi i Santa.

FOTO: ZPA