LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gostovanje mađarske plesne kompanije The Symptoms

Svijet poetske vizije prilagođava se pozornici ZPC-a

Predstava nadahnuta pjesmom Sándora Weöresa i njezinim nesputanim, rapsodijskim, bezvremenim svijetom ovog četvrtka donosi mađarska kompanija na jednu zagrebačku pozornicu.

Predstava nadahnuta pjesmom Sándora Weöresa i njezinim nesputanim, rapsodijskim, bezvremenim svijetom ovog četvrtka donosi mađarska kompanija na jednu zagrebačku pozornicu.

Mađarska plesna kompanija The Symptoms gostuje u Zagrebačkom plesnom centru 5. travnja u 20 sati. Stiže s izvedbom The miracles of the night.

U Čudima noći crtež mlade žene i mladić od krvi i mesa predočuju prirodu iskustva nalik na san. Predstava je nadahnuta istoimenom pjesmom Sándora Weöresa i njezinim nesputanim, rapsodijskim, bezvremenim svijetom. Osebujan poetski jezik na pozornici je prikazan pomoću slika, crteža i animacija slikarica Ildikó Mezei i Éve Taskovics.

U predstavi se koriste i računalnim programom Animata, koji Bence Samu razvija od 2007, a zahvaljujući njemu, nacrtani predmeti i likovi ožive. Svijet poetske vizije prilagođen je za pozornicu tako da dopušta stalnu interakciju projiciranih slika i izvođača od krvi i mesa. To je odnos iz kojeg nastaju začudno natprirodne situacije u kojima se stvarnost i iluzija stapaju i stalno međusobno preinačuju.

U stvaranju predstave sudjelovali su:

  • redateljica/koreografkinja: Réka Szabó
  • suradnik redateljice: Máté Czakó
  • izvođači i suradnici: Dóra Furulyás, Tamás Bakó, Ildikó Mezei Vizualno oblikovanje: Ildikó Mezei, Éva Taskovics, Bence Samu
  • oblikovanje svjetla i prostora: Attila Szirtes
  • kostimi: Edit Szűcs Glazba: Hunor G. Szabó
  • glazbenici: András Csizmás, Márton Fenyvesi, Hunor G. Szabó Posebna zahvala Istvánu Gőzu.

FOTO: ZAGREBAČKI PLESNI CENTAR