LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kulturno-umjetnička manifestacija

Sudjelovanje u reliju po galerijama besplatno; posjetitelje čeka i zanimljiva igra

Kulturna manifestacija Reli po galerijama i ove godine dolazi u tri hrvatska grada, a organizatori su pripremili i zanimljivu igru koja će mnoge sigurno potaknuti da posjete najviše galerija dosad, čime osvajaju Povelju časti.

Kulturna manifestacija Reli po galerijama i ove godine dolazi u tri hrvatska grada, a organizatori su pripremili i zanimljivu igru koja će mnoge sigurno potaknuti da posjete najviše galerija dosad, čime osvajaju Povelju časti.

U petak, 24. svibnja, od 17 do 22 sata održava se šesti po redu Reli po galerijama u Hrvatskoj, koji umrežuje čak 50 galerija u tri grada: Zagrebu, Rijeci i Puli, a posjetiteljima u jednom danu pruža priliku vidjeti više izložbi nego bilo koji drugi dan u godini. Riječ je o kulturno-umjetničkoj manifestaciji koja okuplja i mapira galerije u hrvatskim gradovima kako bi umjetnicima i umjetničkim prostorima pružila veću vidljivost.

Organizatori su posjetiteljima pripremili i zanimljivu igru u njenome sklopu. Pozivaju sve zainteresirane da obilaze galerije, razgledavaju izložbe i druže se na završnoj lokaciji. Oni koji uspiju posjetiti sve galerije označene na mapi osvajaju Povelju časti za poseban doprinos u kulturi.

Početna i završna lokacija zadane su, dok redoslijed obilaska nije. Sve što morate napraviti za sudjelovanje jest pokupiti mapu na prvoj lokaciji, u galerijama koje posjetite skupljati naljepnice i zalijepiti ih na kružić koji označava lokaciju galerije, a kada obiđete sve, samo donijeti popunjenu mapu na završnu lokaciju i osvajate Povelju časti!

Galerije koje sudjeluju (prema gradovima) jesu:

  • ZAGREB

Galerija Forum, Galerija Kranjčar, Galerija Matice hrvatske, Galerija ULUPUH Greta, Galerija Karas, Galerija Šira, Oris kuća arhitekture, Garaža KAMBA, Academia Moderna, REGALERIJA by Regeneracija, Otvoreni studio keramike, PMS – Prostor manufakturne slobode, HDLU Hrvatsko Društvo Likovnih Umjetnika, Galerija Vn, Galerija SC i Galerija Događanja

  • PULA

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika, Dnevni boravak Rojcnet, Galerija Cvajner, Robot-poola, MMC Luka, Gradska galerija Pula, Galerija Makina, Galerija Amfiteatar, Galerija C8, Sveta Srca, Augustov hram, Studentska galerija, KarloBar, Udruga UCPIŽ i Klub Kotač

  • RIJEKA

Galerija Kortil Salon, Galerija Juraj Klović, Galerija SKC, Galerija RIart, Galerija Principij,  Klub mladih Rijeka, KIWI - Creative space i Erste club galerija

Program je realiziran uz organizacijsku, financijsku i medijsku podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Pule, Urbanka i Turističke zajednice grada Zagreba. Ulaz u galerije je besplatan! 

FOTO: PIXABAY