Revija hrvatskih kratkometražnih filmova

Studentskom izložbom otvorena Filmska RUNDA; traje još danas!

Publika na Filmskoj rundi 2018.

Organizatorice su izrazile zadovoljstvo što je RUNDA postala platforma na kojoj osječki autori mogu plasirati svoje filmske uratke te razmijeniti ideje i iskustva iz svojih filmskih produkcija.

Izložbom radova sadašnjih i bivših studenata Odsjeka za likovnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu pod nazivom Na rubu fotografije u osječkoj Galeriji Kazamat otvorena je treća po redu revija hrvatskih kratkih filmova Filmska RUNDA. Posjetitelji su prvi dan imali priliku pogledati brojne filmske premijerne naslove.

Organizatorice su izrazile zadovoljstvo što je RUNDA postala platforma na kojoj osječki autori mogu plasirati svoje filmske uratke te razmijeniti ideje i iskustva iz svojih filmskih produkcija. U ime Društva hrvatskih filmskih redatelja redateljica Katarina Zrinka Matijević zaželjela je puno uspjeha u daljnjem radu, a organizatorica Dalija Dozet pojasnila je koji je ovogodišnji fokus Filmske RUNDE:

– Osim već tradicionalnih blokova s kratkim nagrađivanim filmovima nastalima u profesionalnoj i studentskoj produkciji te predstavljanjem njihovih autora, ove godine donosimo i zanimljivu perspektivu iz FOKUS profesije – snimanja.

Dva naslova iz Premijerne RUNDE, film Instar redatelja Edgara Njarija te film Tragovi Tonija Baloga, publika je dočekala s oduševljenjem, a autori su nakon projekcija odgovarali na pitanja o procesu rada na svojim filmovima. Nakon premijere autori su izrazili želju da filmovi dalje putuju na druge revije i festivale u Hrvatskoj, ali i šire.

Premijeru je dočekao i spot za pjesmu poznatog osječkog repera Kandžije. Spot je nastao na Radionici spota koju su vodili direktor fotografije Filip Tot i montažerka Maida Srabović.

Drugi dan revije krenuo je s panelom u kojemu su o procesu rada na filmu iz snimateljske perspektive, o uvjetima i mogućnostima snimanja i produkcije kratkih filmova u Osijeku govorili osječki filmaši. Filmska RUNDA traje još danas, 27. svibnja 2018, a ulaz je na sva događanja besplatan.

Komentari na članak

Vezani članci

Galerija SKC

Izložba u Galeriji SKC

Neža Knez sljedeća je umjetnica koja se "Zvučnim zidom" probija do publike

Projektom "Zvučni zid" postavljaju se samostalne izložbe manje poznatih mladih umjetnika. Iduća je na redu Neža Knez.

Izložba "Male razbibrige"

Izložba u Klubu Zona

Dvotjedna razbribriga uz „Male razbibrige” studentice ALU-a

– Nikolinini radovi odraz su njenog unutarnjeg plana i mašte, a motivi su često preuzeti iz svijeta stvarnosti te su potom obrađeni na način da izlaze iz svojih uobičajenih formi i dimenzija čime postaju fantastične pojave iz dječjih snova i maštanja. – napisala je kustosica.

Završila 4. Filmska RUNDA

Revija kratkog hrvatskog filma

Završena Filmska RUNDA; evo kako je bilo

– Velik broj ljudi angažiran je kako bi se jedna RUNDA održala, a najljepše je vidjeti kad ti se to vrati zadovoljnom publikom koja uživa u filmskom programu. – istaknula je Dalija Dozet, jedna od organizatorica Filmske RUNDE.

Izlošba

Ciklus Genesis

„Kloniranje” – samostalna izložba Dražena Pejkovića u splitskoj Sveučilišnoj galeriji

Predstavljanje „Kloniranja”, šestog djela ciklusa Genesis, u kojem autor operira tehničkim i vizualnim svojstvima fotografije umjetničkog djela, stvarajući manipulirane kopije originalnog djela, moći ćete vidjeti na izložbi u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac” od 16. do 26. studenog.

Naslovna

Humanitarna akcija

Četiri osječke obitelji za mirniji san zahvalne studentima Poduzetništva

– Dokazali smo koliku snagu i ulogu ima svaki pojedinac te za što smo sve sposobni kada se složimo i radimo zajedno. – ističu voditelji projekta.