Revija hrvatskih kratkometražnih filmova

Studentskom izložbom otvorena Filmska RUNDA; traje još danas!

Publika na Filmskoj rundi 2018.

Organizatorice su izrazile zadovoljstvo što je RUNDA postala platforma na kojoj osječki autori mogu plasirati svoje filmske uratke te razmijeniti ideje i iskustva iz svojih filmskih produkcija.

Izložbom radova sadašnjih i bivših studenata Odsjeka za likovnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu pod nazivom Na rubu fotografije u osječkoj Galeriji Kazamat otvorena je treća po redu revija hrvatskih kratkih filmova Filmska RUNDA. Posjetitelji su prvi dan imali priliku pogledati brojne filmske premijerne naslove.

Organizatorice su izrazile zadovoljstvo što je RUNDA postala platforma na kojoj osječki autori mogu plasirati svoje filmske uratke te razmijeniti ideje i iskustva iz svojih filmskih produkcija. U ime Društva hrvatskih filmskih redatelja redateljica Katarina Zrinka Matijević zaželjela je puno uspjeha u daljnjem radu, a organizatorica Dalija Dozet pojasnila je koji je ovogodišnji fokus Filmske RUNDE:

– Osim već tradicionalnih blokova s kratkim nagrađivanim filmovima nastalima u profesionalnoj i studentskoj produkciji te predstavljanjem njihovih autora, ove godine donosimo i zanimljivu perspektivu iz FOKUS profesije – snimanja.

Dva naslova iz Premijerne RUNDE, film Instar redatelja Edgara Njarija te film Tragovi Tonija Baloga, publika je dočekala s oduševljenjem, a autori su nakon projekcija odgovarali na pitanja o procesu rada na svojim filmovima. Nakon premijere autori su izrazili želju da filmovi dalje putuju na druge revije i festivale u Hrvatskoj, ali i šire.

Premijeru je dočekao i spot za pjesmu poznatog osječkog repera Kandžije. Spot je nastao na Radionici spota koju su vodili direktor fotografije Filip Tot i montažerka Maida Srabović.

Drugi dan revije krenuo je s panelom u kojemu su o procesu rada na filmu iz snimateljske perspektive, o uvjetima i mogućnostima snimanja i produkcije kratkih filmova u Osijeku govorili osječki filmaši. Filmska RUNDA traje još danas, 27. svibnja 2018, a ulaz je na sva događanja besplatan.

Komentari na članak

Vezani članci

KSET-ov Arcoustic u Zagreb dovodi Sethstat

KSET

KSET-ov Arcoustic u Zagreb dovodi Sethstat

U četvrtak 14. siječnja na Artcoustic dolazi najstariji „nu-jazz“ sastav iz Makedonije, Sethstat. Svoje će radove u sklopu programa predstaviti studentica Akademije likovnih umjetnosti Tea Jurišić.

Naslovna izložbe u KMS-u

Erasmus+ projekt

FOTO: Mladi iz nekoliko europskih zemalja pripremili izložbu neafirmiranih splitskih umjetnika

U prostoru Kluba mladih Split, u sklopu Erasmus+ projekta, postavljena je izložba mladih neafirmiranih umjetnika. Za organizaciju su zaslužni mladi iz nekoliko europskih zemalja, a za postav Vana Božić, Margita Miličić, Alen Marić, Josip Sovulj i Davor Kamenjarin.

 Biennale Mozaik Rijeka

Promišljanje umjetnosti

Riječki "Biennale Mozaika" otvara se prema novim umjetničkim formama

Udruga A.na.nas je pripremila novo izdanje projekta "Biennale Mozaika Rijeka". Ono uključuje grupnu izložbu, zvučno-mozaični performans te različite intervencije u javnom prostoru.

 Arheološki muzej Zagreb – zgrada

Izložba u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu

Ulaz na „Fotosofiu 12" slobodan za sve posjetitelje

Petnaest seminarista napredne fotografije predstavit će se na izložbi fotografija „Fotosofia 12", nastaloj pod vodstvom Damira Hoyke, u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Putovanje

Promicanje mobilnosti

Vaše uspomene s putovanja mogu postati dio izložbe

„Želja nam je kroz različite predmete ispričati priče o povodima za promjenom životne okoline, upoznavanje novih kultura i mjesta te tako i druge motivirati na mobilnost.” – objašnjava Ivana Bartulović iz Info zone.