Gavella i Europlakat Fair

Studenti ponovno gledaju Gavelline ovogodišnje premijerne predstave i biraju najbolju – prijavite se!

Gavella

Svi vi koji ove godine želite postati dijelom peteročlanog žirija Gavella i Europlakat Faira, besplatno pogledati pet premijernih predstava u društvu ljubitelja kazališne umjetnosti, ali i sudjelovati u svečanoj završnici, možete se prijaviti do srijede, 29. svibnja, u 20 sati.

Četvrtu godinu zaredom Studentski.hr u potrazi je za studentima koji će uz predstavnike portala činiti prosudbeno povjerenstvo Gavella i Europlakat Faira za odabir najbolje premijerne predstave prikazane u Gavelli u sezoni 2018/19. Ovaj kazališni festival održat će se u razdoblju od 1. do 19. lipnja. 

Svi vi koji ove godine želite postati dijelom peteročlanog žirija, besplatno pogledati pet premijernih predstava u društvu ljubitelja kazališne umjetnosti, ali i sudjelovati u svečanoj završnici, možete se prijaviti do srijede, 29. svibnja, u 20 sati. Povratne informacije o odabiru stići će vam na e-mail dan kasnije. U prijavi trebate biti kreativni i u 10 rečenica objasniti zašto biste baš vi trebali biti član žirija Gavella i Europlakat Faira, a da bi bila potpuna – potrebno ju je poslati na e-mail adresu redakcija@studentski.hr pod nazivom Želim biti član žirija Gavella i Europlakat Faira, uz navođenje osobnih podataka (ime i prezime, datum rođenja, fakultet i broj mobitela) koji neće biti javno objavljeni, a koji su potrebni za daljnju komunikaciju s predstavnicima portala.

Zadatak je članova žirija pogledati i ocijeniti sljedeće predstave:

  • Pijani – 4. lipnja u 20:00
  • Kako je počeo rat na mom otoku – 5. lipnja u 20:00
  • Cigla – 6. lipnja u 20:00
  • Kiklop – 12. lipnja u 19:30
  • Stela, poplava – 14. lipnja u 20:00.

Potom ih trebaju ocijeniti te sudjelovati u finalnoj večeri zakazanoj za 19. lipnja u 20:00 kada će se dodijeliti nagrade, a potom i prikazati predstava Gospođa Bovary.

Podsjetimo, Gavella i Europlakat Fair održava se već dugi niz godina na kraju svake kazališne sezone, a za to vrijeme publika ima priliku vidjeti sve predstave koje su na repertoaru Gavelle po simboličnoj cijeni ulaznice od 20 kuna. Na svečanoj završnici dodjeljuje se nagrada najboljoj glumici i najboljem glumcu prema odabiru najvjernije Gavelline publike, a od 2016. i najboljoj predstavi prema ocjenama portala Studentski.hr i njegovih čitatelja.

Komentari na članak

Vezani članci

Predstava "Proces"

Premijera predstave

Kafkin „Proces” zaigrat će na Gavellinoj pozornici

U režiji Renea Medvešeka „Proces” se ukazuje kao priča koja neće ostati (tek) na simbolici, već će se zagledati u lica naših ovodobnih nemira i napetosti.

Naše nasilje i vaše nasilje 2

HNK Ivana pl. Zajca

"Kazališni teroristi" gostuju u Rijeci s najkontroverznijom europskom predstavom

O "Našem nasilju i vašem nasilju" ste slušali i čitali, a sada ga i pogledajte na vlastitu odgovornost. Evo i zašto.

Kazalište Kerempuh

Kazališna umjetnost

Premijerom „Ellinga” Kerempuh otvara stvaralački prostor mladim umjetnicima

Duhovitu, pomaknutu i toplu priču o tandemu društvenih autsajdera na scenu Kerempuha postavlja mladi i perspektivni redatelj Hrvoje Korbar, a tim se potezom u ovom kazalištu otvara prijeko potreban stvaralački prostor mladim nadolazećim generacijama hrvatskih umjetnika.

Ponovno ujedinjenje dviju Koreja, Gavella

Početak jesenske kazališne sezone

Gavella se ponovno ujedinjuje s gledateljima uz gorko-slatku priču o svakodnevici i ljubavi

Kakve veze Koreja ima s ljubavlju te kako se čvrsto povezani dijelovi cjeline razdvoje, ali i opet sastanu saznajte u premijernom prikazu predstave „Ponovno ujedinjenje dviju Koreja“ u petak, 22. rujna 2017.

Predstava "Oleanna"

Premijera na Sceni Ribnjak

„Oleanna“ upozorava da je vrag u detalju

Nova predstava na Sceni Ribnjak napeta je, brza, intimna i javna te je svedena na mikrokozmos profesora i studentice u jednoj učionici. Ne propustite izvedbu „Oleanne“ u nedjelju, 15. siječnja.