Gavella i Europlakat Fair

Studenti ponovno gledaju Gavelline ovogodišnje premijerne predstave i biraju najbolju – prijavite se!

Gavella

Svi vi koji ove godine želite postati dijelom peteročlanog žirija Gavella i Europlakat Faira, besplatno pogledati pet premijernih predstava u društvu ljubitelja kazališne umjetnosti, ali i sudjelovati u svečanoj završnici, možete se prijaviti do srijede, 29. svibnja, u 20 sati.

Četvrtu godinu zaredom Studentski.hr u potrazi je za studentima koji će uz predstavnike portala činiti prosudbeno povjerenstvo Gavella i Europlakat Faira za odabir najbolje premijerne predstave prikazane u Gavelli u sezoni 2018/19. Ovaj kazališni festival održat će se u razdoblju od 1. do 19. lipnja. 

Svi vi koji ove godine želite postati dijelom peteročlanog žirija, besplatno pogledati pet premijernih predstava u društvu ljubitelja kazališne umjetnosti, ali i sudjelovati u svečanoj završnici, možete se prijaviti do srijede, 29. svibnja, u 20 sati. Povratne informacije o odabiru stići će vam na e-mail dan kasnije. U prijavi trebate biti kreativni i u 10 rečenica objasniti zašto biste baš vi trebali biti član žirija Gavella i Europlakat Faira, a da bi bila potpuna – potrebno ju je poslati na e-mail adresu redakcija@studentski.hr pod nazivom Želim biti član žirija Gavella i Europlakat Faira, uz navođenje osobnih podataka (ime i prezime, datum rođenja, fakultet i broj mobitela) koji neće biti javno objavljeni, a koji su potrebni za daljnju komunikaciju s predstavnicima portala.

Zadatak je članova žirija pogledati i ocijeniti sljedeće predstave:

  • Pijani – 4. lipnja u 20:00
  • Kako je počeo rat na mom otoku – 5. lipnja u 20:00
  • Cigla – 6. lipnja u 20:00
  • Kiklop – 12. lipnja u 19:30
  • Stela, poplava – 14. lipnja u 20:00.

Potom ih trebaju ocijeniti te sudjelovati u finalnoj večeri zakazanoj za 19. lipnja u 20:00 kada će se dodijeliti nagrade, a potom i prikazati predstava Gospođa Bovary.

Podsjetimo, Gavella i Europlakat Fair održava se već dugi niz godina na kraju svake kazališne sezone, a za to vrijeme publika ima priliku vidjeti sve predstave koje su na repertoaru Gavelle po simboličnoj cijeni ulaznice od 20 kuna. Na svečanoj završnici dodjeljuje se nagrada najboljoj glumici i najboljem glumcu prema odabiru najvjernije Gavelline publike, a od 2016. i najboljoj predstavi prema ocjenama portala Studentski.hr i njegovih čitatelja.

Komentari na članak

Vezani članci

foto

Studentski popusti

Studenti iz Zadra mogu u kazalište uz iksicu za samo 10 kn

Studenti Sveučilišta u Zadru uz iksicu mogu uživati u predstavama Gradskog kazališta lutaka po povoljnim cijenama i tako obogatiti svoj studentski život još jednom vrstom aktivnosti.

PIF plakat

Lutke će ponovno zavladati Zagrebom

48. PIF – Između tradicije i lutkarskog eksperimenta

48. Međunarodni festival kazališta lutaka - PIF održat će se od 14. do 19. rujna u Zagrebu, a u svom će službenom programu prikazati trinaest predstava iz devet zemalja i pružiti publici pregled europskog, domaćeg i regionalnog lutkarstva.

Atentat na Lincolna

Na današnji dan

Atentat na predsjednika Abrahama Lincolna

John Wilkes Booth usmrtio je u kazalištu predsjednika Abrahama Lincolna jednim hicem u potiljak. Potraga za atentatorom bila je jedna od najvećih u povijesti i uključivala je više od 10 000 vojnika, detektiva i policajaca.

Kazaliste

Kazališne izvedbe

„Nora”, ispit glume, na pozornici Teatra &TD

Intimnu dramu, rečenice i stanja prigušeno će iznositi studenti prve i druge godine diplomskog studija glume s Akademije dramske umjetnosti.

Predstava "Voda"

HNK Ivana pl. Zajca

Nakon „Vode“ riječka publika nije ostala žedna dobre predstave

Nazorova novela „Voda“ dobila je i kazališni oblik. Na sceni HNK-a Ivana pl. Zajca vjerno je prikazan život otočana za vrijeme dugotrajne suše.