Izložba u KUC-u Travno

Studenti kostimografije i dizajna s TTF-a predstavljaju radove nastale u proteklih pet godina

Izložba "Kostimografska promišljanja"

Na njihovoj prvoj izložbi u Kulturnom centru Travno, studenti i nastavnici TTF-a prikazat će izbor radova nastalih za različite projekte tijekom proteklih pet godina, a s posebnim naglaskom na projekte međufakultetske i međuinstitucionalne suradnje.

U ponedjeljak, 12. studenoga 2018, u 19:30 u Galeriji Kulturnog centra Travno otvorit će se izložba Kostimografska promišljanja. Prikazat će kostimografske radove, crteže i fotografije studenata i nastavnika diplomskog studija kostimografije. Također izloženi će biti i radovi drugih smjerova Zavoda za dizajn tekstila i odjeće Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa Stručnim studijem TTF-a, studijem dizajna obuće iz Varaždina.

Na izložbi će biti prikazan izbor radova nastalih za različite projekte tijekom proteklih pet godina, s posebnim naglaskom na projekte međufakultetske i međuinstitucionalne suradnje. Radi se o prvoj suradnji sa Kulturnim centrom Travno.

– Jako nam je drago da prvi put surađujemo na jednom takvom projektu i s Kulturnim centrom Travno. Napravila sam odabir radova iz projekata koje smo radili sa studentima Tekstilno-tehnološkog fakulteta, a na samoj izložbi sudjeluju i nastavnici. Radi se o velikim projektima koje je publika jako dobro prihvatila i koje su mediji rado popratili. Želimo što više i bolje promovirati rad diplomskog studija kostimografije. Na izložbi je moguće vidjeti crteže, fotografije, kostime, maske i oglavlja. Ne pokazujemo samo na koji se način osmišljava kostimografija, nego i način na koji se može realizirati: od tradicionalnih do potpuno inovativnih. – kaže doc. dr. art. Ivana Bakal, autorica koncepta izložbe.

Ulaz je slobodan, a izložbu će biti moguće pogledati do 10. prosinca 2018, radnim danom od 9 do 19 sati.

Komentari na članak

Vezani članci

MSU

Izložba, rock koncerti i filmovi u Muzeju suvremene umjetnosti

Provedite ljeto u Muzeju suvremene umjetnosti

Provodite ljeto na vrućim zagrebačkim ulicama? Ne očajavajte, MSU je za vas pripremio pravu ljetnu poslasticu - LJETO u MSU.

Psihomodo Pop

Koncert u Vintageu

Psihomodo Pop „Godinu Zmaja“ ponovno izvodi u godini majmuna

U Vintage Industrial Baru 25. studenoga Psihomodo Pop svirat će svoje stare hitove. Prije same svirke u Kavezu će biti postavljena izložba memorablija s početka karijere.

Izložba radova studenata Odjela za umjetnost i restauraciju

Sveučilište u Dubrovniku

FOTO: Izložba radova studenata Odjela za umjetnost i restauraciju

Do 23. prosinca u prostorima dubrovačkog sveučilišnog kampusa možete pogledati izložbu studenata Odjela za umjetnost i restauraciju.

Izložba miševa

Klub Zona

FOTO: Izložba inspirirana štakorima

Kako bi propitala površnost percipiranja lijepog kao relevantnog, mlada akademska kiparica kroz program Kluba Zona postavlja izložbu "Asti Miša!"

Izložba "Mitska dimenzija grada i urbane legende"

Otvorenje izložbe

Fotografije urbanih legendi na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani

Prvi ciklus ove izložbe koja tematizira mitsku dimenziju grada i urbane legende bio je predstavljen u Zagrebu 2017. godine u Fotogaleriji Dubrava, a na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani predstavlja se s novim fotografijama koje su u međuvremenu nastale.