LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstavljanje mladih dramskih umjetnika

Što se sve može dogoditi oko klupe u parku, saznajte na Danima Ogranka mladih

Ogranak mladih HDDU-a po treći se put predstavlja široj javnosti na otvorenoj manifestaciji koja se odvija u Zmajevom gnijezdu i kazalištu Gavella. Pritom će prikazati šest kratkih predstava osmišljenih o klupi u parku.

Ogranak mladih HDDU-a po treći se put predstavlja široj javnosti na otvorenoj manifestaciji koja se odvija u Zmajevom gnijezdu i kazalištu Gavella. Pritom će prikazati šest kratkih predstava osmišljenih o klupi u parku.

Mladi dramski umjetnici do 35 godina starosti, okupljeni u Ogranku mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika, treću godinu zaredom organiziraju otvorene Dane Ogranka mladih u suradnji s Gradskim dramskim kazalištem Gavella. Održat će se od 20. do 28. travnja, a koncipirani su kao platforma za predstavljanje mladih glumaca, redatelja, dramskih pisaca i kostimografa stručnoj i široj javnosti različitim sadržajima. Ove su godine tu i sadržaji za najmlađe nastali u suradnji sa Zmajevim gnijezdom i umjetničkom organizacijom Točka na i. 

Događaj započinje u četvrtak, 19. travnja, u 10 sati na novootvorenoj Gavellinoj Sceni 121. Po otvaranju se koncertno izvodi drama Klupko Kristine Kegljen, a u 21.30 održat će se večer poezije posvećena François-Marieu Arouetu poznatijem kao Voltaire, koji je u zatvoru prije 300 godina (1717.) napisao svoj prvi kazališni komad Edip. Šest kratkih predstava nastalih na temu klupa u parku u petak, 21 travnja, s početkom u 16 sati otkrit će na Sceni što se sve može dogoditi oko klupe. Režiraju ih mladi redatelji: Lovro Krsnik, Morana Novosel, Filip Povrženić, Arija Rizvić, Christian Jalžečić te Tena Orečić Tonković.

Događanja u Gavelli završavaju u subotu, 22. travnja, kad će se u 16 sati održati Kazališni kviz pod vodstvom Šiška Horvata Majcana, a u 17 sati predstava Ja sam dama u izvedbi Ivane Giove Župa. Po završetku školskih praznika, u petak, 28. travnja, manifestacija se nastavlja u Zmajevom gnijezdu s premijerom predstave Frane Marije Vranković Crvenkapica i gladni vuk u 10 sati te Poetskim jutrom i radionicom Damjana Simića u 11 sati. Ulaz je na sve sadržaje besplatan.

Ogranak mladih HDDU-a jedan je od najmlađih ogranaka Hrvatskog društva dramskih umjetnika, a čini ga 87 glumaca, kazališnih redatelja, dramskih pisaca, producenata i oblikovatelja svjetla do 35 godina starosti. Od osnutka u prosincu 2011. godine nastoji okupiti mlade dramske umjetnike te im pružiti platformu za upoznavanje, razmjenu iskustava i informacija s ciljem poticanja suradnje i zajedničkog djelovanja. godine 2015. članovi su se prvi put upustili u organiziranje Dana Ogranka mladih, kako bi se predstavili široj javnosti te uspostavili međusobnu suradnju.

FOTO: OGRANAK MLADIH HDDU-A