LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmski festival

STIFF raspisao natječaj za kreatore GIF filmova i animacija

Otvorene su prijave autora za izložbu GIF filmova / animacija koja će se održati u listopadu u Galeriji SKC. Potrebno ih je poslati do 25. kolovoza.

Otvorene su prijave autora za izložbu GIF filmova / animacija koja će se održati u listopadu u Galeriji SKC. Potrebno ih je poslati do 25. kolovoza.

STIFF poziva kreatore GIF filmova i animacija da sudjeluju sa svojim autorskim radovima na izložbi u sklopu STIFF filmskog festivala. U suradnji s Galerijom SKC otvorio je novu festivalsku kategoriju za animirane GIF filmove.

Izbor najboljih radova prikazat će se u Galeriji SKC za trajanja STIFF-a – od 17. do 20. listopada 2019.

Tema je ovogodišnjeg festivala strah. U programu manifestacije diskutirat će se o uzrocima i posljedicama kulture straha, o interesima, ulogama i narativima koji nas plaše i stvaraju individualnu, ali i opću nesigurnost. Diskusije i radionice usmjerit će se na metode otpora i borbe protiv straha i opsesije, s naglaskom na kreativne i hrabre izražaje i odluke u filmu i umjetnosti.

STIFF film festival, kao i uvijek, otvoren je po pitanju sadržaja, stoga ovogodišnji fokus na temu straha nije uvjet za prijavu radova.

Prijave se zaprimaju do 25. kolovoza 2019, a pravila su sljedeća:

  • Videoradovi moraju biti u loopu – visoke rezolucije, profil H.264, 1920 x 1080, a audio16-bitni, stereo, 48000 Hz
  • Trajanje videa treba biti od 1 do 30 sekundi
  • Video može i ne mora imati zvuk
  • Gif filmovi / animacije moraju biti originalno djelo
  • Jedna osoba može poslati najviše tri gifa
  • Radove je potrebno slati na adresu stiff.gif@gmail.com, a u subjectu treba stajati: STIFF Gif 2019
  • Uz videouradak dodajte i pdf-dokument (nazvan isto kao i vaš rad) te upišite naziv vašeg GIF-a, godinu proizvodnje, vaše prezime i ime, umjetnički pseudonim (ako ga imate), adresu e-pošte, zemlju prebivališta, vašu web-stranicu (ako postoji)
  • Ako je veličina GIF-a prevelika (> 3 MB), navedite vezu za preuzimanje datoteke (WeSendit.com, pcloud.com ili WeTransfer).
FOTO: GALERIJA SKC