LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni filmski festival

STIFF nagrađuje najbolje društveno angažirane filmove studenata

U tijeku su prijave za sudjelovanje na novom izdanju STIFF-a, međunarodnog studentskog filmskog festivala. Filmovi moraju biti snimani na engleskom jeziku ili s engleskim prijevodom.

U tijeku su prijave za sudjelovanje na novom izdanju STIFF-a, međunarodnog studentskog filmskog festivala. Filmovi moraju biti snimani na engleskom jeziku ili s engleskim prijevodom.

Nakon triju uspješnih izdanja i više od dvjesto najrecentnijih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova iz cijelog svijeta prikazanih u programima festivala, STIFF, međunarodni studentski filmski festival, najavljuje četvrto izdanje. Održat će se u Rijeci od 19. do 22. listopada 2017. godine

U konkurenciju za STIFF-ove nagrade ulaze sljedeće kategorije: igrani, dokumentarni i animirani filmovi. U obzir se uzimaju studentski filmovi u trajanju do 60 minuta i nastali nakon 1. siječnja 2015. godine Pozivaju se autori da prijave svoje radove. Posljednji je rok 20. travnja 2017. godine

STIFF ove godine fokus stavlja na društveno angažirane (social issues) filmove svih žanrova za koje je prijava besplatna do early bird roka, 20. veljače. Novost je i otvaranje festivala prema mladim autorima pa se u kategoriji debitantskog filma primaju prvi filmovi koje su studenti režirali nakon završetka filmske škole.

Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati osiguran prijevod na engleski jezik te se prijavljuju isključivo pomoću Film Freeway platforme. Screener, kopija filma za pregled, mora biti zaštićen lozinkom i nedostupan za pregled na internetu.

Žiri festivala birat će najbolji igrani, dokumentarni i animirani film, a i publika će imati priliku izabrati svog favorita. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima režije, produkcije, glume, scenarija, fotografije, montaže, scenografije, oblikovanja zvuka i filmske glazbe.

Više informacija potražite na poveznici.

FOTO: FILMAKTIV