Predstavljanje dalmatinske baštine

Splićani organiziraju 7. po redu Festival studentskih klapa

Klapa Falkuša

Osam mladih klapa predstavit će jedan od najutjecajnijih simbola Dalmacije na sedmom izdanju Festivala studentskih klapa koji organizira Udruga studenata grada Splita.

Ove će se godine održati 7. po redu Festival studentskih klapa u prostorima Kina Studentskog centra u Zagrebu. Zakazan je za 23. ožujka u 20:30.

Festival već sedmu godinu zaredom pruža studentima priliku da budu dio kulturnog događaja predstavljanja dalmatinske baštine. Svi zainteresirani za ovakav oblik glazbe pozvani su pokazati svoj talent i Zagrebu predstaviti jedan od najutjecajnijih simbola Dalmacije – klapsko pjevanje.

Manifestaciju je 2013. pokrenuo prvi predsjednik Udruge studenata grada Splita Luka Štambuk. Tada je održana u prepunoj kinodvorani u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić. Zbog velikog interesa i rastućeg broja klapa festival se prošle godine preselio u prostorije Kina SC-a gdje je čak osam klapa oduševilo više od 800 posjetitelja, uz revijalni nastup KUD-a Jedinstvo i TZ-a Gaj.

Ovog puta predstavit će se osam mladih klapa koje će ocjenjivati sam vrh klapskog i glazbenog svijeta: Vedran Bonačić, Terezija Kusanović i Dražen Kurilovčanin. Publiku će još jednom zabaviti splitski KUD Jedinstvo, a druženje se nastavlja na domjenku i after-partyju u klubu Hangar. Događaj ponovno podražavaju Sveučilište u Zagrebu, Studentski zbor Sveučilišta, Swanky Mint Hostel, UBER i drugi.

Komentari na članak

Vezani članci

Klapa Študija

Fotogalerija

Održan je drugi Festival studentskih klapa

Deset klapa iz cijele Hrvatske po drugi put je sudjelovalo na Festivalu studentskih klapa u Zagrebu

Festival klapa

Udruga studenata grada Splita vas poziva

Drugi Festival studentskih klapa

Prošlogodišnja i više nego napunjena dvorana Kino Foruma u studentskom domu Stjepan Radić posvjedočila je o potrebi ovakvog festivala ne samo za kulturni aspekt, nego i za studente iz Dalmacije, prvenstveno Splita, koji su se na ovaj način uspjeli barem malo približiti rodnome gradu i zaboraviti na nostalgiju.

Klapa Nuša

Udruga studenata grada Splita poziva na događaj godine

U pretprodaji karte za treće izdanje Festivala studentskih klapa!

Zbog velikog interesa, događaj je ove godine premješten u Kino SC u sklopu Studentskog centra u Zagrebu.

Klapa Stine

U kinu Studentskog centra pred velikim brojem gledatelja

Uspješno održan treći Festival studentskih klapa

Klapa Stine sa osvojenih 116 bodova stručnog žirija te 38,61% ukupnih glasova publike, osvojila je prvo mjesto publike i žirija. Slijedi klapa Signum, dosadašnji dvogodišnji pobjednik Festivala sa 106,5 bodova te klapa Vidulice sa 103 osvojena boda.

Predstava "Ljubavni slučaj Fahrije P"

Premijera predstave

Kobni Fahrijin ljubavni slučaj u Studentskom centru

Premijera ljubavne priče s kobnim završetkom, u kojoj se igraju sterotipi i individue, očekuje nas ove srijede u Teatru &TD, Kinu SC i predvorju Kina SC.