Predstavljanje dalmatinske baštine

Splićani organiziraju 7. po redu Festival studentskih klapa

Klapa Falkuša

Osam mladih klapa predstavit će jedan od najutjecajnijih simbola Dalmacije na sedmom izdanju Festivala studentskih klapa koji organizira Udruga studenata grada Splita.

Ove će se godine održati 7. po redu Festival studentskih klapa u prostorima Kina Studentskog centra u Zagrebu. Zakazan je za 23. ožujka u 20:30.

Festival već sedmu godinu zaredom pruža studentima priliku da budu dio kulturnog događaja predstavljanja dalmatinske baštine. Svi zainteresirani za ovakav oblik glazbe pozvani su pokazati svoj talent i Zagrebu predstaviti jedan od najutjecajnijih simbola Dalmacije – klapsko pjevanje.

Manifestaciju je 2013. pokrenuo prvi predsjednik Udruge studenata grada Splita Luka Štambuk. Tada je održana u prepunoj kinodvorani u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić. Zbog velikog interesa i rastućeg broja klapa festival se prošle godine preselio u prostorije Kina SC-a gdje je čak osam klapa oduševilo više od 800 posjetitelja, uz revijalni nastup KUD-a Jedinstvo i TZ-a Gaj.

Ovog puta predstavit će se osam mladih klapa koje će ocjenjivati sam vrh klapskog i glazbenog svijeta: Vedran Bonačić, Terezija Kusanović i Dražen Kurilovčanin. Publiku će još jednom zabaviti splitski KUD Jedinstvo, a druženje se nastavlja na domjenku i after-partyju u klubu Hangar. Događaj ponovno podražavaju Sveučilište u Zagrebu, Studentski zbor Sveučilišta, Swanky Mint Hostel, UBER i drugi.

Komentari na članak

Vezani članci

Studenti daruju krv

Udruga studenata grada Splita poziva

Treće studentsko dobrovoljno darivanje krvi

Ako ste u mogućnosti, dođite u subotu, 13. prosinca, u SD Stjepan Radić i darujte krv u sklopu akcije velikog studentskog darivanja krvi.

Predstava "Razlikovanja"

Premijera u Kinu SC

Plesni esej „Razlikovanja" izvlači ples iz kazališnog konteksta

– Ljepota plesa je u tome što uobičajene obrasce kretanja ljudskoga tijela pretvara u apstrakciju, što jednostavnost i limitiranost pretvara u bogatstvo mogućnosti.– ističe Irma Omerzo.

4. Festival studentskih klapa

4. Festival studentskih klapa

Klapski spektakl za sve Dalmatince u centru Zagreba

Na Festivalu će zaljubljenici u klapsku pismu moći poslušati pet klapa koje su prošle izbor stručnog studentskog splitskog uha.

Logo festivala

Udruga studenata Grada Splita

Otvorene prijave za Festival studentskih klapa

Pravo sudjelovanja imaju klape koje su po svom sastavu većinom studentske. One mogu biti muške, ženske ili mještovite, a mogu imati od pet do devet članova.

Musica Maxima

Festival komorne glazbe

Musica Maxima po osmi će put ugostiti svjetski priznate glazbenike

Na osmom izdanju festivala Musica Maxima nastupaju: violinist i dirigent Maxim Fedotov, oboistica Gordana Iosifova – Nedelkovska, pijanistica Galina Petrova, violinist Frederic Moreau, dirigentica Marija Ramljak, sopranistica Eunsil Kang te izbor hrvatskih komornih sastava i solista.